Det er klart for en ny, storslagen finale i Eurovision Song Contest. Det kan fort bli nedtur for Norge, og en overraskende opptur for et lite land i Middelhavet.

Se vår gjennomgang av alle deltagerne her (Du kan høre alle låtene)

Oddsfavorittene er nå:

1. Italia (Vår karakter: 8/10) NY favoritt

2. Frankrike (Vår karakter: 9/10)

3. Malta (Vår karakter: 9/10)

4. Island (Vår karakter: 7/10)

5. Kypros (Vår karakter: 7/10)

Her kan du spille på vinner (og se all oddsen)

Ryker Tix i semifinalen?

I starten fikk du en høy odds, 3, på at Tix ikke kom til finalen og ryker ut i semifinalen. Oddsen på det var så 2,45, altså at Tix og Norge ikke går videre. Ti lag går videre fra semifinalen. Nå er den oppe igjen på 3,50.

Utfordringen i denne finalen er at det er mange låter som er plassert rundt midten av favorittsjiktet. Oddsmessig ligger det slik ang: Irland har 300, Kroatia 200, Belgia 250, Romania 250, Aserbadsjan 350. Norge hadde 100 i odds på å vinne, og leder dette feltet.

Israel har 350, og på grunn av situasjonen i Midt-Østen kan faktisk landet være jokeren om Norge går til finalen.

Slovenia, Nord- Makedona og Australia er favorittene til å ryke i semifinalen.

Hvis du kun ser på oddsen på hvilke land som går videre er Norge rangert slik hos Norsk Tipping:

1. Malta, Kypros

3. Ukraina

4. Russland

5.Litauen

6. Sverige

7. Kroatia

8. Norge

9. Aserbadsjan og Romania

11. Israel

Her kan du spille på Eurovision (og se all oddsen)

Vi tror at Tix har en grei sjanse til å komme blant de fire som går videre, men med take på at man kjemper mot flere land som får nabostemmer er det viktig med danske og svenske stemmer. Vi valgte derfor å ta oddsen på 2,45 på at Tix ryker ut, selv om den er relativt lav. (NB! Oddsen har økt fra 2,25 til 2,45). Nå som oddsen er på 3,50 er det et enda bedre spill.

Her kan du spille på Eurovision (og se all oddsen)

Her ser du klipp fra øvelsen til Tix:

Dette blir vårt beste spill: Kypros

Det er noen som har veldig positiv utvikling gjennom øvelser, pressekonferanser og hvordan man blir mottatt under Eurovision. Ofte blir dette utslagsgivende, og er en stor indikator på hvem som kommer til å vinne til slutt.

De tre landene med mest positiv trend er Italia, Island og Kypros. Her ligger oddsen til Norsk Tipping litt etter de internasjonale trendene (i skrivende stund), og de tre spillene over - på de tre landene som stadig blir større favoritter - er klart å vurdere. Vår outsider, Bulgaria, har gått litt nedover på oddsfavorittlisten.

Italia synger på italiensk, og har en rockelåt som det svinger av. Sceneshowet og sjarmen til Kypros kommer til å gi mange stemmer, og Island er merkelig nok til å skille seg ut.

Vi gir deg derfor to oddstips, og begge har gode odds: Kypros med 12 og Bulgaria med 15.

Vi mener fortsatt den beste sangen er Frankrike, med 4.00 i odds så vil du være litt sikrere går du for den.

Samtidig har Italia fått veldig høy fart blant ekspertene, og er nå nede i 3 i odds.

Her kan du spille på Eurovision (og se all oddsen)

De deltagende landene i denne semifinalen er i denne rekkefølgen:

1. Litauen: The Roop - Discoteque

Denne sangen er delvis skrevet av finner (Kalle Lindroth og Ilkka Wirtanen). Gruppen, The Roop, var kvalifisert til fjorårets finale som ble kansellert. De fikk automatisk deltagelse i den nasjonale finalen med en ny låt, og vant igjen. The Roop har gitt ut to album i Litauen.

Vurdering: En låt som utvilsomt har potensial, og mulighet til å kjempe helt i toppen med litt stang inn og medvind. Morsom sang, sjarmerende medlemmer og ganske grei hitfaktor. Teksten passer utvilsomt til disse tidene. Det at låten er litt utenom det vanlige kan være den lille x-faktoren. Karakter: 8/10

2. Slovenia: Ana Soklič - Amen

Ana vant i Slovenia i 2020, og fikk automatisk plass i 2021 med en ny låt. Hun har vært med på å skrive sangen selv. Den 37 år gamle sangeren har gitt ut en del singler i sitt hjemland tidligere.

Vurdering: Det bruker å være mange ballader i finalen, men ikke i år. Dette er en av de få. Ana har en fin stemme, men det er en låt som ikke helt sitter. Mye skal gå riktig vei om denne går videre til finalen. Karakter: 4/10

3. Russland: Manizha - Russian Woman

Manizha Dalerovna Sangin er russisk-tadjikistaner, og støtter homofiles rettigheter i sitt hjemland. Hun har gitt ut to album i hjemlandet, og sang også på den russiske versjonen av Mulan-soundtracket. Hun har skrevet låten selv, og både sangens innhold og hennes holdninger har fått mange i hjemlandet til å kreve at hun trekker seg fra finalen.

Vurdering: En kul og morsom sang, men som sliter litt med temposkiftene som gjør at det mer blir en slags greie enn en låt. Mye energi er ikke nok til å lage en ordentlig fin sang, for det er det ikke. Pluss i margen for budskap. Karakter: 5/10

4. Sverige: Tusse - Voices

Tusse er født i Kongo, og kom til Sverige som flyktning. Han vant svenske Idol i 2019. Sangen er skrevet av produksjonsteamet The Family sammen med blant annet Anderz Wrethov. The Family har hatt 11 bidrag til Eurovision, blant annet Heroes av Måns Zelmerlöw som vant den internasjonale finalen i 2015.

Vurdering: Om du skulle beskrevet en svensk MGP-låt ville dette være særdeles tett unna. Sangen er ganske kjedelig, men har som sedvanlig svensk et allsangrefreng som kan slå godt an. Tusse drar det opp med godt sceneshow, og den vil nok gjøre det helt greit. Noen klassiker er det likevel ikke. Karakter: 7/10

5. Australia: Montaigne - Technicolour

Jessica Alyssa Cerro, eller Montaigne, skulle representere Australia også i 2020. Montaigne hadde stor suksess med sitt debutalbum i 2016 i sitt hjemland. Låten er skrevet av produsent Dave Hammer, sammen med Jessica Cerro.

Vurdering: Australia er med en ellevill låt, ikke minst takket være en artist som gir alt. Litt for mye til å komme høyt opp, men i hvert fall noe annet. Muligens kan sceneshowet gi låten en ekstra push. Karakter: 5/10

6. Nord-Makedonia: Vasil - Here I Stand

Vasil Garvanliev er en tidligere barnestjerne som både er popartist og operasanger i sitt hjemland. Han skulle opprinnelig også representere landet sitt i 2020. Vasil har vært kontroversiell etter at han ga ut musikkvideoen for sin sang, og det ble kjent at han også har bulgarsk statsborgerskap. Det er en pågående konflikt mellom Nord-Makedonia og Bulgaria. Vasil var med som korist i 2019.

Vurdering: En særdeles kjedelig ballade som har veldig lite for seg. En slik sang du ikke helt skjønner er en låt i det hele tatt. Om dette er den beste musikken til Nord-Makedonia kan de kanskje la være å delta framover? Karakter: 2/10

7. Irland: Lesley Roy - Maps

34 år gamle Lesley Roy har hatt størst suksess som låtskriver, men hennes debutalbum solgte godt i USA. Hun skulle også opprinnelig representere Irland i 2020. Roy har skrevet låten sammen med Catt Gravitt og Tom Shapiro, to velkjente låtskrivere i Nashville.

Vurdering: En grei låt som bruker noen greie MGP-triks, men som ikke helt sitter i øret. Siden den har et allsang-refreng kan den overraske i finalen, om den kommer dit. Det tror vi ikke. Karakter: 4/10

8. Kypros: Elena Tsagrinou - El Diablo

26 år gamle Elena Tsagrinou er en gresk TV-personlighet og sanger. Hennes låt er blant annet skrevet av svenske Jimmy Thornfeldt, samt Laurell Baker som i 2019 hadde tre sanger med i finalen som låtskriver.

Vurdering: Kypros starter jo med full topp fra Hellas, men dette er faktisk en helt grei låt. Et stort sceneshow kan gi denne finaleplass, og god plassering selv om den er veldig lik mange andre poplåter de siste årene. Karakter: 7/10

9. Norge: Tix - Fallen Angel

Årets spellemann går ut i første semifinale som nummer 9. Sangen har vært nummer 1 på VG-lista på norsk, og nummer 2 på engelsk.

Vurdering: Det er vanskelig å vurdere vår egen låt uten å rette på pannebåndet, men i dette feltet kan det fort være at Tix ryker ut i semifinalen. Hans sjarm og innsalg fungerer kanskje ikke like godt i hele Eurovision-landet. Karakter: 6/10

10. Kroatia: Albina - Tick-Tock

Kroatiske Albina Grčić er 22 år gammel, og slo igjennom i hjemlandet gjennom X-faktor og The Voice i hjemlandet. Hun vant finalen i hjemlandet sitt, og ble også kåret til årets nye artist. Låtskriver Branimir Mihaljević deltok for Kroatia i 2010.

Vurdering: En morsom poplåt med energi, og en vakker vokalist. Kroatia kan klare en finale, men låten mangler det virkelig store for å komme langt nok. Karakter: 6/10

11. Belgia: Hooverphonic - The Wrong Place

Hooverphonic, under navnet Hoover, hadde suksess med sitt debutalbum internasjonalt i 1996. Gruppen skulle egentlig representere landet i 2020, men får sjansen i år. Geike Arnaert, som var aktiv i bandet fra 1997-2008 er tilbake for årets MGP. Bandets Alex Callier har skrevet og produsert låten.

Vurdering: Kan gamle helter klare det? Dette kan bli en juryfavoritt, og er en kvalitetslåt du kan høre flere ganger. Få gjør det på kvelden, men hvem vet? En slags stor outsider? Karakter: 7/10

12. Israel: Eden Alene - Set Me Free

20 år gamle Eden Alene vant en Idol-lignende konkurranse i Israel, og skulle egentlig også representere Israel i 2020.

Vurdering: En ganske intetsigende poplåt, som har en vokalist som fungerer bra på skjermen. Mangler det som kunne løftet den ut fra mengden. Karakter: 5/10

13. Romania: Roxen - Amnesia

21 år gamle Larisa Roxana Giurgiu slo igjennom i både hjemland og utland i 2019, og skulle også egentlig representere landet i 2020.

Vurdering: En herlig stemme, en vakker låt. Trener Roxen litt mer på uttalelse av enkelte engelske ord kan dette være en låt å følge med på. Karakter: 7/10

14. Aserbadsjan: Efendi - Mata Hari

Den 30 år gamle Samira Azer gizi Efendiyeva har deltatt i flere reality-musikkshow i hjemlandet, blant annet The Voice. Hennes låt er skrevet av den nederlandske sanglæreren Amy van der Wel, den nederlandske produsenten Luuk van Beers, låtskriveren Tony Cornelissen og Josh Earl. Efendi skulle også representere landet i 2020.

Vurdering: Denne låten har noe ved seg som gjør at du følger litt mer med, og det er ikke bare Efendi. Norge deltok for øvrig med en låt med samme navn i 1976, det gikk ikke så bra. Pluss i margen for noen østlige rytmer. Karakter: 7/10

15. Ukrainia: Go_A - Shum

Den eneste låten som ikke synges på engelsk (det russiske bidraget er både på russisk og engelsk) i semifinalen er det electrofolk-gruppa Go_A som framfører. De skulle også representere landet i 2020. Låten er skrevet av bandmedlemmer.

Vurdering: Ukrainisk folkemusikk-inspirert som går fortere og fortere på ukrainsk? Joda, det er i hvert fall annerledes. Det er bare ikke så veldig bra. Her må sceneshowet være fullstendig innertier. Karakter: 4/10

16. Malta: Destiny - Je Me Casse

Destiny Chukunyere vant MGPjr i 2015, og skulle også representere Malta i 2020. Til tross for sin franske tittel er låten på engelsk. Blant låtskriverne er svenske Malin Christin. Hun deltok også som korist i 2017.

Vurdering: Semifinalens beste låt kommer til slutt. En innertier av en låt med et fyrverkeri som framfører den. For en stemme. Denne kan vinne hele greia. Karakter: 9/10