Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX

Spennende kamper i Tyskland

Vi varmer opp til helgen med to kamper fra 2. Bundesliga i dagens oddstips.

Kommersielt

Les også: Lesernes oddstips fredag

Langoddsen frister med vinteridrett, ishockey, håndball og fotball. 2. Bundesliga er et kjærkomment innslag på fredager, og vi velger to objekter herfra.

Union Berlin - VfL Osnabrück
Union Berlin ligger på nedre halvdel, seks poeng over nedrykk. De har 5-2-3 på hjemmebane. Uansett hvor laget ender på tabellen har denne sesongen vært en suksess, det sørget man for sist lørdag, da man slo storebror Hertha Berlin i hovedstadsderbyet, og det på Herthas egen Olympiastadion. Det var riktignok 20.000 Union-fans tilstede. Dette var bare sesongens andre borteseier, og den ble kriget inn på ren vilje og innsats. T-shirts med Union-logo og ordet "Derbyseier" er trykket opp og selger som varmt hvetebrød.

Trener Uwe Neuhaus har brukt uken på å nullstille spillerne mentalt. Han mener det er viktig å komme fort ned på jorda, da man fortsatt trenger mange poeng for å unngå nedrykk. Union har 3-0-2 på sine fem siste. Forrige hjemmekamp tapte man 0-2 for Paderborn, men før det vant man 2-1 over Aachen og 3-1 over Karlsruher. Neuhaus mangler kun forsvarsspiller Ahmed Madouni med skade, i følge klubbens hjemmeside. I tillegg er forsvarsspiller Bernd Rauw suspendert.

VfL Osnabrück er tabellnabo med Union, men enda svakere prestasjoner på bortebane holder dem fire poeng bak. 1-1-8 har man klart på ti bortekamper. Vi merker oss at borteseieren kom i forrige bortekamp, mot ellers sterke Erzgebirge Aue, da Dennis Schmidt headet inn en corner på overtid. Deres største seier denne sesongen kom forøvrig da de slo dagens motstander 4-1 på eget gress i september. I dag kan de trolig stille samme lag som tapte 0-2 hjemme for Augsburg for en uke siden. Vi har ikke sett troppen, men kan heller ikke se at det skal være nye skader i laget.

Osnabrück lykkes sjelden på bortebane, og hvis Union kan ta med seg noe av den innsatsen og det spillet de viste mot Hertha, skal de kunne vinne denne også. Faremomentet må være at Union flyr for høyt og tror det skal bli en enkel kamp i dag, men det er nettopp dette Uwe Neuhaus har jobbet med hele uken, og vi tror på hjemmeseieren. Det blir nesten alltid mål når Union og Osnabrück møtes, og vi spiller 1,65 for at Union scorer flest denne gangen.

SJEKK HVORDAN:Nå kan du spille uten kortleser!

FC Augsburg - MSV Duisburg
Augsburg ligger på 2. plass, bare to poeng bak Hertha etter at disse tapte mot Union. Augsburg har 6-2-2 på hjemmebane, og sist hjemmekamp ble det tap 0-1 mot Bochum. Formen er brukbar, de fem siste har gitt 2-2-1. I tillegg røk man ut av cupen med 0-1 hjemmetap for Schalke 04. Augsburg-trener Jos Luhukay må klare seg uten spissen Michael Thurk, som har 78 kamper og 42 mål for laget, han er suspendert i dag. Spissen Torsten Oehrl, som ikke har på langt nær like mange kamper eller scoringer som Thurk, er ute med skade. Moritz Leitner og Sören Bertram er tilbake.

Duisburg er også med i kampen om opprykk. De ligger på 4. plass, to poeng bak dagens motstander. De er meget sterke på hjemmebane, og 3-4-3 på bortebane er ikke ille det heller. Formen er meget god, de nærmer seg finale i cupen etter å ha slått ut Köln og nå sist Kaiserslautern, og man har 3-2-0 på sine fem siste. På bortebane i serien har man fire uavgjorte kamper på rad, mot 1860 München, Ingolstadt, Paderborn og Alemannia Aachen. Midtbanespiller Goran Sukalo og spissen Stefan Maierhofer er suspendert.

Innbyrdes oppgjør på dagens bane:

16.04.2010 FC Augsburg - MSV Duisburg 2 - 0
27.10.2009 FC Augsburg - MSV Duisburg 5 - 0
15.02.2009 FC Augsburg - MSV Duisburg 1 - 1
13.04.2007 FC Augsburg - MSV Duisburg 1 - 2

Hjemmelagets trener sier at de skal gjøre som de pleier i dag, spille sitt spill og sørge for at alle poengene blir igjen på Impuls Arena. De møter en motstander i god form, som sjelden taper på bortebane, men spiller mye uavgjort, hvertfall de siste månedene. Med offensive fravær i begge leire er det ikke sikkert dette blir noen målfest. Vi tror det er gode sjanser for Duisburgs femte uavgjorte bortekamp i serien på rad, men Norsk Tippings 2,75 på U er ikke spesielt fristende. Vi går alternativet til 1,65, som går inn hvis kampen ender enten uavgjort eller med borteseier. Da fanger vi inn en eventuell overraskelse av formlaget Duisburg, som slett ikke er utenkelig hvis de har nok en god dag på jobben. Vi får en dobbel til 2,72 og setter 100 kroner på denne. Spillefristen er klokken 17.55.

8. Union Berlin - VfL Osnabrück 1,65 3,15 3,95
17. FC Augsburg - MSV Duisburg (0-1) 3,50 3,50 1,65

Total odds 2,72

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus