SCORET SIST: Adama Diomande sørget for cupjubel mot nettopp Sandefjord for to uker siden.
SCORET SIST: Adama Diomande sørget for cupjubel mot nettopp Sandefjord for to uker siden. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)

Stabæk har fortsatt RBK-los

Men de kan få en tøff oppgave mot jumboen Sandefjord. Vi gir deg tipsene til tippekupongen.

Kommersielt

Sportspills øvrige lørdagsmeny:
Dagens single: West Ham reiser seg
Dagens dobbel: Swansea spiller som et topplag
Dagens langskudd: Köln kan få et sjokkresultat mot Wolfsburg

V4 Klampenborg: Marius i hetluften
V75 Drammen: V75 med dobbel sjuerpott

Serie A tabelltips: Syv lag med i tittelkampen
Skaderapport
: Disse er skadet i Tippeligaen
Tippemagasinet: Her blir Vegard Hansen tatt på fersken

dagens langoddsprogram er det bare å fråtse i godbiter fra hele Europa, Premier League og Tippeligaen inkludert. I tillegg er Serie A og La Liga endelig tilbake!

Husk fantasy!

Bonuspotten vokser stadig og blir stadig mer lekker. Nå er den oppe i 2,4 millioner kroner.

1. Sandefjord Fotball — Stabæk
Bortdømt og fortapt: Sandefjord skal virkelig få slite med å berge Tippeliga-kontrakten. Det er vanskelig å si om de ble motivert eller demotivert av den kontroversielle kampen på Alfheim, men ti runder gjenstår og de trenger hvert poeng de kan få.

Lars Bohinens menn startet med to sterke hjemmeseiere, men vant ikke før forrige hjemmekamp mot Mjøndalen. I tillegg har de tapt 0-1 for nettopp Stabæk på eget gress nylig.

I den kampen la de seg lavt og gjorde det uhyre vanskelig for Stabæk å bryte gjennom. De scoret på sin eneste sjanse, men Sandefjord gjorde lite for å true Stabæks mål.

Stabæk gjorde en mesterlig opphenting mot Lillestrøm sist og berget tre poeng, men viste likevel store svakhetstegn i den første omgangen. Uansett virker Bob Bradley alltid å ha et lurt triks på lur og han bedriver virkelig coaching i verdensklasse.

Gjestene fra Nadderud har 5-3-2 på bortebane. Alle poengtapene, med untak av mot Haugesund (2-2) har kommet på kunstgress, og de trives utvilsomt best på naturgress.

Stabæk fortjener favorittstempelet, men Sandefjord har vist gode takter i det siste. HB.

2. Leicester City — Tottenham
Leicester har fått en eventyrlig start på sesongen og tok en knallsterk seier borte mot West Ham forrige helg. Der var de massiv underdog, men tok ledelsen 2-0 tidlig og så seg ikke tilbake.

Claudio Ranieri virker som den perfekte mann for Leicester akkurat nå og laget har spillemessig hevet seg stort. De har formelig skutt ut av startblokkene i sine to kamper, og man skal ikke se bort ifra at de gir Tottenham trøbbel i åpningsminuttene også i dag.

De blir også styrket av signeringen av Ghökan Inler. Den defensive midtbanespilleren fra Napoli har ikke bare en giftig skuddfot, men også det som skal til for å fylle store deler av tomrommet etter Esteban Cambiasso.

Tottenham var seg selv lik da de rotet bort 2-0 hjemme mot Stoke forrige helg. De har imidlertid levert et par gode spillemessige prestasjoner de to første rundene, men sliter som vanlig med uttellingen.

Spurs var godkjente på bortebane med 9-4-6 på bortebane forrige sesong.

Det er vanskelig å spå utfallet av denne, men Leicester virker veldig solide. HUB.

3. Crystal Palace — Aston Villa
Crystal Palace fikk en solid start på sesongen med 3-1 over Norwich, men var noe heldige i den kampen. Norwich fikk et mål veldig tvilsom annullert på 2-1. Hjemme mot Arsenal forrige helg tapte de fortjent nok 2-1.

Og Palace har noe så sjeldent som et hjemmebanekompleks. Forrige sesong hadde de 6-3-10 på hjemmebane, den 5. dårligste hjemmestatistikken. Det virker som de trives best med å ikke ha initiativet i kamper, men heller kan kjøre kjappe overganger.

Villa fikk også en drømmestart på bortebane mot Bournemouth, i en kamp de muligens ikke fortjente alle poengene i. Mot Manchester United sist, slet de med å bryte gjennom Louis van Gaals menn - ikke et godt tegn.

Aston Villa har imidlertid fremstått med en annen defensiv disiplin denne sesongen enn hva Tim Sherwood har vist tidligere. Forhåpentligvis fører ikke det til at laget blir like grått som før, men det kan sørge for poeng i kameper som denne. HU.

4. West Ham United — Bournemouth
Vi trodde West Ham virkelig var på gang, men de tapte hjemme for Leicester forrige runde. De hadde nok fortjent et poeng i den kampen, men maktet ikke å konvertere sine enorme sjanser til mål. Diafra Sakho kunne alene hatt tre mål med litt mer kliniske avslutninger.

Nå er Slaven Bilic' menn på revansjetokt og vet de er favoritter også i denne kampen.

Bournemouth har fått dårlig betalt sine to kamper så langt og har vært uheldige som ikke har scoret sitt første Premier League-mål. Spillemessig har de vært fullt på høyde med både Aston Villa og Liverpool, men tapt 1-0 i begge kampene.

Man sitter med følelsen av at det er noe uforløst ved dette Bournemouth-laget. Samtidig har West Ham mye å hevne fra den forrige svake hjemmekampen. H.

5. Norwich City — Stoke City
Norwich fikk en gedigen opptur borte mot Sunderland sist. Det er imidlertid vanskelig å si hvor god motstand de faktisk møtte, for Sunderland har virkelig vært grufulle denne sesonginnledningen.

Nathan Redmond har fått en fin start på sesongen og har to mål på to kamper. Norwich fikk også dårlig betalt i sesongåpningen mot Crystal Palace og det kan godt hende at Alex Neil tryller opp et nytt megaresultat i denne.

Stoke så lenge ut til å tape nok en kamp, men slo tilbake mot Tottenham og kom tilbake fra to mål under og kapret 2-2. De skapte mange sjanser gjennom hele kampen og var nesten overlegne Tottenham i spillet.

Gjestene er kjent for å være best hjemme, men hadde god statistikk  mot lag fra nedre halvdel av tabellen forrige sesong. HB.

6. Sunderland — Swansea City
Sunderland, dere. For en katastrofal åpning på sesongen. I to kamper har de havnet under 3-0, og ikke våknet før det var for sent. Det virker som om Dick Advocaat har feilet i å rydde opp i de enorme holdningsproblemene i Sunderland.

Forhåpentligvis har de fått en vekker etter disse begredelige resultatene og ikke minst innsatsene. Hvis ikke kan også dette bli stygt.

Swansea har knapt spilt en dårlig kamp under Gary Monk og forrige helg hadde de få problemer med å sende Newcastle hjem uten poeng. Bafetimbi Gomis har fortsatt der han slapp og Jefferson Montero er blitt et mareritt for backene han møter.

Swansea var solide også borte forrige sesong, med tallene 7-3-9. Waliserne må finne seg i å være stor favoritt også her. B.

7. Queens Park Rangers — Rotherham United
Hjemmelaget overrasket stort da de snudde 2-0 til 3-2 borte mot formsterke Wolverhampton. I den kampen viste de mye av den fighterviljen som manglet i Premier League forrige sesong.

Nå er de tilbake på hjemmebane og der er de rent historisk veldig solide.

Rotherham har fått en tung start på en sesong de spådd å slite hardt i. De har ett poeng fra tre ligakamper, og måtte nøye seg med ett poeng hjemme mot Preston North End forrige runde. Denne kampen bør ende med hjemmeseier. H.

8. Bolton Wanderers — Nottingham Forest
Det er ikke spesielt morsomt å være Bolton for tiden, heller. De har ett poeng fra tre ligakamper og de ble også slått ut mot Burton i ligacupen.

Også Bolton er spådd en tøff sesong og har gjort svært lite for å motbevise skeptikerne så langt. Forrige sesong hadde en godkjent 9-8-6-statistikk på hjemmebane.

Nottingham Forest har fått en sesongstart helt på det jevne. De startet med å tape borte for Brighton, men har reist seg og kapret fire poeng de siste to kampene. De tapte imidlertid 3-4 for Walsall i ligacupen. Gjestene hadde en svak statistikk på bortebane forrige sesong, med 6-9-8. Denne blir jevn - HB.

9. Preston North End — Ipswich Town
Preston var faktisk vurdert som favoritt forrige kamp grunnet en solid sesongstart, men spilte en målløs uavgjortkamp borte mot Rotherham. De er fortsatt ubeseiret i ligasammenheng med fem poeng, en solid prestasjon i seg selv.

I en kronisk ustabil liga er Ipswich tegnet på det motsatte. De har syv poeng fra tre runder og avansement i ligacupen, og har gjort det med stadig mer overbevisende spill.  Forrige runde ble Burnley feid av banen med 2-0.

Dette kan fort bli hjemmelagets første tap for sesongen. HB.

10. Middlesbrough — Bristol City
Hjemmelaget er blant opprykksfavorittene denne sesongen og har åpnet godkjent. Med fem poeng har de i det minste ikke tapt, og de har møtt tøff motstand. Ett baklengs lar høre fra seg i sesongens tre første kamper.

Bristol City har ikke fått den drømmestarten som opprykkskollegaen Preston North End har, og har bare ett poeng. Den kom i forrige serierunde, hjemme mot Leeds. Ellers har det formelig rent inn baklengsmål for Bristol City, og i dag møter de overmakten. Klar H.

11. Charlton Athletic — Hull City
Hjemmelaget har på mange måter startet sesongen godkjent og har fem poeng fra tre kamper og altså ikke tapt. Det er solid innsats fra et lag mange ventet at skulle slite.

Og det er ikke fordi de har møtt svak motstand. De har spilt mot QPR, Derby og Nottingham Forest så langt, de to sistnevnte på bortebane.

Hull tok en sen og knepen seier over Fulham sist, og har fått en godkjent retur til Championship med syv poeng fra tre kamper. I tillegg slo de ut Accrington Stanley på straffespark i ligacupen.

Det virker som om Steve Bruce er mer enn klar for å kjempe om opprykk igjen. Dette later å bli en jevn kamp. HUB.

12. Reading FC — Milton Keynes Dons
Hjemmelaget så lenge ut til å kapre tre poeng mot Sheffield Wednesday, men tapte to viktige poeng på slutten av kampen. De sikret seg sitt andre poeng for sesongen og de har heller ikke spilt mot spesielt god motstand.

MK Dons har fått en kjempestart på sesongen med seks poeng fra tre kamper og avansement i ligacupen. Motstanden har ikke vært all verden, dog. Rotherham, Preston (som de tapte for) og Bolton er tre lag ventet å kjempe på nedre halvdel av tabellen.

Selv om Dons har mest selvtillit, tror vi Reading finner tilbake til vinnersporet. H.

432-rekker:

1. Sandefjord Fotball — Stabæk HB

2. Leicester City — Tottenham HUB

3. Crystal Palace — Aston Villa HUB

4. West Ham United — Bournemouth H

5. Norwich City — Stoke City HB

6. Sunderland — Swansea City B

7. Queens Park Rangers — Rotherham United H

8. Bolton Wanderers — Nottingham Forest HB

9. Preston North End — Ipswich Town HB

10. Middlesbrough — Bristol City H

11. Charlton Athletic — Hull City HUB

12. Reading FC — Milton Keynes Dons H

Klikk her for å levere denne kupongen.

96-rekker:

1. Sandefjord Fotball — Stabæk HB

2. Leicester City — Tottenham HUB

3. Crystal Palace — Aston Villa HUB

4. West Ham United — Bournemouth H

5. Norwich City — Stoke City HB

6. Sunderland — Swansea City B

7. Queens Park Rangers — Rotherham United H

8. Bolton Wanderers — Nottingham Forest HB

9. Preston North End — Ipswich Town HB

10. Middlesbrough — Bristol City H

11. Charlton Athletic — Hull City HUB

12. Reading FC — Milton Keynes Dons H

Klikk her for å levere denne kupongen.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus