Foto: Bjørn Sigurdsøn/SCANPIX

Stabæk til cupfinalen

Vi har stor tro på at Stabæk vinner sin semifinale. Her er dagens oddstips.

Kommersielt

Nok en dag med hummer og kanari på langoddsen, men heldigvis med flere høydepunkt enn i går. Det går i svensk, brasiliansk og spansk fotball, i tillegg til et par norske kamper og finsk serie.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
90. Haugar - Avaldsnes H 3,75

1. divisjon kvinner. Bunnlaget Haugar har tidligere vist evnen til å gå i kjelleren og hente krefter få visste de hadde til disse lokaloppgjørene. Avaldsnes er middelhavsfarer og har kun vunnet én av seks bortekamper. Dette er åpent, så oddsen på hjemmelaget må være for høy og kan prøves.

Dagens avslag
83. TPS Turku - HJK Helsinki B 1,55

HJK vinner det aller meste i Finland denne sesongen og leder serien klart, men nå har de solgt toppscorer Teemu Pukki til Schalke, noe som må svekke dem i større eller mindre grad. Bortekampen mot TPS er blant sesongens tøffeste, og vi må takke nei til lave 1,55 på serielederen som kan tape halvparten av de gjenstående kampene og likevel vinne serien.

Dagens spill
Vi går for to borteseire i dag. Stabæk blir våre klare favoritter mot Kolbotn i semifinalen i kvinnenes cup, og vi ser at Malmö viser meget gode takter i Allsvenskan. Etter bom på en stusselig oddsmeny i går ser det langt lysere ut i dag.

Gefle - Malmö FF
Allsvenskan. Gefle var gode før sommeren, men så ble det seks strake tap med 2-17 i samlet målscore. Forrige helg ble det endelig poeng igjen, etter 2-2 hjemme mot Häcken. Gefle er nede på 10. plass.

Langtidsskadde Öhagen (m) og Törnros (a) er utilgjengelige, ellers ingen fravær ifølge klubbens nettside.

Malmö la på til tre strake seire med 2-1 hjemme mot Elfsborg sist søndag, etter 2-0 mot Dinamo Zagreb i CL-kvaliken (det ble 4-3 til Zagreb sammenlagt) og 2-1 hjemme mot GAIS. Så formen er god og man har ikke tapt i Allsvenskan siden borte mot GAIS 26. juni. Men det spilles en de U på bortebane, man har 2-5-3 totalt borte, og derfor er man bare noen poeng foran Gefle på tabellen.

Malmö sikret seg storscoreren til Häcken, Mathias Ranégie, før overgangsvinduet stengte. Dette blir hans første kamp. Figueredo, tomålsscorer mot Elfsborg sist, er suspendert og Sudic (f) er skadet. Rutinerte Daniel Andersson (f/m) er tilbake fra skade. Tre spillere som har spilt U21-landslagsball får hvile.

Malmö har vunnet de tre siste bortekampene mot Gefle, men klarte bare 0-0 i hjemmekampen tidligere denne sesongen. Da var Gefle i knallform, det er det ikke nå. Malmö ser derimot ut til å nærme seg det nivået de var på da de ble seriemestere forrige sesong, og vi tror de kan ta en ny borteseier her. Det blir spennende å se om Ranégie scorer i debuten. Han er helt klart kapabel til det. B til 1,80 spilles.

Følg Allsvenskan LIVE

Kolbotn - Stabæk
Semifinale i NM, kvinner. Vinneren møter Røa i cupfinalen i Telenor Arena 5. november.

Kolbotn hører med blant topplagene, og i seiren ligger de på en 4. plass med 5-0-3 på hjemmebane. Tapene kom for Amazon Grimstad, Trondheims-Ørn og Røa tidlig i sesongen. Siden har Dan Eggens jenter en fin rekke på 8-1-0, og de har scoret fem ganger i hver av de tre siste spilte.

Det skal være to fravær hos Kolbotn i dag. Camilla Christensen (m) og Andrine Hegerberg (m) er ute med skader. Begge disse er viktige midtbanespillere. Et detaljert preview av kampen kan leses hos Fotballmagasinet.no, som også lanserer denne mulige startoppstillingen:

Kolbotn: (4-4-2) Tiinja Riikka Korpela – Cecilie Liane, Ryna Vikestad, Maja Saari, Nora Byom Nillsen – Anja Sønstevold , Ingvild Isaksen , Mari Romstad Stavne, Ann Mari Dovland – Ada Hegerberg, Line Smørsgård.

Stabæk kniver med Røa om seriemesterskap. Begge har 39 poeng per i dag, Stabæk har 12-3-1 totalt og en målforskjell som vitner om defensiv trygghet: 47-6. Etter tapet for nettopp Kolbotn i juli, har Stabæk seks strake seire, blant annet 5-0 borte mot Amazon Grimstad sist lørdag, der de visstnok var helt rå. Tidlig i august vant man 2-1 borte mot Røa, det eneste laget som kan måle seg med Stabæk etter vår mening.

Trener Roger Finjord har skadefritt lag etter at Caroline Graham Hansen, Camilla Fosse Sætre og Cathrine Dekkerhus alle er tilbake. Mulig startoppstilling fra Fotballmagasinet.no, men merk at med skadefri tropp har Stabæk veldig mange muligheter:

Stabæk: (4-2-3-1) Ingrid Hjelmseth – Siri Nordeide Grønli , Trine Rønning , Toril Hetland Akerhaugen, Amelie Rybeck – Katrine Pedersen , Line Hauge – Caroline Graham Hansen – Lise Klaveness – Ida Elise Enget – Kristy Moore.

Siste Innbyrdes oppgjør:

30.07.2011 Kolbotn - Stabæk 2 - 1
12.04.2011 Stabæk - Kolbotn 0 - 0
10.10.2010 Stabæk - Kolbotn 0 - 0
10.04.2010 Kolbotn - Stabæk 0 - 1

Begge innbyrdes i serien har vært jevne, Stabæk hadde mye spill i begge kampene, men vant ingen av dem, da Moore og resten av angrepet sløste med sjansene. Stabæk har en mye bredere tropp enn Kolbotn, og de er skadefrie. De skal og bør ta en seier i dag, de hører hjemme i en cupfinale og forutsetningene ser gode ut denne gangen. Vi spiller B til 1,85 i kombinasjon med Malmö. Stabæk kan også spilles som singel, et klart valg fra dagens meny. Vi setter 100 kroner denne dobbelen som gir 3,33 i total odds. NRK 2 viser denne kampen klokken 17.00.

Merk tidlig spillefrist klokken 16.55.

80. Kolbotn - Stabæk 2,45 3,80 1,85
91. Gefle - Malmö FF 3,40 3,05 1,80

Total odds 3,33

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus