*Nettavisen* Sportspill.

Spansk dobbel til ni i odds

Vi byr på en spansk favoritt og en storoutsider onsdag. Sjekk onsdagens oddstips.

02.03.11 13:53

Onsdagens langoddsprogram består av 78 objekter, med blant annet 10 dueller fra ski-VM der det skal avvikles tre øvelser i dag. Startskuddet for sluttspillet i den norske eliteserien i ishockey går i kveld, og det spilles spansk La Liga, engelsk FA-cup og diverse annen europeisk klubbfotball.

Sportspills meny onsdag:
Tipping: Arsenal kan ikke tape
V75-Bjerke: Håkon byr på tremilsbanker
Lesertips: Lesernes oddstips onsdag

Vi starter med favoritten som vi finner i Primera Division der hjemmesterke Real Sociedad tar i mot bortesvake Levante.

Real Sociedad ligger plassert midt på tabellen med 34 poeng, og verken medalje- eller nedrykkstrid virker sannsynlig denne sesongen. Har brukbare 3-0-2 på de siste fem. Levante har fått et lite pusterom i kampen mot nedrykk og står med vakre 4-1-0 på de siste fem. Ligger på 13. plass med 27 poeng, tre poeng over Real Zaragoza på øverste nedrykksplass. Real har pene 8-0-4 hjemme, mens Levante har svake 2-2-9 borte.

Levante vant 2-1 da lagene møttes i serien i november, forrige sesong vant lagene hver sin hjemmekamp. OBS! Dette er to lag som «aldri» spiller uavgjort. På de siste 20 kampene har Real 9-0-11, mens Levante står med 8-1-11. Totalt denne sesongen er det blitt 11-1-13 for Real og 8-3-14 for Levante.

Sentralt fravær
Tre strake hjemmeseire for Real Sociedad nå, som har sterke 8-0-4 hjemme. Joseba Llorente er eneste viktige spiller på skadelisten, men den notoriske goalgetteren Raul Tamudo holder fortsatt koken. Hos bortelaget er goalgetteren Felipe Caicedo blitt skadet. Caicedo ble matchvinner så sent som sondag hjemme mot Osasuna og står med 10 av hjemmelagets 26 mål. Borte er det nitrist for formsterke Levante med 2-2-9 hittil.

Med svært viktige Caicedo ute for bortelaget tror vi sterkt på den fjerde strake hjemmeseieren til Real Sociedad og 1,80 på hjemmeseieren er godkjent betaling. Kampen kan ikke spilles som singel og vi må derfor kombinere. Det gjør vi en outsider og en favoritt.

Lokaloppgjør
Vi startet med en real outsider i kampen mellom Rayo Vallecano-Alcorcon. Rayo Vallecano innehar i øyeblikket andreplassen som gir direkte opprykk til Primera (to lag rykker direkte). Men det er kun ett poeng ned til Real Betis på tredjeplass. Nyopprykkede Alcorcon ligger på en flott tiendeplass og har ikke mer enn fem poeng opp til sjetteplassen (som gir playoff).

Opprykksjagende Rayo er selvsagt favoritt i dette lokaloppgjøret, men det er store skjær i sjøen for laget som ledet Segunda for kort tid siden. Og problemet er selvsagt penger, det er mangelvare hos Madrid-klubben. Spillerne har masse lønn til gode, og det jobbes for å finne løsninger. Innsatsen mot Huelva (1-4-tap) på søndag var skremmende svak, og i et direktesendt tv-intervju i pausen klagde president Teresa Rivero på spillernes innsats. Det ble ikke godt mottatt.

Etter helgas kamp får Rayo tilbake Fuego og Aganza etter karantene, mens Piti må sone og stopperen Borja Gómez har gått til den ukrainske klubben Karpaty.

Alcorcon har klart seg bra etter opprykket, og er selvsagt topp motivert mot lokalrivalen. Babib og Sanz er de eneste som er ute med skade. Det er mest sannsynlig at Rayo tar seg sammen og vinner, men når oddsen er såpass skjevt satt må vi prøve oss litt på en B.

Hjemmelaget står med 9-2-1 hjemme, mens Alcorcon har tatt 31 av sine 36 poeng hjemme. Men dette er som nevnt et lokalopgjør, det er lønnstrøbbel hos hjemmelaget og kun ett poeng er tatt på de siste tre kampene. Alcorcon er i knallform med fire seire på de fem siste kampene.

Med 1,40 i odds på hjemmelaget og 4,95 på bortelaget er "tvunget" til å prøve litt på borteseieren her og vi får en dobbel til saftige 8,93 i odds. Med høyere risiko, senker vi innsatsen til en femtilapp på denne dobbelen.

Pisket til å vinne
På den andre dobbelen "safer" vi med Bayern München som støttelag. Bayern München tar imot Schalke til semifinale i cupen. Lørdag var det game over i kampen om ligagullet i Tyskland, da Bayern overraskende tapte 1-3 hjemme mot den suverene serielederen Borussia Dortmund.

Det spilles ikke returkamp i cupen. Bayern er regjerende mester og har vært i finalen hele fem av de åtte siste årene. Er også det klart mestvinnende laget med 15 pokaler. Slo ut dagens motstander på veien mot fjorårets cupgull.

Schalke er det tredje mestvinnende cuplaget i Tyskland med fire triumfer og sju andreplasser. Var sist i finalen i 2005 (tapte for Bayern). Bayern er helt hektet av i serien etter 1-3 hjemme for serieleder Borussia Dortmund i helgen. Har imidlertid et meget god mulighet til å slå Inter ut av Champions League etter sterke 1-0 borte i første kamp.

Huntelaar skadet
Schalke har skuffet stort i serien og ligger midt på tabellen med 30 poeng på 24 kamper. I likhet med Bayern går det langt bedre i Champions League, og 1-1 borte mot Valencia for to uker siden er et meget godt utgangspunkt for avansement. Har bedrøvelige 1-4-2 på de siste sju i serie og cup. Bayern har brukbare 8-2-2 hjemme i serien, mens Schalke står med 3-3-5 borte. Schalke vant 2-0 da lagene møttes i serien i desember. Viktige Klaes Jan Huntelaar skadet seg på trening tirsdag og spiller ikke.

Svært skuffende av Bayern lørdag hjemme mot Dortmund, nå er det cup og Champions League som gjelder. Vi tror ikke Bayern svikter på hjemmebane. Oddsen for hjemmeseier er 1,50.

Spilleforslag onsdag (to dobler)
Dobbel 1 (totalodds 8,93 og innsats 50 kroner)
Kamp 43 Real Sociedad - Levante 1,80 3,05 3,40
Kamp 49 Rayo Vallecano - AD Alcorcon 1,40 3,00 4,95
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Dobbel 2 (totalodds 2,7 og innsats 100 kroner)
Kamp 43 Real Sociedad - Levante 1,80 3,05 3,40
Kamp 54 Bayern München - Schalke 04 1,50 3,30 4,85
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag