*Nettavisen* Sportspill.

Spennende skrellobjekter kan gi store penger

Vi satser på gigantskrell på lørdagens tippekupong. Foto: Odd Andersen (Afp)

Kampene i Oddsenligaen byr alltid på overraskelser, dessuten har vi sett favoritter falle i årets VM-sluttspill. Det skal vi utnytte i kveld.

21.06.14 16:30

Sportspills øvrige lørdagstips:
Oddstips 1: Messi er i VM-form
Oddstips 2: Bosnia ser sterke ut
Langskudd: Tyskerne til sluttspillet
V5 Leangen: Bankerspiller direkte
V75 Leangen: Denver ankommer Trondheim

Lørdagskupongen består av tre VM-kamper og resten er hentet fra Norsk fotball og Oddsenligaen. Vi går for høy premieutbetalinger, og byr på et par friske tips i ettermiddag.

1, Nigeria - Bosnia-Herzegovina
Nigeria ble av mange spådd som en dark horse foran mesterskapet. Som regjerende afrikanske mestere og med mye optimisme og selvtillit innad i laget, kan ikke prestasjonen mot lille Iran betegnes som noen annet enn en gedigen fiasko. Laget spilte uten en offensiv plan, og pasningsspillet var så skrekkelig og tempoet så svakt, at det var vanskelig å se at laget hadde noe i et mesterskap å gjøre.

Lagets store stjerne, John Obi Mikel spilte for det meste støttepasninger, mens angrepsrekken var totalt fraværende. Det ble dog et noe bedre trøkk da Stokes Peter Odemwingie og Newcastles Shola Ameobi kom inn etter pause. Begge eller en av dem starter høyst sannsynlig kveldens kamp.

Defensivt imponerte likevel laget såpass, at noe enkel motstander å spille mot er det ikke. Selv om motstanden i første kamp ikke var noe særlig.

Mye positivt kan trekkes ut fra Bosnia-Herzegovinas spill mot Argentina, og laget som helhet så i store perioder ut til å holde tritt med stormakten Argentina. Spesielt den kollektive laginnsatsen, og det høye presset, spesielt før pause var imponerende. Selv etter det ulykksalige selvmålet til Kolasinac tidlig i førsteomgang, så ikke ut til å svekke bosnierne. Argentina vant likevel fortjent 2-1 til slutt.

Landslagssjef Safet Susic var tydelig fornøyd med lagets innsats i den kampen, og vil sannsynligvis kjøre samme lag. Stuttgart-spissen Vedad Ibisevic hadde dog et flott innbytte sist, og scoret også redueringsmålet fem minutter før full tid.

Spørsmålet er da om Susic tør å spille med to mann på topp i kveld. Vrake Edin Dzeko gjør han neppe.

Helt avgjørende kamp om hvem som skal bli med Argentina videre til sluttspillet, og ut ifra prestasjonene sist, skal Bosnia-Herzegovina være knepne favoritter. B

2, Tyskland - Ghana
Tyskland åpnet mesterskapet på praktfullt vis, og knuste Portugal hele 4-0 i premieren. Selv om Pepe gjorde jobben en god del lettere med sin idiotiske utvisning før pause, var der Mannschaft såpass solide at de bør få favorittstempelet til VM-seier etter det vi har sett så langt i mesterskapet.

Thomas Müller hadde en strålende ettermiddag og noterte seg for tre scoringer. Dermed fortsetter han sin imponerende rekke med gode kamper i VM-sammenheng.

Joachim Løw gjør neppe noen forandringer foran kveldens kamp, men Mats Hummels er usikker med en kneskade. Det bør ikke by Løw altfor mye hodebry.

Ghana fikk seg en solid trøkk med det sene baklengsmålet mot USA. Dermed ser videre avansement allerede veldig usannynlig ut for afrikans på papiret nest sterkeste lag. Fikk seg en tidlig kalddusj mot USA i den første kampen, men klarte å utligne, før John Brooks gjorde kvelden helsvart med sin 2-1 scoring. Dermed bør ghaneserne helst ha tre poeng i kveld.

Ghanas to største stjerner, Essien og Prince Boateng ble noe overraskende vraket fra startoppstillingen sist, men kan være på vei inn i laget igjen etter den svake prestasjonen sist.

For øvrig bor det mye spennende i dette afrikanske laget, og spesielt fremover er det mange hurtige spillere, med god teknikk. Likevel sliter også dette laget, som de fleste afrikanske lagene, med huller defensivt.

Der Mannchaft ønsker nok å sikre seg avansement allerede i kveld, og med et Ghana som må fremover kan dette åpne for mye rom for det samkjørte tyske laget.

Vi kommer ikke utenom H, men vi ønsker oss store summer denne lørdagen og legger på en U. HU

3, Argentina - Iran
Argentina imponerte ikke nevneverdig i åpningskampen mot Bosnia-Herzegovina, og spesielt førsteomgangen var langt under pari. Laget stilte i en 5-3-2 formasjon som ikke fungerte, og spesielt Lionel Messi så direkte malplassert ut.

I andre omgang gjorde derimot Alejandro Sabella noen taktiske grep, la om til en slags 4-3-3-formasjon, og laget så ut til å ligne mer på seg selv. Det er ventet at landslagssjefen kommer til å stille samme formasjon i aften.

Dermed vil vi mest sannsynlig se Lionel Messi, Sergio Aguero og Gonzalo Higuaín sammen på topp mot Iran.

Iran var på forhånd spådd som en av de svakeste lagene i VM, men den tidligere Manchester United-assistenten Carlos Queiroz har klart å få til et relativt godt sammensatt mannskap før mesterskapet. Spesielt defensivt er laget meget gode. Det viste de blant annet i kvalifiseringen til mesterskapet der hele åtte kamper endte med null mål i sekken.

Åpningskampen mot Nigeria var kanskje VMs slappeste kamp hittil, og begge viste svært lite fremover på banen. Her ligger også Irans største akilleshæl. De har svært lite å by på offensivt, og mangler en notorisk målscorer. Lagets største stjerne, Ashkan Dejagah hadde en ekstremt dårlig dag, og ble byttet ut midt i andre omgang.

Argentina skal ikke ha noe problem med å spikre avansement i dagens kamp. Spillermessig tror vi det kommer til å løsne enda mer for VM-favoritten, og laget vil nok bevise for resten av verden at de er et lag å regne med videre i sluttspillet. Det kan fort gå utover dagens motstander. Et tidlig mål fra Argentina, og vi kan få stygge sifre på Estádio Mineirão.

Argentina er selvsagt store favoritter i kveld, og størrelsesforholdet i dagens kamp er muligens det største vi får i årets mesterskap.

Klokkeklar H.

4, Asker – Kongsvinger

Det er vanskelig å skjønne hva som har skjedd med Asker denne sesongen. Laget som slåss en innbitt kamp mot Bærum om opprykk sist sesong, har denne sesongen slitt voldsomt. Laget sliter med å score mål, og er på ingen måte solide defensivt heller. Røk sist hele 4-0 mot Odd 2. Dermed befinner laget seg helt nede på en 13. plass i avdeling 1.

I Kongsvinger satses det ungt og friskt igjen, og optimismen er tilbake på Hedmark. Før sesongen var laget tippet å henge med helt i toppen, men kanskje ser det ut som om laget trenger en sesong til på å modnes. Laget ligger litt over midten, men har fortsatt heng på topplagene.

Det frister lite å satse på et blekt hjemmelag, og Kongsvinger får et knepent tips. UB

5, Birkebeineren – Jerv
Birkebeineren gjorde en godkjent figur borte mot Fløy sist, og fikk med seg et etterlengtet poeng hjem til Buskerud. Dermed klatret laget litt opp fra sumpen. På de ni første kampene har det dog kun blitt to seire, og hjemme har laget fortsatt til gode å ta poeng.

Jerv holder en flott andreplass på tabellen, og laget har spilt attraktiv fotball hele sesongen. Spesielt hjemme bøtter laget inn mål. På bortebane er formen så som så. 1-1-2.

Birkebeineren kan fort finne på å ta sin første hjemmeseier for året, men Jerv har vist seg som det beste laget så langt.

Åpent. HB

6, Fram Larvik – Fløy
Fram har gjort det godt så langt, men måtte gi tapt borte mot serieleder Vindbjart sist. Før det hadde ikke laget tapt siden seriepremieren. Har heng på de tre øverste lagene, og med seier i dag kan laget klatre helt opp på en andreplass.

Fløy åpnet sesongen forrykende, og har kun ett tap på de ni første kampene. Har likevel vist en liten nedadgående kurve de siste ukene, med tre strake uavgjort. Senest hjemme mot svake Birkebeineren. Laget holder likevel en sterk tredjeplass.

Skal på papiret være en jevn affære dette, men sliter med å se at Fløy skal klare å ta med seg tre poeng tilbake til Flekkerøy.

Fløy kan knipe ett poeng. HU

7, Notodden – Arendal
Notodden var på forhånd spådd til å være en av opprykksfavorittene denne sesongen. Så langt har ikke laget klart å leve opp til forventningene. 5-0-4 på de første ni vitner om et lag som varierer voldsomt i prestasjonene. Spesielt borte har laget vært langt under pari.

Arendal ligger helt i bunnen, men tok en fin seier mot Pors Grenland sist. Likevel lekker laget som en sil, og med et gjennomsnitt på over tre baklengs per kamp, blir det neppe spill i andredivisjon neste sesong.

Notodden er sterke hjemme,og bør ta en ny seier her. H

8, Byåsen - Levanger
Byåsen har åpnet brukbart, og kunne ha ligget helt oppe blant de beste med seier sist mot Raufoss. Det endte med kollaps de siste femten, noe som gjorde at 4-2 ble til 4-5. For øvrig er laget ubeseiret på eget gress.

Levanger er i toppen, og ligger på en fin tredjeplass. Det er likevel bare tre poeng til dagens motstander. Laget gjorde en fin figur sist sesong, og ser ut til å ha fortsatt i år. Laget slipper inn få mål, og kommer fra to knallsterke seiere mot tabellnabo Raufoss og Nybergsund. Sistnevnte var antakeligvis årsbeste.

Føler at Levanger skal være knepne favoritter i denne, men dette er åpent og Byåsen kan meget vel ta både ett og tre poeng. Bør og skal garderes bredt. (H)UB

9, Nybergsund IL-Trysil - Valdres

Nybergsund henger greit med i toppen av avdeling 2, men gikk på sin første smell for året da gjestene Levanger ble for sterke. Seiersmarginen på 4-0 var imidlertidig noe ubetryggende.

Ubeseiret på hjemmebane. 2-2-0. Spiller for øvrig mye uavgjort, noe som gjør at laget kun holder en fjerdeplass.

Valdres har slitt tungt så langt denne sesongen. 2-3-4 totalt, gjør at laget må nøye seg med en plass blant de fire nederste. Tok en etterlengtet og viktig seier hjemme mot Rødde sist, og laget kan gå inn i dagens kamp med noe mer selvtillit.

Nybersund er på papiret relativt klare favoritter, men var tapet sist kun et engangstilfelle? Vi setter H, men gevinsten øker betraktelig med uavgjort, og vi forsøker en gardering i midten. HU

10, Fyllingsdalen – Grorud
Fyllingsdalen har åpnet sterkt, og ligger foreløpig på en svært habil andreplass på tabellen. Var ubeseiret på de seks første, men hadde to strake tap, før laget igjen slo knallsterkt tilbake med en borteseier mot serieleder Florø sist. Dermed klatret laget flere plasser i denne utrolig jevne avdelingen.

Grorud har underprestert så langt, og ligger helt nede på en tiendeplass før denne. Tok en etterlengtet seier sist mot Vard Haugesund, og med en god seiersrekke kan laget hekte seg på i toppen. Holdt Stabæk til ekstraomganger i Cupen, og det bor mye i Oslo-laget.

Fyllingsdalen er favoritter, men pengene ligger i en frekk borteseier. HB

11, Egersund- Åsane
Egersund endte midt på tabellen i fjor, og ser ut til å legge seg her også denne sesongen. Laget tar jevnt og trutt poeng, og kun to tap så langt vitner om et solid fotballag. På hjemmebane har laget 3-1-0. Røk 3-1 sist borte mot tabellnabo Fana.

Mellom Egersund og dagens motstander Åsane skiller det kun to poeng. Det til tross for at bortelaget ligger på en delt andreplass på tabellen. Bortelaget er et av ligaens gjerrigste lag, og scorer også brukbart med mål. Vil med seier ha mulighet til å ta over ledelsen i avdelingen.

Dette lukter en jevn affære, og å finne en vinner virker vanskelig. HUB

12, KFUM Oslo - Kvik Halden
KFUM åpnet sesong forferdelig, og mange trodde at laget ikke kom til å følge opp den imponerende fjorårsesongen, som nesten holdt til opprykk. Nå har likevel hjemmelaget ristet av seg tapene, og har 4-2-0 på de seks siste. I siste hjemmekamp ble Drøbak/Frogn sendt hjem med åtte baklengs i bagasjen.

Kan virkelig klatre opp blant de aller beste i avdelingen med seier her. Selv om suverene Follo blir vanskelig å ta igjen.

Kvik Halden har hatt en ujevn sesong, noe 4-1-4 totalt er et godt bevis på. Topplagene Moss og Kjelsås ble i tur og orden for gode for østfoldingene, før bunnlaget Medkila ble slått 2-0 sist.

Føler at KFUM Oslo er et noe bedre lag, og i bedre form enn dagens motstander. H

96-rekker

1. Nigeria - Bosnia-Herzegovina B

Tyskland - Ghana H

Argentina - Iran H

Asker - Kongsvinger IL UB

Birkebeineren - Jerv HB

Fram Larvik - Fløy HU

Notodden - Arendal H

Byåsen - Levanger UB

Nybergsund IL-Trysil - Valdres HU

FK Fyllingsdalen - Grorud H

Egersund - Åsane HUB

KFUM Oslo - Kvik Halden H

Klikk her for å levere denne rekken.

384-rekker
1. Nigeria - Bosnia-Herzegovina B

2. Tyskland - Ghana HU

3. Argentina - Iran H

4. Asker - Kongsvinger IL UB

5. Birkebeineren - Jerv HB

6. Fram Larvik - Fløy HU

7. Notodden - Arendal H

8. Byåsen - Levanger UB

9. Nybergsund IL-Trysil - Valdres HU

10. FK Fyllingsdalen - Grorud HB

11. Egersund - Åsane HUB

12. KFUM Oslo - Kvik Halden H

Klikk her for å levere denne rekken.
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag