Portugal - Uruguay

Odds: Omgang med flest mål - 2.omgang

Kampstart mandag 28. november kl 20.00

Spillestopp kl 19.59 Live odds etter kampstart

Lusail Stadium

Kampen vises på NRK1 og NRK TV

Vi tror det blir flest mål i 2. omgang. Det spillet leverer du her til 2.15 i odds

Jules Rimet var president i det franske fotballforbundet fra 1919 til 1942, og var FIFA's tredje president fra 1921 til 1954.

På hans initiativ ble det første VM i fotball arrangert i Uruguay i 1930, og det var arrangørlandet som ubeskjedent nok stakk av med tittelen

Nå er det klart for den 22. utgaven, og det skal bli spennende å se hvem som kan juble høyest til slutt.

Frankrike er regjerende mester etter at de slo Kroatia 4-2 i finalen i 2018, mens det er Brasil som har blitt verdensmester flest ganger med sine fem titler.

FIFA-ranking:

Portugal - 9

Uruguay - 14

God start for Portugal

Portugal har muligheten til å sikre seg avansement til finalespillet med seier over Uruguay mandag kveld.

De fikk en fin start på VM med seier 3-2 over Ghana, mens Uruguay startet sitt mesterskap med en målløs kamp mot Sør-Korea.

Cristiano Ronaldo ble den første herrespilleren til å score i fem VM, da han satte straffesparket mot Ghana etter 65 minutter.

I en kjedelig første omgang der det ikke skjedde allverden tok det fyr etter pausen. Portugal ledet 3-1 da klokken nærmest seg full tid, men Ghana fikk en redusering i det 89. minutt og tente håpet om utligning.

Det var også nære på da Inaki Williams stjal ballen fra keeper Diogo Costa, men Portugal avverget situasjonen, og sikret seg tre viktige poeng.

Med seier over Uruguay er mannskapet til Fernando Santos sikret avansement til finalespillet før oppgjøret mot Sør-Korea kommende fredag.

Motivasjonen for å vinne gruppen er nok også stor, i og med at toeren i denne gruppen skal opp mot vinneren i gruppe G i 1/8-dels finalen - noe som sannsynligvis blir Brasil.

Uruguay skuffet mot Sør-Korea

Uruguay fikk en skuffende start i sitt første oppgjør i VM da de ble holdt til 0-0 mot Sør-Korea. Uruguay var nok det beste laget kampen sett under ett, og traff treverket to ganger.

Først ved en heading av Diego Godin, før Federico Valverde fyrte av et langskudd som dundret i krysstanga.

De hadde mest ball(57-43), flest skudd(10-7), og var minst dårlig i skudd på mål. De vant den statistikken 1-0, og det sier vel det meste om dette oppgjøret.

Uruguay kan verken kvalifisere seg til finalespillet eller ryke ut av VM uansett resultat i kampen mot Portugal, men de er selvsagt mer avhengig av et godt resultat enn portugiserne for å være på skuddhold før den tredje og siste kampen mot Ghana.

Det avgjøres i andre omgang

Portugal og Uruguay møttes i 1/8-delsfinalen i VM i 2018, og den gangen var det Uruguay som trakk det lengste strået. De vant 2-1 etter to mål av Edison Cavani.

Portugiserne var litt sårbare defensivt mot Ghana i den første kampen, men de berget seieren med kvaliteten de har fremover på banen.

Uruguay slet med å bryte ned Sør-Korea i sin kamp, og må muligens ta litt sjanser etterhvert i dette oppgjøret, for å sikre seg poengene de trenger.

Alt ligger til rette for at dette blir en jevn og tøff kamp, og vi sliter veldig med å plukke ut en vinner i oppgjøret.

Vi har derfor sett litt på statistikken fra VM så langt, og den viser at av de 68 målene som er scoret så langt i VM(til og med søndag kveld), har 22 kommet i første omgang, mens hele 46 har kommet etter pause.

Vårt tips blir derfor at det blir flest mål i 2. omgang i kampen mellom Portugal og Uruguay. Det spillet leverer du her til 2.15 i odds