Gå til sidens hovedinnhold

Stabæk tar en etterlengtet seier på søndagskupongen

Etter kun et poeng på seks kamper har Stabæk havnet nede på nedrykksplass. Vi tror de endelig får en seier igjen når Sandefjord kommer på besøk og Stabæk blir en av våre sikre på søndagskupongen.

Denne ukens søndagskupong består av seks kamper fra Eliteserien, fire kamper fra Allsvenskan og to kamper fra PostNord-ligaen. Bonuspotten er oppe i 470.000 kroner og innleveringsfristen er kl. 14.55.

1. Stabæk - Sandefjord
Stabæk bare synker og synker på tabellen etterhvert som tapene renner inn. Nå fikk de endelig med seg et poeng sist når de klarte 3-3 borte mot Viking, men med iskalde fem strake tap før den kampen er de nå helt nede på nedrykksplass med skarve seks poeng på ni kamper. Hjemme har det heller ikke gått særlig bedre, for etter at de åpnet med fire poeng på de første hjemmekampene har det nå gått i svart der også, og de står med 0-5 og null poeng på de to siste hjemmekampene mot Tromsø og Vålerenga. De trenger en skikkelig opptur, og de før nok ikke særlig større muligheter enn hjemme mot Sandefjord som de slo 2-0 i det tilsvarende oppgjøret forrige sesong og som de har et meget tak på med 8-1-1 på de siste ti på hjemmebane. Kassi er fortsatt ute.

Sandefjord ligger nemlig kun tre poeng over Stabæk på sin 12.plass, og de trives heller ikke særlig godt på bortebane. De har gjort to sterke prestasjoner på rad på hjemmebane nå mot Viking (3-0) og ikke minst Bodø/Glimt (1-0), men poengfangsten på bortebane er det verre med. Etter seieren borte mot Tromsø står de nå nemlig med ganske så stygge 1-7 og null poeng etter de to siste forsøkene mot Vålerenga (1-3) og Strømsgodset (0-4). Brenden er ute med skade her.

Stabæk har en meget sterk statistikk her mot Sandefjord, og vi tror at Stabæk endelig får en ny trepoenger. H.

2. Haugesund - Tromsø
Tre strake hjemmeseire nå på Haugesund som med bare ett tap på de fem siste har kommet seg opp på en 9.plass. Sist ble det et sterkt uavgjortresultat oppe i Trondheim der man klarte 0-0 mot Rosenborg etter en sjansefattig kamp. Hjemme har de som sagt vært meget sterke denne sesongen, og de står med 3-1-0 på sine fire hjemmekamper etter seire mot Viking (4-2), Kristiansund (3-0) og Brann (1-0). Hjemme mot Tromsø har de også en meget fin statistikk med hele fire strake seire, og i fjor endte det med hele 5-1 til Haugesund. Her er Våge Nilsen og Wadji fortsatt ute, mens Pedersen må stå over etter gule kort.

Tromsø er inne i en tung periode nå, og står med kun en seier på de siste sju. Sist ble det 0-0 hjemme mot Kristiansund i en kamp tromsøværingene hadde fortjent alle tre poengene. Det ble blant annet en straffemiss, og det er vel ganske typisk for trenden de er inne i nå. De er faktisk mye bedre på bortebane hittil denne sesongen der de står med 2-1-2 og seire over Viking og Stabæk. Uansett ligger de helt nede på 13.plass, og med flere kamper spilt enn lagene rundt seg på tabellen begynner det å se litt mørkt ut. Espejord, Gundersen, Nilsen og Ingebrigtsen er fortsatt ute.

Haugesund klare favoritter her med tanke på sine sterke hjemmeform, men Tromsø har vært bedre borte enn hjemme. HU.

3. Lillestrøm - Mjøndalen
Knallform på Lillestrøm, som sist klarte 1-1 borte mot Brann etter at de slo Rosenborg 2-0 hjemme kampen før. 3-1-0 og ubeseiret i serien siste fire nå, og hjemme på Åråsen står de med tre strake trepoengere mot Odd, Haugesund og Rosenborg. Det gir en stabil 8.plass på tabellen med tretten poeng, og det glir med andre ord godt for kanarifuglene om dagen. Når man i tillegg ser at Lillestrøm har vunnet de tre siste her mot Mjøndalen lukter det etterhvert en ny seier. Helland er fortsatt skadet og er derfor utilgjengelig her.

Mjøndalen sliter med å vinne kamper, og sist ble det et tap 1-2 hjemme for Odd etter et par fryktelige keepertabber av Makani. Sånt gnager på selvtilliten, og nå står Mjøndalen med 0-2-2 på sine siste fire. Sists bortekamp tok de riktignok med seg et sterkt poeng fra Kristiansund når de spilte 1-1, men de står likevel ikke med bedre enn 1-1-2 på fremmed gress denne sesongen. Det holder til en kvalikplass med sju poeng. Bakover er det faktisk ikke så ille med kun ni baklengs, men de scorer også minst i Eliteserien med sine åtte scoringer. De har noen småskader, men ingen som svekker elleveren.

Lillestrøm har flott hjemmeform, og får utgangstipset her. Likevel er Mjøndalen tighte bakover slik at det blir H på 96-rekkeren, mens 432-rekkeren dobles opp med HU.

4. Odd- Rosenborg
Odd har funnet medgangsbølgen for alvor, og kommer nå fra tre strake seire over Brann (3-1), Tromsø (3-0) og Mjøndalen (2-1). 4-1-1 på de seks siste har ført de opp på en 7.plass på tabellen a poeng med Rosenborg på plassen over. Odd har dog bare spilt ni kamper, og således har de en veldig fin sesong så langt. På hjemmebane er de ubeseiret denne sesongen med 2-10, og sist var det altså Tromsø som ble sendt hjem etter å ha tapt 0-3 på Skagerak Arena. Hagen er ute foran denne, men ellers ser det ganske så bra ut i Skien. Verd å ta med seg er at Odd ofte har et bra tak på Rosenborg her i Skien. Forrige sesong endte det 2-1 til Odd, mens Rosenborg har kun reist herifra med full pott en gang de siste seks årene. Hagen må så over denne.

Bra ser det absolutt ikke ut i Trondheim der det er svært lite som klaffer for øyeblikket. Spillet sitter ikke i det hele tatt, og det skapes så vidt sjanser foran mål. Åge Hareide valgte å ikke forlenge sin kontrakt med Rosenborg, og han er altså ferdig som Rosenborg-trener 31.desember. Nå står Rosenborg med fire kamper uten seier, og etter tre strake tap ble det skuffende 0-0 hjemme mot Haugesund sist. Med det har de sunket ned på en 6.plass på tabellen, og trønderne kan begynne å se langt etter noe nytt seriegull. Henriksen, Vecchia og Skjelbred er alle ute foran denne.

Her må man rett og slett følge form og da taler det meste for at Rosenborg nok en gang får trøbbel. HU.

5. Sarpsborg 08 - Molde
I tapet mot Vålerenga sist så Sarpsborg 08 alt annet enn bra ut, og 1-4 var ikke ufortjent i det hele tatt. Det var Lars Bohinens femte kamp som trener for særpingene, og 1-1-3 er nok ikke helt det han hadde ønsket seg. Det blir for mange baklengs, og ti innslupne på de fire siste kampene sier mye om hvor skoen trykker. Når de da bare har scoret sju mål på ni kamper selv så holder det ikke særlig langt, og nå har Sarpsborg 08 sunket helt ned til en 11.plass på tabellen. De har også hatt en del fravær i laget, men nå begynner ting å bli litt bedre når både Kone og Muhammad er tilbake fra karantene og Opseth snart er 100% skadefri. Vetti er dog fortsatt ute.

Molde driver en egen idrett nå, og med fem strake seire er de formlag nummer en i Eliteserien. Nest sist tok de en sterk borteseier over Bodø/Glimt med 2-0, mens sist ledet de 3-0 over Strømsgodset før det var spilt en halvtime. Flere mål ble det heller ikke, men Molde holdt nullen for andre kamp på rad. De ligger nå helt alene på toppen av tabellen med 26 poeng, og med to kamper til gode kontra Bodø/Glimt har de nå skaffet seg et fint overtak på den regjerende mesteren. De sliter fortsatt med en del skader, og her må Ellingsen, Haraldseid, Linde, Sigurdarson og Sjølstad atter en gang stå over.

Molde er som et lokomotiv nå, og slik forsvaret til Sarpsborg 08 er nå blir tipset her en grei B.

6. Strømsgodset - Vålerenga
Strømsgodset hadde ingen sjanse sist når de reiste til Molde og tapte 0-3, men drammenserne er et helt annet lag på eget gress. Det er rett og slett som natt og dag. På bortebane har de fryktelige 0-1-4 denne sesongen, men når de kommer ut på Marienlyst og kjenner lukta av gress våkner de til. På hjemmebane er de nemlig mye verre å møte, og etter sesongens fire hjemmekamper står de oppført med tre seire mot Lillestrøm (3-1), Rosenborg (2-1), Sandefjord (4-0) og en poengdeling mot Tromsø (1-1). Det gjør de til eliteseriens tredje beste hjemmelag denne sesongen, selv om de kun har hatt fire hjemmekamper. Legger vi dette sammen med bortekampene havner Strømsgodset nede på en 10.plass, og det sier litt om hvor stor forskjellen er. Hjemme mot Vålerenga har de tapt de to siste årene, men før de hadde de hele fem strake seire mot laget fra hovedstaden. Her er Mickelson og Salvesen fortsatt ute.

Vålerenga kommer hit som favoritter etter at to fine innsatser borte mot Stabæk (2-0) og hjemme mot Sarpsborg 08 (4-1) har ført de opp på bronseplass på tabellen med 19 poeng. Formen siste fem er likevel ikke bedre enn 2-2-1, og på sine fem bortekamper står de nå med kurante 3-1-1. De har slitt litt med skader her den siste måneden, og både Dønnum og Kjartansson har vært ute med skader. Særlig Kjartanssons erstatter Henrik Udahl har tatt ansvar, og han står nå med fire scoringer på sine fem siste kamper. Nevnte Dønnum er muligens tilbake foran dette oppgjøret, men Kjartansson og Myhre er fortsatt ute.

Vålerenga har vist bra form, men å møte Strømsgodset på Marienlyst er langt i fra noe enkel oppgave. HUB.

7. Asker - Senja
Trykk her for å se kampen live hos direktesport.no kl. 16.00
Asker lå i toppen hele forrige sesong, men røk opprykket til OBOS-ligaen i siste playoff mot Stjørdals/Blink. Denne sesongen sikter de seg nok en gang inn mot toppen av tabellen, og de har begynt veldig fint med 2-1-0 og sju poeng mot Brattvåg, Hødd og Kvik Halden. Særlig tok de en sterk borteseier 2-1 over Kvik Halden sist, som viser at kvaliteten i laget er bra.

Senja blir med all sannsynlighet liggende i den andre enden av tabellen, og det er noe de fleste "ekspertene" er enige om. De har fortsatt ikke fått sin første scoring for sesongen, men etter to tap i begynnelsen fikk de ihvertfall sitt første poeng for året sist etter 0-0 hjemme mot Moss. Det gir 0-1-3 og 0-4 i målforskjell hittil, og borte mot Asker skal de ikke ha store muligheter.

Asker skal vinne denne ganske greit. H.

8. Sotra - Skeid
Trykk her for å se kampen live hos direktesport.no kl 15.30
Sotra ble en snakkis sist sesong når de meget overraskende klarte å komme seg til vinnergruppespillet etter en 7.plass. Der endte de dog sist, og sesongen endte med sju tap på rad. Denne sesongen er ikke forventningene særlig høye, og det kan ha vært greit for starten har heller ikke vært av det positive slaget med kun ett poeng på tre kamper. 0-0 fikk de i premieren borte mot Flekkerøy, men så har det blitt mange mål i mot og to strake tap mot Levanger (3-4) og Egersund (0-5).

Skeid er en av opprykksfavorittene, og etter at de skuffende tapte 1-2 hjemme mot Arendal i premieren har de slått tilbake med to overbevisende seire over Rosenborg 2 (3-0) og Kjelsås (4-0). De har et ganske slagkraftig lag denne sesongen, og bør absolutt være med å kjempe om opprykket sammen med feks Egersund og Arendal.

Skal Skeid klare å ta førsteplassen i avdelingen må slike kamper vinnes. Vi spiller B.

9. Häcken - AIK
Hjemmelaget Häcken har hatt en grusom innledning på sesongen, og ligger dønn nederst på 16.plass med seks poeng på de åtte første kampene. Etter tredjeplassen sist sesong er det ekstremt skuffende, og man får håpe at sommerpausen har gjort godt for de gule og sorte. I tillegg tapte de også cupfinalen sent i Mai på straffer mot Hammarby, slik at man kan trygt si at det ikke har vært noe fint 2021 hittil for laget fra Göteborg. De avsluttet seriespillet før pausen med sesongens eneste seier over Varberg med 3-1, og nå kan det bare gå en vei resten av sesongen. Oppover. Abrahamsson og Touminen er ute med skader foran denne.

Motstander AIK ligger mye bedre plassert på sin 5.plass og fjorten poeng, men de avsluttet med kun en seier og 1-2-1 på de fire siste kampene før pausen. Borte har de spilt tre kamper, og det har endt med to tap mot IFK Göteborg (0-2) og Norrköping (0-2) pluss en seier over Östersund der de vant 2-1. Sommerpausen har de brukt på å spille to treningskamper, og det har ikke gitt noe særlig positive resultater med 3-3 mot Sirius og 0-1 tap for Östersund. Innbyrdes oppgjør her i Göteborg har vært veldig varierende, for i fjor vant Häcken 4-0, mens de tre årene før har endt med to AIK-seire og en poengdeling. Rogic er ute for gjestene.

Häcken har hatt en fryktelig innledning, men vant den siste kampen før ferien. AIK hadde heller ikke den beste avslutningen på vårsesongen, slik at man prøver HU på 96-rekkeren, mens 432-rekkeren får heldekk og HUB.

10. Varberg - Kalmar FF
Varberg klarte seg fint forrige sesong med en 11.plass, og klarer de det samme denne sesongen er de nok strålende fornøyde. Så langt ligger de litt under det på sin 14.plass med sju poeng, men det er meget jevnt på tabellen. 2-0-3 på de tre siste før ferien var helt ok, der de sterkt slo Norrköping 2-1 hjemme nest sist før de avsluttet med å tape 1-3 borte mot Häcken. Seieren mot Norrköping er for øvrig den eneste hjemmeseieren de har denne sesongen, for de tre andre har alle endt med tap. (Pussig nok har alle endt med sifrene 1-3). Her mangler de Boya og Karlsson med skade, mens Le Roux er suspendert.

Kalmar har vært tighte denne sesongen, og etter at de kun har et tap på de åtte første ligger de fint plassert oppe på en 7.plass med tretten poeng. 3-4-1 viser tallene, og tapet kom også borte mot fjorårets mestere, Malmö FF. De har vært gode i forsvar, og står kun med sju baklengs hittil. 1-2-1 på bortebane er fullt godkjent, og her kommer nok en bortekamp de bør ha muligheter til å kapre poeng i.

Varberg har kun vunnet en av fire hjemmekamper hittil, og Kalmar virker vanskelig å bryte ned. Det blir UB på 96-rekkeren, men vi sikrer opp med HUB på 432-rekkeren.

11. Hammarby - Halmstad
Hammarby har variert en del i spillet denne sesongen, og med 3-2-3 på åtte kamper ligger de nede på en skuffende 8.plass. Det er dog kun tre poeng opp til bronseplassen, slik at det er meget jevnt på tabellen. Likevel har det murret kraftig rundt laget, og selv om Hammarby også tok cupgull etter at de vant finalen mot Hacken på straffer så måtte trener Billborn gå av like etter. Nå er det ny trener, og ny entusiasme i laget, og det skal bli spennende å se hva det gjør med stockholmsklubben utover i sesongen. Vårsesongen ble avsluttet med et bortetap 1-2 for Kalmar, men 2-2-1 på de fem siste var likevel ikke så ille resultatmessig.

Halmstad var inne i en svak stim med fem kamper uten seier i april-mai, men så tok de seg litt sammen og avsluttet vårsesongen med fire poeng på de to siste etter 3-2 borte mot Elfsborg og 0-0 hjemme mot Degerfors. Det gjorde at de tok noen kliv bort fra bunnen, og nå ligger de på 11.plass med ni poeng. Det er likevel bare tre poeng ned til Häcken på sisteplass, slik at de trenger alle poengene de kan få. De har spilt to treningskamper i sommer, og det har endt med seier i begge med 2-1 over Mjällby og 2-0 over Häcken.

Har en følelse av at Hammarby ønsker å vise seg fra sin beste side med ny trener og publikum på tribunen. H.

12. Sirius - Mjällby
Med fem kamper uten seier har det sagt bom stopp for Sirius etter at de startet sesongen fint med to strake seire. 0-2-3 er meget labert, og de avsluttet før sommerpausen med poengdeling 2-2 mot IFK Göteborg og et stygt 0-3 tap for Östersund. Med andre ord er det mye som ikke stemmer for laget, og heller ikke i treningskampene i sommer har de klart å vinne. 3-3 mot AIK og 1-3 mot Hammarby er illevarslende, så får vi håpe at de klarer å rette opp inntrykket utover i sesongen. 12.plass har de, og med tre poeng ned til sisteplassen må de sette i gang å ta noen poeng før det brenner skikkelig.

Da kan det passe å møte Mjällby, et annet lag som ikke har for vane å vinne på senere tid. De avsluttet nemlig med tre strake poengdelinger mot Halmstad, Häcken og AIK før serien tok pause, men til gjengjeld har de heller ikke tapt på de fem siste seriekampene. 2-3-0 viser statistikken, og det holder til en 9.plass med ti poeng. Borte holder de dog ikke like god stand, for der venter de fortsatt på sin første seier for året med sine 0-2-2 etter fire kamper.

Denne er litt vrien, men Sirius er i poengnød, og møter et Mjällby som har vist klart mest på hjemmebane. HU.

Sportspills 96-rekker:
1. Stabæk - Sandefjord H

2. Haugesund - Tromsø HU

3. Lillestrøm - Mjøndalen H

4. Odd- Rosenborg HU

5. Sarpsborg 08 - Molde B

6. Strømsgodset - Vålerenga HUB

7. Asker - Senja H

8. Sotra - Skeid B

9. Häcken - AIK HU

10. Varberg - Kalmar FF UB

11. Hammarby - Halmstad H

12. Sirius - Mjällby HU

Sportspills 432-rekker:
1. Stabæk - Sandefjord H

2. Haugesund - Tromsø HU

3. Lillestrøm - Mjøndalen HU

4. Odd- Rosenborg HU

5. Sarpsborg 08 - Molde B

6. Strømsgodset - Vålerenga HUB

7. Asker - Senja H

8. Sotra - Skeid B

9. Häcken - AIK HUB

10. Varberg - Kalmar FF HUB

11. Hammarby - Halmstad H

12. Sirius - Mjällby HU