*Nettavisen* Sportspill.

Stefan Kraft fikser Østerrikes første VM-gull

Stefan Kraft jubler hemningsløst etter å ha tatt VM-gull i normal bakk i Lahti for to år siden. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Stefan Kraft vant VM-gull i normal bakke i Lahti for to år siden. I dag er han favoritt til gjenta bedriften i Seefeld.

01.03.19 11:48

Sportspills øvrige fredagsmeny:
Ski-VM stafett: Norge taper ikke herrestafetten
Oddstips Championship: Leeds går på trynet igjen
Ski-VM hopp: Kraft fikser Østerrikes første VM-gull
Oddssingel 2. bundesliga: Kan dette bli annet enn uavgjort?
V65 Jarlsberg
: Strålende jackpotomgang i Tønsberg
V64 Østerund: Jackpotkveld i Sverige
Eurojackpot fredag: 283 mill kr i førstepremiepotten
Lotto lørdag
: Dobbel 1. premiepott i Lotto

Det er et meget variert langoddsprogram vi har foran oss fredag. Det er en meget spennende toppkamp fra Championship mellom Leeds og West Bromwich og i Tyskland skal Borussia Dortmund i bortekamp mot Augsburg. Ellers spilles det både Serie A og La Liga i kveld og det norske kvinnelandslaget i fotball fortsetter oppkjøringen mot sommerens fotball-VM i Algarve Cup. I ski-VM er det klart for herrestafett og hopp normal bakke. På hockeyfronten er det full serierunde i Hockeyallsvenskan og i NHL spilles det åtte kamper natt til lørdag.

Ski-VM - hopp normal bakke - vinnerspill Stefan Kraft 3,75 (spillestopp kl 15.00)
Når det gjenstår fem øvelser står vertsnasjonen Østerrike fortsatt uten gullmedalje, men da har tre sølvmedaljer og tre bronsemedaljer. Østerrike har dog gullsjanser i både fredagens hopp i normalbakke og de kan ta gull i blandede lagkonkurransen i hopp lørdag og er en outsider i gullkampen i den kombinerte lagkonkurransen lørdag.

Men det kanskje aller største gullhåpet kommer i fredagens normalbakk i hopp. Stefan Kraft vant ihvertfall torsdagens kvalifisering og han er regjerende verdensmester i liten bakk fra Lahti for to år siden (der han også tok gull i stor bakke). Kraft hopper normalt veldig pent på ski, og han får gode stilkarakterer. Det er en kjempefordel i liten bakke, der det sjelden skiller mye på lengdene.

Både Ryoyu Kobayashi og Kamil Stoch hoppet lenger i kvaliken torsdag, men begge de to hadde bedre forhold og fikk også litt dårligere stilkarakterer. Det er mange vinnerkandidater i dagens renn, men Stefan Kraft er den største vinnerkandidaten.

3,75 i odds på at Stefan Kraft gjentar bedriften fra Lahti-VM for to år siden og tar gull er fin odds og blir vårt utvalgte vinnerspill i fredagens normalbakkerenn i hopp.

Klikk her for å levere spillet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.