Gå til sidens hovedinnhold

Stabæk kan gjøre det igjen

Toppkampen mellom Rosenborg og Stabæk er på tippekupongen. Stabæk har vunnet to av de tre siste på Lerkendal og kan plage trønderne igjen.

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Ingen vei tilbake for Vålerenga
Oddstips 2: Leicester mot sensasjonell andreplass
Oddstips 3: Tromsø må takle presset
US Open finale: Djokovic er kongen
TV-fotball: Sjekk oversikten over søndagens kamper
V75 Bjerke: V75-fest med Solberg
V4 Bjerke: Vorspiel med samlebonger
V4 galopp Gøteborg: Kvisla har trua

Søndagens tippekupong består av fem kamper fra Tippeligaen, to kamper fra OBOS-ligaen, en kamp fra dansk superliga, en kamp fra La Liga, en kam fra Ligue 1 i Frankrike og avsluttes med to kamper fra Serie A.

1. Vålerenga - Viking
Vi starter på Ullevaal med en meget avgjørende kamp i medaljestriden, ihvertfall for hjemmelaget. Taper Vålerenga denne, er trolig laget ute av medaljekampen denne sesongen. Fire tap på de fem siste seriekampene for Enga, som helt har mistet formen og flyten. Det som også bør bekymre er at laget ikke har scoret i noen av de tapte kampene, kun ett mål på de siste fem.

Viking på sin side holder koken og slo tilbake etter 0-1 tapet borte mot Odd, med en komfortabel 2-0 seier hjemme mot Sandefjord sist. Ligger på 3. plass og har fire poeng opp til Stabæk på sølvplass, men jages nå bakfra av Strømsgodset som etter 5-0 seieren hjemme mot Haugesund kun er poenget bak på 4. plass.

Kjetil Wæhler og Daniel Fredheim Holm er tilbake etter karantene for hjemmelaget, mens Viking-kaptein Indridi Sigurdsson også returnerer etter karantene. Vålerenga har ikke bedre enn 6-0-5 hjemme på Ullevaal denne sesongen, mens Viking står med helt identisks 6-0-5 på bortebane.

2-2-0 på de fire siste tilsvarende, og Viking vil garantert være fornøyd med ett poeng her. Vi har klart mest tro på hjemmeseier. H.

2. Lillestrøm - Aalesund
To middelhavsfarere møtes på Åråsen her, selv om begge nok trenger noen flere poeng for å være helt sikre. Begge med 28 poeng før denne kampen, og har ni poeng ned til Mjøndalen på kvalikplassen.

Kun 2-4-4 på de ti siste seriekampene for LSK, men fire poeng på de to siste og sterkt bortepoeng mot Molde sist. Fine 5-3-3 hjemme på Åråsen. Med mannskapet ser det bra ut og midtstopper Marius Amundsen rekker trolig kampen.

Aalesund med 6-3-2 hjemme på Color Line stadion, og begredelige 2-1-8 på bortebane. Står nå med fem strake bortetap og har 5-1-0 på hjemmebane i den samme perioden og Aalesund hjemme og borte er for tiden som natt og dag. Magne Hoseth er usikker, men rekker trolig kampen og ellers er det få problemer også for Aalesund.

Fire strake poengdelinger i de fire siste tilsvarende på Åråsen. Det kan skje igjen, men hjemmelaget må nesten få utgangstipset. HU.

3. Odd - Bodø/Glimt
Hjemmelaget er med i medaljekampen for fullt etter en imponerende bortetriumf mot Stabæk i den siste kampen før landslagspausen. Taper Viking på Ullevaal og Odd vinner denne, er Skiens-laget oppe på 3. plass. Sterke 5-1-0 på de seks siste kampene, men hjemme på Odd stadion er ikke tallene bedre enn 4-5-2. Her må Ardian Gashi sone karantene.

Bodø/Glimt er også i strålende form og står med oppsiktsvekkende 8-0-1 på de ni siste seriekampene, det er tall selv ikke serieleder Rosenborg matcher. Det eneste tapet i denne perioden kom borte mot Viking tredje sist (1-2), ellers har det bare blitt trepoengere for Glimt de siste månedene. Fire av de fem siste borte er vunnet. Glimt har ingen fravær av betydning.

Statistikken viser at Odd har slitt med å avgjøre kampene til sin fordel hjemme i år, og Glimt har voldsom kontringsstyrke. Eventyret Glimt kan ta denne også, men Odd får utgangstipset. HB.

4. Rosenborg - Stabæk
Ti poeng skiller lagene på 1. plass og 2. plass og vinner RBK denne er det gullgaranti. trønderne var kanskje ikke helt på sitt beste før landslagspausen, men pausen har sikkert gjort godt. 8-3-0 hjemme på Lerkendal. Her må toppscorere Alexander Søderlund sone karantene. Ellers er det ikke rapportert om mannskapsproblemer.

Adama Diomande er borte fra Stabæk, noe han også var i siste kampen før oppholdet hjemme mot Odd. Det endte med tap og bæringene må trolig konsentrere seg om sølvmedaljene nå. Diomande er som kjent solgt, og erstatteren Justin Mengolo glapp på streken grunnet papirrot. Torsdag kom dog den meget overraskende meldingen om at Anthony Annan er klar for klubben og han i følge sportssjef Inge Andre Olsen aktuell allerede søndag.

Toppscoreren til RBK og Stabæk er altså borte fra denne toppkampen og det er verd å merke seg at Stabæk har vunnet to av de tre siste tilsvarende på Lerkendal. HB.

5. Sarpsborg - Start
Etter sterke 0-0 borte mot Molde tredje sist og deretter 3-1 hjemme mot Aalesund, ble det bortetap 1-3 for Bodø/Glimt i siste serierunde for Sarpsborg. Har ikke mer enn 23 poeng og kun fire poeng ned til kvalikplassen. Faktisk har ikke Sarpsborg bedre enn 1-4-7 på de tolv siste seriekampene. Her må Claes Kronborg sone karantene, men på den annen side returnerer Amin Askar etter endt soning.

Start var best i det meste hjemme mot haugesund i siste seriekamp før landslagsoppholdet, men endte opp med å tape 1-3. Det var sørlendingenes sjuende strake tap og kun målforskjellen holder laget på sikker plass nå. Mons Ivar Mjelde har sagt takk for seg og Bård Borgersen styrer Start-skuta ut sesongen. Søndag må Rolf Daniel Vikstøl sone karantene, mens Michael Christensen returnerer etter endt soning.

Det er lett å lene seg mot hjemmelaget her, men Start har prestert klart bedre spillemessig enn sju strake skulle indikere.

Vi dekker fullt ut. HUB.

6. Bryne - Hønefoss
De to neste kampene er begge hentet fra OBOS-ligaen. 7-6-9 for alltid like variable Bryne totalt sett og 4-3-4 hjemme på Jæren. Med 27 poeng er det kun fire poeng ned til Bærum under streken. De fire siste seriekampene har gitt to poeng, og Bryne har faktisk ikke scoret i noen av dem (to 0-0 kamper).

Hønefoss med viktig utligning til 2-2 like før slutt i hjemmemøtet med Bærum sist, men det er fortsatt fem poeng opp til sikker plass. Så meget svake ut i bortemøtet med Brann nest sist (tap 0-3) og Rune Skarsfjord har en tøff oppgave med å sikre fornyet kontrakt med et ganske begrenset lag. Meget svake 2-1-8 på bortebane.

Must win-kamp for begge lag dette. Hjemmebane kan avgjøre og gi Bryne et sårt tiltrengt pusterom. Ingen stålbanker dette, men....H.

7. Sandnes Ulf - Åsane
Det fungerer verken poengmessig eller spillemessig for Sandnes Ulf om dagen og plutselig er laget på 4. plass og har fire poeng opp tildirekte opprykk. Tre strake tap nå og prestasjonene må heves om laget skal henge med i kampen om direkte opprykk. Solide 7-2-2 hjemme i Sandnes.

Åsane med uavgjort i tre av de fire siste, men det blir lite poeng av slikt. Ligger tredje sist med 22 poeng, men det er kun ett poeng opp til Levanger på sikker plass. 2-4-5 på bortebane.

Begge lagene har press på seg, men hjemmelaget er ikke i form. Trenden snur nå? H.

8. Brøndby - Midtjylland
Hjemmelaget åpnet med tre strake tap, men siden det har formkurven pekt rakt oppover for laget som har tatt ti poeng på de fire siste. Viktige Daniel Agger er tilbake i fullt vigør, og den gamle Brann-helten Rodolph Austin har signert for klubben (men er trolig ikke med her). Thomas Kahlenberg er eneste usikre spiller.

FC Midtjylland vant serien i fjor, og har allerede skaffet seg fem poengs luke på toppen etter sterke 5-2-0 på de sju første seriekampene. Til uken er det Europa League, og det kan kanskje forstyrre litt. Trener Jess Thorup er kjent for å rotere litt på laget, men må uansett unnvære Rilwan Hassan.

1-2-1 på de fire siste tilsvarende. Hjemmelaget er i siget og kan kanskje få med seg poeng, men fordel serieleder FC Midtjylland. HUB.

9. Malaga - Eibar
0-0 hjemme mot Sevilla og svært hederlig 0-1 tap borte for Barcelona i serierunde to er fasiten for hjemmelaget.

Lille Eibar fikk fornyet liv i La Liga ettersom Elche ble tvangsnedflyttet. Har innledet med to seire og overrasket stort, spesielt 2-0 hjemme mot Athletic Bilbao sist var solid.

Fire strake hjemmeseire i de fire siste tilsvarende og selv om man alltid skal ha respekt for formlag, så garderer vi ikke denne. H.

10. Marseille - Bastia
Tre tap på de fire første seriekampene for hjemmelaget som altså har hatt en fæl sesongstart. Motstanden har heller ikke vært den tøffeste. Trener Bielsa trakk seg som kjent allerede etter første serierunde, men nye Franck Passi har altså ikke løftet laget.

Hjemmesterke Bastia har vunnet begge sine hjemmekamper, men i vanlig stil ikke prestert borte og kun tatt et poeng på reise.

10-2-0 på de siste tolv tilsvarende, og Marseille vant tross alt 6-0 i forrige hjemmekamp. H.

11. Lazio - Udinese
Exit i playoff til Champions League for Lazio og det endte med forferdelige 0-4 borte mot Chievo. Det var stygge sifre, men laget vant i det minste første hjemmekamo 2-1 over Bologna.

Udinese kom ikke uventet direkte ned på jorden igjen etter sin sensasjonelle 1-0 seier borte mot Juventus i seriepremieren. Normalt hjemmesterke Udinese presterte å tape 0-1 hjemme for notorisk bortesvake Palermo.

Således er det ikke lett å lese disse to lagene etter de to første serierundene, men nå må det forventes at Lazio skjerper seg og at de har brukt landslagspausen godt.

4-1-3 på de åtte siste tilsvarende i Roma. HUB.

12. Inter - Milan
En evig klassiker på San Siro mellom to lag som har forsterket betydelig i løpet av sommeren. To knepne ettmålsseire for hjemmelaget, der spesielt Jovetic har levert. Gode Ivan Perisic og Ljalic er begge nyankomne til klubben.

Milan med skuffende 0-2 tap borte for Fiorentina i seriepremieren og en lite imponerende 2-1 seier hjemme mot Empoli i andre serierunde.

4-1-3 på de siste åtte innbyrdes på San Siro. I øyeblikket kan Inter se sterkest ut, men disse byderbyene lever som kjent sitt eget liv. HU.

96-rekker
1. Vålerenga — Viking H

2. Lillestrøm — Aalesund HU

3. Odd — Bodø/Glimt HB

4. Rosenborg — Stabæk HB

5. Sarpsborg 08 — Start HUB

6. Bryne — Hønefoss H

7. Sandnes Ulf — Åsane H

8. Brøndby — FC Midtjylland B

9. Malaga — Eibar H

10. Marseille — Bastia H

11. Lazio — Udinese HU

12. Inter — Milan HU

Klikk her for å levere 96-rekkeren på vanlig PC
Klikk her for å levere 96-rekkeren på mobil/nettbrett

432-rekker
1. Vålerenga — Viking H

2. Lillestrøm — Aalesund HU

3. Odd — Bodø/Glimt HB

4. Rosenborg — Stabæk HB

5. Sarpsborg 08 — Start HUB

6. Bryne — Hønefoss H

7. Sandnes Ulf — Åsane H

8. Brøndby — FC Midtjylland HUB

9. Malaga — Eibar H

10. Marseille — Bastia H

11. Lazio — Udinese HUB

12. Inter — Milan HU

Klikk her for å levere 432-rekkeren på vanlig PC
Klikk her for å levere 432-rekkeren på mobil/nettbrett

Kommentarer til denne saken