Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX

Ståle Solbakken tror Danmark avanserer

- Det er 60 prosent sjanse for at danskene går videre, anslår vår kommende landslagssjef overfor Sportspill.no.

Kommersielt

Skjebnekamp for Danmark i kveld mot Japan, og ettersom danskene slo Kamerun lørdag i en vanvittig fotballkamp, lever den danske drømmen for fullt.

Ståle Solbakken følger naturligvis det danske landslaget ekstra tett, siden han er trener i FC København. Tre spillere fra FC København i den danske troppen, men foreløpig er det kun evigunge Jesper Grønkjær som har fått spilletid.

Formstigning
- Jeg synes Danmark gjorde en helt ok kamp mot Nederland, de var naturligvis uheldige med selvmålet tidlig i andre omgang. Mot Kamerun syns jeg Danmark viste formstigning, selv om forsvarsspillet tidvis var rufsete. Min egen Jesper Grønkjær var middels som innbytter mot Nederland, og spilte vel en kamp helt på det jevne mot Kamerun. Jeg er usikker på om han får fornyet tillitt i kveld, sier Solbakken til Sportspill.no

Rommedahl har vært outstanding
- Mest gledelig for danskene er det at Dennis Rommedahl har lykkes så godt. Sammen med Nicklas Bendtner blir han helt avgjørende i kveldens kamp mot Japan. Så lenge Danmark må slå Japan for å gå videre, er de helt avhengige av leveransene til disse to spillerne for å bryte opp et hardtarbeidende og velorganisert Japan.

Tror mest på Danmark
I god Drillo-stil vurderer Ståle Solbakken Danmarks sjanser for avansement til rundt 60 prosent. Tre ganger har Danmark tidligere vært i et VM-sluttspill. Og ved hver anledning har danskene kommet seg videre fra gruppespillet. Det er en erfaring som kan være avgjørende i kveld.

Tror du også på dansk seier? Norsk Tipping tilbyr 2,05 i odds for seier til Danmark.
Her kan du sette 100 kroner på dansk seier.

Som forventet
Ståle har sett de fleste kampene til nå, og synes mesterskapet foreløpig har vært på det jevne. For dansk fotball vil det selvsagt være et løft dersom det danske landslaget lykkes i VM. Hans eget FC København spiller for øvrig treningskamp mot Lillestrøm førstkommende lørdag og er godt i gang med forberedelsene til en ny sesong.

Sportspills tippeekspert Andreas Faye-Schjøll har satt opp tips til torsdagens VM-kamper. Er han enig med Ståles vurdering av Danmark? Sjekk her: Dagens VM-tips.

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus