Gå til sidens hovedinnhold

Spenstig fredagsdobbel til 5,50 i odds

Vi tror Cristiano Ronaldos retur løfter Portugal.

Sportspills øvrige fredagsmeny:
Oddstips EM-Kvalik: Southgate har gjort Wembley til et fort
V65 Eskilstuna: Deilig lunsj fra Sverige
V65 Biri: Det kan være duket for helgecash på Biri
V64 Boden: Spennende V64-omgang med banker fra Norge
Oddsdobbel hockey: Storhamar tar sin tredje strake seier mot Oilers

Fredagens langoddsprogram preges av at EM-kvalifiseringen ruller videre. Det spilles syv kamper fredag, og det definitive høydepunktet er England – Tsjekkia på Wembley. Det spilles også fire NM-kvalikkamper her hjemme, samt en interessant treningskamp mellom erkerivalene Vålerenga og Lillestrøm. Ellers spilles den første semifinalen i NM-sluttspillet i hockey mellom Storhamar og Stavanger. Det er en godbit. Det er også playoff kamper i svensk SHL, og i flere av de andre europeiske hockeyligaene.

Fredag kan du stikke av med 97 millioner kroner i Eurojackpot. Lever kupongen her!

Portugal – Ukraina (Handikap fulltid 0-1) 2,20 – 3,30 – 2,40 H (spillestopp kl. 2040)

De regjerende europamesterne starter EM-kvaliken på hjemmebane mot Ukraina. Portugal er storfavoritter til å vinne gruppe B, mens Ukraina og Serbia antakeligvis vil kjempe om annenplassen. De to siste lagene i gruppen er Litauen og Luxembourg.

Den store snakkisen før kampen er at Cristiano Ronaldo er tilbake på landslaget. Han har ikke spilt for Portugal siden VM i Russland, men han er tilbake i troppen til kampene mot Ukraina og Serbia, og Juventus-stjernen starter fredagens kamp mot Ukraina. Med Ronaldo tilbake vil Portugal komme til å spille 4-4-2.

Benficas nye vidunderbarn Joao Felix er ventet å debutere på seniorlandslaget til Portugal fredag. Det vil trolig bety at André Silva blir flyttet opp på topp sammen med Ronaldo.

Wolverhampton-spissen Diogo Jota og Braga-stjernen Dyego Sousa er andre nye ansikter i Portugal-laget. Begge er spennende spillertyper som kan løfte det portugisiske laget offensivt, tror jeg.

Sportings midtbanespiller Bruno Fernandes har meldt forfall fordi han er skadet. Selv om Bernardo Silva har dominert sentralt på midtbanen hos Manchester City denne sesongen, vil han antakeligvis starte på kanten mot Ukraina. Pizzi, Ruben Neves og João Moutinho kjemper om en plass sentralt på midtbanen sammen med William Carvalho.

Ukraina, som ledes av den legendariske spissen Andrej Sjevtsjenko, er tynt besatt offensivt. Artem Kravets er den eneste spissen som har scoret for landslaget, men Yevhen Konoplyanka er en trussel fra kanten. Shakhtar Donetsk-angriperen Moraes har skiftet statsborgerskap, og han håper å debutere for Ukraina i en alder av 31 år.

De har også yngre spillere som er spennende. 20 år gamle Mykola Shaparenko er en spiller portugiserne skal se opp for.

Selv om Ukraina har en av de råeste avslutterne i moderne tid som landslagssjef, er laget overraskende svake offensivt. Det gjør at de har vært involvert i mange kamper med få mål. I 14 av de siste 20 kampene har det vært scoret færre enn tre mål.

Portugal er litt i samme situasjon. De har en haug med stjernespillere, særlig offensivt, men det scores sjelden mange mål i kampene til portugiserne. Da de vant EM i 2006 scoret de kun syv mål etter ordinær spilletid, og i alle tre hjemmekampene etter VM har vært scoret få mål.

Portugal er ubeseiret i seks kamper siden VM i Russland, og nå forsterkes de av at Cristiano Ronaldo er tilbake. Ukraina klarte ikke å kvalifisere seg for VM i nabolandet i fjor, men de har kun tapt én av de siste ni kampene.

Portugal har kun tapt én EM-kvalikkamp på hjemmebane de siste 20 årene, og Ukraina har ikke det som skal til for å slå dem, tror jeg. Ukraina har ikke vunnet i de tre siste bortekampene, og ble nylig banket 1–4 av Slovakia. Jeg tror også at de taper fredagens match. Ronaldo & Co. vinner med to mål eller mer. Oddsen er 2,20. Denne kan ikke spilles som singel, men vi bruker den i en dobbel.


Tenerife – Osasuna 2,45 – 2,85 – 2,50 B (spillestopp kl. 2055)
Tenerife spilte 1–1 mot Alcorcon for en uke siden, og laget fra ferieøyen er ubeseiret i de tre siste Segunda Division-kampene. Alcorcon sin scoring kom på et straffespark etter 30 minutter, men Tenerife ga ikke opp. De kjempet hardt og fortjente utligningen 13 minutter før full tid.

De ligger nå på 16.-plass, og har seks poeng ned til Extremadura som er under nedrykksstreken.

Osasuna på sin side har fire seire på rad før bortekampen i Santa Cruz. De har holdt nullen i tre av de fire kampene, og har kun sluppet inn ett mål på 360 minutter.

De slo Rayo Majadahonda 3–0 i forrige serierunde. Selv om de hadde mindre ballinnehav enn bortelaget, så viste de i kampen mot Rayo akkurat hvorfor de topper Segunda Division. Hver gang de fikk ballen så gikk de rett i angrep, og de var klinisk effektive foran mål. Laget fra Pamplona topper nå tabellen, tre poeng foran Granada.

Forsvarsspilleren Saenz og midtbanespilleren Racic er usikre. Spissen Nano er suspendert, mens forsvarsspilleren Camille fortsatt er ute med skade. Gjestene må klare seg uten forsvarsspilleren Oier som er suspendert, i tillegg er midtbanespilleren Perez og spissen Villar ute.

Osasuna er favoritter, men Tenerife er en vanskelig motstander på hjemmebane. På de 38 siste hjemmekampene sine i alle turneringer er de ubeseiret i 33 kamper. Det viser at Osasuna ikke får en lett oppgave. Osasuna vant det omvendte oppgjøret 2-0, men de har ikke vunnet på Tenerife på de syv siste forsøkene.

Jeg tror de bryter den barrieren fredag kveld. Osasuna trenger tre poeng for å holde Granada på avstand. Oddsen på borteseier til serielederen er 2,50. Det mener jeg er spillbart. Denne brukes derfor i en feit dobbel.

Fredagens fotballdobbel er Osasuna + at Portugal vinner med to mål eller mer mot Ukraina. Denne kombinasjonen belønnes med 5,50 i odds. Spillestopp er klokken 2040.

Kommentarer til denne saken