Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Start skal til cupfinalen

Andre steg på veien tas i Egersund.

Kommersielt

Sportspills meny onsdag
V4 Øvrevoll: Øvrevoll innleder mai

V65 Bjerke: Viser ingen nåde
Tippetips: Sjokk-exit for regjerende cupmester?

Vi finner en semifinale i Champions League på langoddsen, Barcelona skal forsøke å hente opp 0-4 hjemme mot Bayern München. Men før den tid bugner programmet av fristelser fra 2. runde i cupen her hjemme. I tillegg finner vi blant annet svensk cup, norsk 3. divisjon og Toppserien.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
107. Åsane – Hødd H 4,10

NM, 2. runde. Åsane var gode i sin forsinkede seriepremiere hjemme mot Notodden forleden og vant 3-1. De hevdet seg i toppen av sin 2. divisjonsavdeling forrige sesong, og det lille vi har sett hittil i år har vært positivt. Hødd er regjerende Norgesmestere etter at de overrasket i cupen sist. Noe vanvittig sterkt lag er de likevel ikke, våger vi å påstå, og det ville kanskje være litt typisk om regjerende cupmester røk ut tidlig året etter. Men det er ikke derfor vi skyter langt etter hjemmeseier her, det er fordi Åsane er et bra lag og Hødd ikke skal ha en så veldig dårlig dag på jobben før de ryker i denne bortekampen. 4,10 på Åsane er et flott langskudd i cupens 2. runde.

76. Kjelsås – Stabæk U 3,95
NM, 2. runde. Kjelsås har oppnådd varierende resultater innledningsvis denne gangen, men spilte en god 2. omgang hjemme mot Asker i helgen. Dessverre lå de under 0-3 da de hevet seg, så det ble tap 1-3. Men tegnene var der, og hjemme på Grefsen stadion kan Kjelsås spille jevnt med både Adecco- og Tippeligalag på en god dag. Stabæk har hatt en hang til uavgjort etter nedrykket fra Tippeligaen. De tapte på Høddvoll på søndag, men hadde tre ettpoengere før det. Vi tror Stabæk kan få det tøffere enn mange tror i dag, og denne kampen er en av få vi tror kan bli så jevn at det trengs ekstraomganger. 3,95 er på uavgjort er spennende.

Dagens avslag
115. Follo – Bærum H 1,85

NM, 2. runde. Er Follo blitt gode og Bærum dårlige bare fordi førstnevnte rykket opp og sistnevnte rykket ned før sesongen? Det kan virke som om bookmakerne mener det. Saken er at lagene fort kan bytte plass igjen neste sesong, og denne kampen kan bli jevn. Bærum har vist gode takter og scoret 9 mål på de to første kampene sine i 2. divisjon. Vi styrer unna 1,85 på hjemmeseier her.

Dagens spill
Det er ikke ofte vi må la en semifinale i Champions League ligge, men i dag må vi det, for vi ser mye bedre sjanser til å høste oddsgevinster blant objektene fra vår egen cup.

Norsk Tipping

111. Egersund - Start
NM, 2. runde. Egersund hører hjemme i 2. divisjon avdeling 3, der de har slått Fana 2-1 og spilt 2-2 borte mot Flekkerøy på søndag. Mot Fløy var den godeste Martin Håland frempå to ganger og sikret ett poeng for de gule og sortstripede. En god start av Egersund, som gikk videre fra cupens første runde med seier borte mot habile Ålgård. Det var en heftig kamp som sto 4-4 til full tid og 5-5 etter ekstraomganger, før Egersund avgjorde på straffer.

Ole Thomas Herrem (m/a) er stadig ute med skade og nå er også Stian Vigrestad (f) på sidelinjen med en strekk han fikk mot Fløy. Fredrik Stray Tjaum (f) sto over mot Fløy grunnet sykdom, men er frisk igjen nå, forteller klubben på sin nettside.

Start har vært et flott tilskudd til Tippeligaen etter opprykket, de har 11-11 i målforskjell etter de seks første rundene og har vært artige å se på. Etter 3-2 hjemme mot Hønefoss i premieren har de spilt uavgjort mot Tromsø og borte mot Rosenborg, og slått Vålerenga 1-0. De to siste rundene har de imidlertid to stykk 2-3-tap på bortebane, i Haugesund og Lillestrøm. I cupens første runde slo de Vigør med beskjedne 2-0.

Etter to strake tap i Tippeligaen vil trener Mons Ivar Mjelde har en positiv opplevelse i cupen, og han topper derfor laget, ifølge Aftenbladet.no. "Jesper Mathisen og keeper Håkon Opdal er de eneste som får hvile. Mathisen hviler et kranglete kne, mens Opdal er hjemme i forbindelse med fødsel." Mjelde har til og med offentliggjort en startoppstilling, der kaptein Glenn Andersen, som har vært ute med skade flere uker, forventes å starte:

Reinertsen - Nouri, Acosta, Andersen, Vikstøl - Hoff, Owello, Kristjansson, Espen Børufsen - Vilhjalmsson, Castro

Dette kan bli en perle av en cupkamp, for Egersund er av den slagsen som går ut hardt, for å vinne. Dermed kan vi håpe på scoringer begge veier, men når vi ser det laget Start sender utpå, mener vi at favoritten skal kunne ta dette rimelig klart utover i 2. omgang. At de vinner med minst tre mål skal være fullt mulig, og Norsk Tipping tilbyr 2,22 på dette spillet. Objektet må kombineres.

120. Øystese - Brann
NM, 2. runde. Øystese hører hjemme i 3. divisjon avdeling 7, der de har inntatt tabelltoppen etter 4-1 mot Vardeneset, 2-0 mot Randaberg og 1-0 mot Kopervik. De nådde cupens første runde etter to innledende kvalifiseringskamper (mot Odda og Lysekloster), og levde farlig hjemme mot Arna-Bjørnar i runde 1, men klarte å avgjøre med 3-2 mot slutten. Dette er flott levert av Øystese, og nå får de en cupfest mot storebror Brann.

Den tidligere Brann-spilleren og veteranen Cato Guntveit (f/m) har utelatt seg selv fra hjemmelagets tropp, han er styremedlem i Sportsklubben Brann og ønsker ikke å bidra til at Brann ryker ut.

Brann har fire strake hjemmeseire i Tippeligaen og en imponerende målforskjell i Bergen, mens de har tapt to bortekamper 0-4 mot Rosenborg og 0-2 mot Lillestrøm. Det er likevel ingen tvil om at Brann evner å score mål på tur, de slo Hovding ubeskjedne 14-0 i cupens første runde.

Trener Rune Skarsfjord utelater Piotr Leciejewski (k), Hassan El Fakiri, Fredrik Haugen og Fredrik Nordkvelle fra troppen, samtidig som Markus Jonsson (f), Simen Wangberg (f) og Kasper Skaanes er uaktuelle på grunn av skader. Talentene Andreas Vindheim og Steffen Lie Skålevik er med i troppen:

Mohus, Sævarsson, Pusic, Pavlov, Øvretveit, Badji, Larsen, Korcsmar, Askar, Huseklepp, Gjesdal, Demir, Finne, Barmen, Grønner, Sokolowski, Vindheim, Skålevik

Dette er topp 3. divisjon mot Tippeliga, og bortelaget stiller en rimelig sterk tropp. Brann får det tøffere her enn mot Hovding, så 14-0 kan vi nok glemme, men 3-0 eller 4-1 skal være innenfor rekkevidde. Vi får en dobbel til 3,33 og setter en hundrelapp. Spillefrist klokken 17.55.

111. Egersund - Start (2-0) 2,00 4,40 2,22
120. Øystese - Brann (2-0) 3,30 4,80 1,50

Total odds 3,33

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Norsk Tipping

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus