*Nettavisen* Sportspill.

Stamford Bridge er Tottenhams marerittbane

Tottenham og Harry Kane har en elendig statistikk på Stamford Bridge. Foto: James Wilson (Pa Photos)

Tottenham har kun vunnet én av de siste 26 Premier League-kampene på Stamford Bridge.

27.02.19 15:30

Sportspills øvrige onsdagsmeny:
Tippetips: Midtukekupong med Premier League
Oddssingel PL: Solskjær får trøbbel i kveld
Oddssingel PL: 3,65 i odds på Liverpool-seier
Oddssingel PL:
Mane betyr trøbbel for Watford
Oddssingel PL: Fulham mot alle odds
Oddsdobbel håndball:
Hjemmedobbel til over tre ganger pengene
V76 Bjerke: Vi jakter ny V75-opptur på Bjerke
Vikinglotto onsdag: Utrolige 179 mill kr i førstepremiepotten

For et herlig langoddsprogram vi har foran oss denne onsdagen. Høydepunktene står i kø. Det er seks kamper fra Premier League, og fem av kampene involverer de seks topplagene. Det spilles også en svært interessant semifinale i Copa del Rey mellom Real Madrid og Barcelona. Den første kampen mellom de spanske gigantene endte 1–1. Onsdag kveld skal det avgjøres hvilke av lagene som går til finalen. Det er også full serierunde i eliteserien i håndball for herrer og kvinner, og det er en rekke ishockeykamper fra forskjellige ligaer. Og i Seefeld er det klart for 15 km intervallstart for menn, mens Maren Lundby er storfavoritt til å ta gullet i hopp normal bakke for kvinner.

NB! Onsdag er det ca 179 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

Chelsea – Tottenham U (spillestopp kl 20.55)

Chelsea spilte en bra kamp mot Manchester City i søndagens ligacupfinale, men de tapte i straffesparkkonkurransen. Det var enorm fremgang spillemessig for London-klubben som tapte 0–6 mot City i ligaen for drøye to uker siden.

Det var likevel en absurdsituasjon i kampen som overskyggen den sportslige prestasjonen.

Mot slutten av ekstraomgangene ønsket Chelsea-manager Maurizio Sarri å bytte inn Willy Caballero. Den argentinske keeperen har rykte på seg for å være en av de beste på å redde straffespark. Keeperen som var på banen, Kepa Arrizabalaga, ville imidlertid ikke forlate banen. Nå er den unge spanjolen bøtelagt av klubben. Spørsmålet er om han sitter på benken i onsdagens kamp mot Tottenham.

Selv om Chelsea leverte en god prestasjon mot Manchester City, så er det ingen tvil om at Sarri sin jobb henger i en tynn tråd. The Blues har tapt tre av de fire siste Premier League-kampene, og de har falt ned til sjetteplass på tabellen. Det er likevel måten tapene har kommet på som har vært problemet.

På bortebane har London-klubben sluppet inn tolv mål på de tre siste ligakampene, men hjemme på Stamford Bridge har de vært sterke. De har kun tapt én av 13 hjemmekamper i ligaen denne sesongen. Leicester er det eneste laget som har reist fra «Broen» med tre poeng denne sesongen.

Det forrige laget som vant mot Chelsea på Stamford Bridge var onsdagens motstander, Tottenham. Spurs slo Chelsea 3–1 på Stamford Bridge sist sesong. Det var Spurs første borteseier mot Chelsea i Premier League, og det var den første borteseier i toppdivisjonen siden 1990.

Tottenham har levert sterke resultater på bortebane denne sesongen. De gikk på et litt overraskende 1-2-tap mot Burnley lørdag, men de har vunnet imponerende elleve av 13 bortekamper denne sesongen og har scoret 31 mål.

Tapet på lørdag gjør at de antakeligvis kan glemme ligatittelen denne sesongen. Nå ligger Mauricio Pochettino sine menn fem poeng bak Manchester City på annenplass og seks poeng bak serieleder Liverpool.

Det går an å håpe på en del scoringer i London-derbyet. Harry Kane er tilbake på banen raskere enn ventet og scoret mot Burnley i lørdagens kamp. Den engelske landslagsspissen har scoret 15 Premier League-mål denne sesongen, og ti av dem har kommet i hans 13 vbortekamper. Han kan fort tegne seg på scoringslisten i onsdagens byderby.

Chelsea og Tottenham har vært involvert i flere målrike kamper. Det har vært scoret minst tre mål i syv av de siste ni byderbyene mellom Chelsea og Tottenham. Det er også verdt å merke seg at gjestene har scoret to mål eller mer i seks av de siste åtte bortekampene i ligaen.

Denne kampen er veldig viktig både for Chelsea og Tottenham. Begge lagene jakter en plass i neste åsesongens Champions League når det gjenstår elleve kamper av sesongen. Totteham er nærmere de to lagene i toppen enn de tre lagene som jager dem, og jeg tror Spurs kan være greit fornøyd med ett poeng i onsdagens byderby.

Jeg tror denne matchen blir jevnspilt. Det er vanskelig å plukke ut en vinner, og statistikken taler iallfall ikke til Spurs fordel. Jeg mener det er sannsynlig at denne matchen ender med poengdeling. Uavgjort gir finfine 3,15 i odds. Spillestopp er klokken 2055.

Klikk her for å levere spillet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.