Foto: Tor Erik Schrøder (Scanpix)

Start vinner skjebnekampen

Det er kun tre poeng som gjelder for Start søndag mot Sarpsborg. Sjekk våre tippetips.

Kommersielt

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Suksessen fortsetter for Moa
Oddstips 2: Vi spiller Fredrikstad
Galopptips: Supersøndag på Øvrevoll

Premier League: Oversikt over skader og karantener

Tippeligaen: Status hos Tippeligalagene

Søndagens tippekupong er i sin helhet viet norske kamper, med fem kamper fra Tippeligaen og sju kamper fra Adeccoligaen.

1. Aalesund - Molde
Det ble buklanding og vel så det for hjemmelaget i Nederland torsdag kveld og nesten en pinlig exit fra Europa. 0-6 er stygge sifre og ingen tvil om at norsk klubbfotball ikke holder veldig høyt nivå nå. I serien har det ikke gått særlig bra for Aalesund i det sist, selv om nedrykkstreken fortsatt er et stykke unna (sju poeng ned til Sarpsbog før helgens kamper). Fire strake tap I tippeligaen før laget fikk med seg et svært ufortjent poeng borte mot Strømsgodset sist søndag, da Demar Phillips utlignet på overtid. Hjemme på Color Line Stadion står laget med brukbare 5-0-3.

Molde har grunnet poengdelingen i Bergen mellom Brann og Tromsø fredag kveld, muligheten til å dra ytterligere fra i tetkampen og vil med seier her være åtte poeng foran Tromsø (dog med en kamp mer spilt). Imponerte ikke i det hele tatt hjemme mot Lillestrøm på mandag, men dro likevel i land tre poeng. Med mannskapet ser det fortsatt bra ut, langtidsskadde Børre Steenslid er fortsatt ute og stopperkollega Christian Steen er nær sagt som vanlig usikker. Molde har ikke bedre enn 5-1-4 på fremmed gress.

Det står 0-3-2 på de fem siste tilsvarende i Ålesund og hjemmelaget er nok preget av et tøft kampprogram den siste tiden, men vil garantert mobilisere til dette lokalderbyet og det er ikke mulig å komme unna helgardering her. HUB.

2. Fredrikstad - Strømsgodset
Møte mellom to lag som varierer mye i prestasjonene om dagen. Hjemmelaget står med 2-0-3 på sine fem siste seriekamper, mens Godset står med 2-2-1 på sine fem siste. Når det gjelder hjemmelaget så gjorde de en meget svak kamp borte mot Tromsø sist søndag og skuffet også hjemme mot Stabøk i kampen før. Kun ett poeng på de tre siste kampene, og det er faktisk ikke mer enn seks poeng ned til Sarpsborg under streken. Med mannskapet ser det bedre ut enn på lenge, kun Alex Valencia er uaktuell søndag. Den lovende stopperen Kevin Dure er hentet fra Løv-Ham. Normalt hjemmesterke Fredrikstad har faktisk ikke bedre enn 4-2-4 hjemme i Fredrikstad.

Strømsgodset burde og skulle vunnet hjemme mot Aalesund sist søndag, men ble straffet med utligningsmål på overtid. Tapte fortjent 0-2 borte for Stabæk nest sist, men gjorde en bra kamp til poengdeling borte mot Brann tredje sist. Likevel er det hjemme på Marienlyst laget tar poengene sine, bortestatsen er ikke bedre enn 1-2-5. Mannskapsmessig er det meste greit for Ronny Deilas mannskap.

Det står 2-2-0 på de fire siste tilsvarende. Nå bør det være dags for Fredrikstad på hjemmebane igjen og på en vrien søndagskupong får de vår tillit. H.

3. Lillestrøm - Sogndal
5-0-2 på de sju siste seriekampene for Lillestrøm, som gjerne tar tre poeng når de ikke imponerer og må reise tomhendt hjem når de leverer bra kamper, som borte mot Molde mandag, der laget helt klart hadde fortjent poeng. Hjemme på Åråsen står laget med fem strake seire, kun Brann og Molde har reist herfra med full pott og totalen hjemme viser 6-2-1. Edwin Eziyodawe og Arild Sundgot er fortsatt ute, ellers er det ingen problemer for Henning Berg.

Sogndal vant den svært viktige sekspoengskampen mot Start ganske så greit og ikke minst fortjent med 2-0 sist søndag. Hvis vi vi forutsetter at Start vinner bunnkampen mot Sarpsborg vil Start komme opp på 17 poeng, mens Sogndal blir stående med 20 poeng dersom de taper på Åråsen. Etter en litt ustø start har Songdal atter en gang vist at de er stand til å spise kirsebær med de store i norsk fotball og kun en av de seks siste kampene er tapt (2-3-1), men det er hjemme på Fosshaugane Sogndal tar poengene sine (15 av 20 poeng). Borte er tallene 1-2-6, men vi merker oss at Sogndal har tatt poeng i to av sine tre siste bortekamper.

Svært viktige Even Hovland er friskmeldt og Sogndal bekrefter at han starter kampen. Den nye dansken Tonny Brochmann har i følge våre kilder vært svært solid på trening og kan være aktuell som erstatning for Cato Hansen. Tore Andre Flo er fortsatt ute, men har som kjent ikke gjort noen avgjørende bidrag for laget enda.

Selv om Lillestrøm har vunnet fem på rad her på Åråsen, er vi fortsatt litt nølende til å stole på laget når de møter lag som forsvarer seg så godt som Sogndal gjør og vi utelukker ikke at Harald Aabrekks menn kan få med seg ett poeng. HU.

4. Start - Sarpsborg
Skjebnekamp i kristiansan på Sør-Arena og taper hjemmelaget denne kampen er det ikke langt fra at løpet er kjørt, ihvertfall hvis Sogndal tar poeng på Åråsen. Meget skuffende kamp av start borte mot Sogndal sist, og forferdelig hjemmekamp mot Haugesund nest sist. Brukbar kamp hjemme mot Molde tredje sist. Ni strake kamper uten seier nå, og hjemme i kristiansand er tallene 3-2-5. Søndag er Espen Børufsen suspendert (det betyr lite, da Børufsen har hatt en svak sesong). Olufemi Oladapo og Birger Madsen, Mads Stokkelien er alle skadet.

Om formen er svak for Start, er den faktisk enda svakere for Sarpsborg som har elleve kamper på rad uten seier og kun tatt tre poeng i denne perioden. Gjorde en brukbar førsteomgang mot Vålerenga sist lørdag, men når bortelaget først scoret datt laget helt sammen. Har i tillegg en elendig bortestatistikk (0-3-7). Berat Jusufi, Tobias Henanger, Michael Røn er ute med skader, men Øyvind Hoås er i det minste med også her.

Det er nå eller aldri for Start, og slik Sarpsborg opptrer om dagen, må dette være kampen der Start snur den vonde trenden. Vi tror på hjemmelaget. H.

5. Viking - Stabæk
Det så ut som Viking var på gang, men etter cupexiten for Brann i kvartfinalen i cupen, gjorde Viking en svak bortekamp mot Odd Grenland forrige fredag og med 23 poeng (samt en kamp mer spilt enn både Sogndal og Sarpsborg) er det fortsatt grunn til bekymring i Stavanger. Langtidsskadde Patrik Ingelsten og Tomasz Sokolowski er fremdeles helt uaktuelle, mens Andre Danielsen sliter med skydom. Hjemme på Viking stadion står laget med 4-4-2.

Stabæk imponerte i hovedkampen mot Brann hjemme i Telenor Arena sist søndag, men viste igjen at laget ikke er veldig effektive til tross for at de spiller fin fotball. Med seier i Stavanger overtar bæringene bronseplassen fra Brann. Jørgen Hammer returnerer etter karantene, og ellers har Stabæk-trener Jørgen Lennartson en helt skadefri tropp.

Det står faktisk 6-3-0 i favør Viking på de ni siste tilsvarende. Vi føler det er litt mer åpent denne gang og Stabæk er faktisk best i Tippeligaen på bortebane denne sesongen. HUB.

6. Alta - Hønefoss
Alta kjempet heroisk i kvartfinalen mot Start i Kristiansand for fjorten dager siden, men det endte likevel i exit etter 0-1 tap. Spiller faktisk sin første seriekamp på tre uker søndag, men gjorde en storveis bortekamp mot Asker i sin siste seriekamp og seiret overbevisende 4-1 på Føyka. Aleksander Vasilev er igjen suspendert for gule kort, for øvrig er det kun Børge Josefsen (inormalt ikke i startoppstillingen) som mangler etter at han brakk armen på trening 11. august. 3-3-4 er tallene hjemme i Finnmarkshallen.

Hønefoss innfridde som vårt spilleobjekt mandag hjemme mot Ranheim og er på tredjeplass, kun ett poeng bak Ranheim som ligger på andreplass og innehar den andre opprykksplassen. Solide 4-1-1 på de seks siste seriekampene. I følge våre kilder er det ingen skader hos Ringerikslaget.

Fire strake seire til Hønefoss i de fire siste tilsvarende oppgjørene. Vi tror godtgående Hønefoss vinner igjen. B.

7. Bodø/Glimt - Hødd
Normalt bortesvake Glimt har tatt sju poeng på sine tre siste bortekamper og tok knekken på mange oddskuponger og tippekuponger sist søndag, da laget slo Sandefjord 2-1 i Sandefjord. Har faktisk spilt tre av sine fire siste på bortebane og står med sterke 4-2-0 på seks siste og det er kun to poeng opp til Ranheim på andreplass. Thomas Jacobsen returnerer etter karantene, nå må Martin Bjørnbekk sone. Har fortsatt ikke tapt på Aspmyra (5-4-0).

Fire tap på fem seriekamper for Hødd etter sommerferien, og symptomatisk nok kom den eneste seieren borte mot Nybergsund for fjorten dager siden (når vi lanserte Nybergsund på et av våre oddsforslag). Men det er ingen tvil om at det unge Hødd-mannskapet har fått det tungt etterhvert. Presterte altså å tape hjemme for Løv-Ham sist, men ligger noenlunde trygt midt på tabellen. Faysal Ahmed er hentet fra Oslo City og kan få sin debut her. Ellers er det etterhvert blitt noen skader i laget, og blant dem som er uaktuelle er den rutinerte stopperen Fredrik Klock.

Bodø/Glimt har fått los på opprykk, formen er utmerket og formløse Hødd skal og bør slås søndag. H.

8. Løv-Ham - Sandefjord
Elleve poeng opp til sikker plass for bergenslaget som faktisk ikke har tapt på sine tre siste kamper og tok en sterk og overraskende seier på Høddvoll sist søndag. Det er 30 poeng å spille om fortsatt og laget må trolig ha rundt 20 poeng på disse ti kampene for å berge plassen. Erlend Storesund og Mats-Andre Olsen er stadig skadet, mens Kevin Dure er solgt til Fredrikstad.

Sandefjord sviktet som favoritt hjemme mot Bod/Glimt sist søndag og tapte 1-2. Det tapet kom etter en rekke med seks strake seire, men fortsatt er det kun tre poeng opp til Ranheim på andreplassen. Litt varierende resultater på bortebane (5-1-4), men har vunnet de fire siste utenfor hvalfangerbyen. Samir Saric er ute som han har vært store deler av sesongen, det samme er Petter Magnusson.

Sandefjord blir store favoritter her, det er vinn eller forsvinn for Løv-Ham. HB.

9. Nybergsund - Mjøndalen
Med 1-1-8 på de ti siste kampene er hjemmelaget med begge beina solid plantet i nedrykksstriden. Seks poeng opp til Alta som er første lag over streken, sju poeng opp til dagens motstander som ligger på plassen over Alta. Salget av spissen Mendy til Hønefoss kan koste dyrt. Fire strake tap nå, men slo altså HamKam 4-0 i første kamp etter sommerferien. Yngve Sandbuløkken brakk beinet sist helg og er ute for resten av sesongen, mens Damien Williams er suspendert. 5-2-3 hjemme i Trysil.

Mjøndalen tok en svært viktig og etterlengtet seier hjemme mot Randaberg sist søndag og er to poeng foran Strømmen som ligger fjerde sist. Mjøndalen har ellers variert mye den siste tiden og 2-4-3 på siste ni er ikke allverden. Borte står laget med 1-4-5, den eneste borteseieren er kommet mot Strømmen. Sliter også med skadeproblemer om dagen og søndag må i tillegg Aziz Idrid sone karantene.

Hjemmelaget har vunnet det tilsvarende oppgjøret de to siste sesongene. Og bør ha en brukbar sjanse mot et svekket bortelag. Vi prøver oss igjen på Nybergsund. H.

10. Randaberg - Asker
Fire strake tap for hjemmelaget som igjen ligger sist på tabellen ettersom Løv-Ham vant forrige helg. Tolv poeng opp til Alta på sikker plass, og med den formutviklingen rogalendingene har vist ser dette blytungt ut. Hjemme står laget med 3-2-4, har faktisk vunnet to av de tre siste hjemme (mot Bodø/Glimt og Bryne). Johan Kärlefjärd og Daniel Berntsen er de eneste spillerne på skadelisten.

Asker har vunnet de to viktige hjemmekampene mot Løv-Ham og Nybergsund den siste tiden, men bortsett fra det er de fem andre kampene tapt og Gaute Larsens mannskap har kun fire poeng ned til Strømmen på nedrykksplass og er på ingen måte trygge. Armin Sistek er eneste spilelr på skadelisten. 3-2-5 er tallene for Asker på reise. De fem siste bortekampene er tapt.

Det er ingen grunn til å stole på bortelaget. Her må vi bruke alle tegn. HUB.

11. Ranheim - HamKam
Til tross for tre tap (alle på bortebane) på de fire siste kampene er fortsatt Ranheim inne på direkte opprykksplass. Har møtt tøff motstand i disse bortekampene (Bryne, Sandnes Ulf og Høenfoss) og hang svært godt med borte mot Hønefoss mandag. Med tanke på motstanden er det ingen grunn til å tro på formsvikt hos Aasmund Bjørkans gutter. Hjemme i Trondheim står laget med knallsterke 7-2-1, serieleder Sandnes Ulf er det eneste laget som har reist herfra med full pott. Her må Vegard Voll sone karantene, ellers ingen problemer.

HamKam slo tilbake med 3-0 seier borte mot Bryne sist (for fjorten dager siden) etter en meget svak periode med kun tre poeng på fem kamper. Var riktignok heldige på Jæren i en kamp der Bryne var klart best, men blottla seg bakover. Er brukbare på bortebane med 4-4-2. Vegar Bjerke sonet karantene sist, men er tilbake her. Goalgetter Thomas Lehne Olsen er i trening igjen, men det er foreløpig uvisst om han blir med til Trondheim. Pål Ekeberg Schjerve er ute, og har vært det lenge, og Mattis Nerheim sliter litt med en lyske.

Tja, vi tror Ranheim kommer tilbake på vinnersporet her, men utelukker ikke helt at Vegard Skogheims gutter kan få med seg ett poeng heller. HU.

12. Strømmen - Kongsvinger
Hjemmelaget ligger fjerde sist og er dermed på nedrykksplass i øyeblikket, men det er kun ett poeng opp til Alta på plassen over streken og kun tre poeng opp til kveldens motstander som ligger som nummer 10 på tabellen. 2-3-7 er fasiten på de tolv siste seriekampene til Strømmen, og fortsetter det i den trenden blir det nedrykk. Har i det minste vunnet to av de tre siste hjemme og 4-2-4 er ikke så aller verst hjemmestatistikk all den tid laget sliter i bunnen. Tre spillere er ute med skade.

Kongsvinger er altså kun tre poeng klar av streken og det kan bli en ny nervepirrende høst på Gjemselund. Har vunnet to av sine fem siste kamper og er veldig variable. Borte står laget med merkelige 0-3-7 og KIL har faktisk vunnet to av de fire siste bortekampene. Kai Olav Ryen er eneste spiller på skadelisten for hjemmelaget, men han har vært ute lenge.

Veldig åpen affære dette i en kamp begge lagene må gå etter tre poeng. HB.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

Tipping Søndag, frist: 28.08.2011 17:55
1. Aalesund - Molde H U B
2. Fredrikstad - Strømsgodset H
3. Lillestrøm - Sogndal H U
4. Start - Sarpsborg 08 H
5. Viking - Stabæk H U
6. Alta - Hønefoss BK B
7. Bodø/Glimt - Hødd H
8. Løv-Ham - Sandefjord H B
9. Nybergsund IL-T - Mjøndalen H
10. Randaberg - Asker H
11. Ranheim - HamKam H U
12. Strømmen - Kongsvinger H B

432-rekker:

Tipping Søndag, frist: 28.08.2011 17:55
1. Aalesund - Molde H U B
2. Fredrikstad - Strømsgodset H
3. Lillestrøm - Sogndal H U
4. Start - Sarpsborg 08 H
5. Viking - Stabæk H U B
6. Alta - Hønefoss BK B
7. Bodø/Glimt - Hødd H
8. Løv-Ham - Sandefjord H B
9. Nybergsund IL-T - Mjøndalen H
10. Randaberg - Asker H U B
11. Ranheim - HamKam H U
12. Strømmen - Kongsvinger H B

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill


sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus