*Nettavisen* Sportspill.

Statistikken taler mot RBK

 

Rosenborg og Bjørn Maars Johnsen er nede i knestående etter at han fikk en trøkk i eliteseriekampen mellom Rosenborg og Lillestrøm. I kveld venter nye tøffe dueller mot LASK i Champions League. Foto: Ole Martin Wold (NTB scanpix)

Rosenborg har tapt de fire siste kampene sine mot østerrikske lag.

19.09.19 12:50

Sportspills øvrige torsdagsmeny:
Spillsenter torsdag: Vi har vurdert torsdagens viktigste kamper
Oddssingel Europa League
: United-reservene må jobbe for seieren
Oddsdobbel Europa League: Statistikken taler mot Rosenborg
Oddssingel Europa League: Gerrard-suksessen fortsetter i Europa
V65 Bergen
: Bankerfritt og spennende i Bergen
V5 Bjerke: Topplunsj på Bjerke

Torsdagens langoddsprogram domineres av kampene fra første runden i gruppespillet i Europa League. Det er flere storklubber som er i aksjon, blant andre Manchester United, Arsenal og Roma. Med norske øyne er det interessant å se hvordan Rosenborg klarer seg på bortebane mot LASK. Ellers spilles det tre kamper i Get-ligaen i ishockey, og det er også kamper fra KHL og SHL i Sverige på menyen.

LASK Linz - Rosenborg H 1,85 (spillestopp kl 18.50)

Klikk på denne lenken for å levere dette spillet!

Med PSV Eindhoven og Sporting Lisboa som de to siste lagene i gruppen, så blir det ikke enkelt for Rosenborg å gå videre fra gruppespillet uten seier torsdag. Dette er en nøkkelkamp for Rosenborg, men jeg tror ikke trønderne vinner. Jeg tviler også på at de klarer uavgjort.

Rosenborg spilte 14 kamper i Europa sist sesong, men ferden stoppet i Europa League-gruppespillet, hvor de tapte de fem første kampene før de spilte 1-1 mot RB Leipzig i siste runden. Det var bare fjerde gangen de unngikk tap på de 15 siste kampene i Europa League-gruppespillet. Statistikken viser brutale 1-3-11.

Det er lett å undervurdere den østerrikske ligaen, men den holder antakeligvis et høyere nivå enn den norske eliteserien. Østerrike har tross alt et lag med i Champions League. LASK var det nest beste laget i den østerriske ligaen forrige sesong, men de havnet ni poeng poeng bak suverene Salzburg. I helgen tok de en imponerende 2-0-seier på bortebane mot Sturm Graz, og de fikk dermed en god oppladning til den første hjemmekampen i Europa League-gruppespillet.

Hvem tror du vinner Europa League? Sjekk oddsen her!

LASK har imidlertid kun vunnet to av de siste seks matchene, og ingen av dem ble spilt på hjemmebane. Laget røk ut av Champions League-kvalifiseringen etter å ha tapt 1–3 sammenlagt mot Club Brugge, men de slo ut Basel i den forrige runden etter å ha vunnet både hjemme og borte mot det sveitsiske storlaget. Det burde være et varsku.

Rosenborg kommer til torsdagens kamp med en god følelse. De tok tre poeng mot Lillestrøm, som faktisk røk ut av Europa sist sesong mot nettopp LASK etter å ha tapt 1-6-sammenlagt. Trønderne har nå fem kamper på rad uten tap. RBK kan antakeligvis glemme ligagullet denne sesongen likevel, til det ligger de for langt bak serieleder Molde. Med ni serierunder igjen ligger trønderne ti poeng bak romsdalingene.

Trener Eirik Horneland har ingen skader eller suspensjoner i troppen. Jensen, Akintola og Helland er alle klare til kamp, men jeg tror ikke det vil hjelpe dem til seier likevel.

All statistikk tyder på at begge lag kommer til å score i denne kampen. Begge lagene har scoret i tre av LASK og fire av Rosenborgs siste seks kamper. Samtidig har disse to lagene kun klart å tett igjen bakover i en av de siste seks kampene sine.

LASK deltar i sitt første gruppespill. Rosenborg på sin side har solid erfaring fra spill både i Europa League og i Champions League. Det er en fordel. Det er likevel farlig å undervurdere østerrikerne. Det bor utvilsomt noe i dette laget. De har tross alt slått ut Basel i Champions League-kvaliken. De har også vunnet fire av de fem siste hjemmekampene i Europa.

Rosenborg taper nøkkelkampen i Østerrike. Oddsen på hjemmeseier er 1,85. Det er litt snaut som singeltips, men funker bra i en dobbel.

Wolverhampton - Sporting Braga - HUB pause - 2,10 (spillestopp kl 20.55)

Forrige sesong var et eventyr for Wolves. Den talentfulle troppen til Nuno Espírito Santo endte på syvendeplass, og det ga dem en plass i Europa League-kvalifiseringen.

Denne sesongen har ikke startet like bra for ulvene, og det snakkes om den vanskelige andresesongen på Molineux nå. Det er fortsatt tidig i sesongen, men signalene er urovekkende.

Sist sesongen var Wolves på sitt beste i kampene mot topp seks-lagene, men i helgen ble forsvaret deres fullstendig overkjørt av Chelsea. De tapte kampen 2–5. Det var andre tapet på rad, hvor de slapp inn tre mål eller mer. Det virker som det tøffe kampprogrammet med kamper torsdag og søndag uke etter uke tærer på ulveflokken.

Nuno Espírito Santo sine menn har nå sluppet inn 13 mål på de siste seks kampene, og det svake forsvarsspillet grunn til bekymring. De skal likevel være i stand til å lage problemer for Braga i torsdagens kamp.

Portugiserne har ikke kart å holde nullen i noen av de siste 15 Europa League-kampene på bortebane, og før landslagspausen ble de smadret av Benfica. Riktignok har Braga scoret i fem av de siste seks bortekampene sine, så Wolves-forsvaret blir neppe arbeidsledig. Jeg forventer at Wolves-spillerne hever seg i torsdagens kamp. De har prestert bra i Europa eague så langt, og jeg tror de vinner greit på hjemmebane. Det er ikke vits å sløse med garderingene. Dette skal være en solid hjemmeseier.

Wolves har gått til pause med ledelse i tre av de fire siste kampene i Europa League. De ledet blant annet til pause i begge kampene mot Torino. Italienerne er i utgangspunktet et bedre lag enn Sporting Braga. Jeg tror Wolves leder til pause. Det gir finfine 2,10 i odds.

Torsdagens dobbelttips blir LASK + Wolves. Det gir flotte 3,89 i odds. Spillestopp er klokken 1855.

Klikk på denne lenken for å levere dette spillet!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.