*Nettavisen* Sportspill.

Sterling får juble mot Liverpool

MER JUBEL I VENTE: Raheem Sterling har hatt en god start i Manchester City. Når hans gamle klubb, Liverpool kommer til Etihad, får unggutten mer å feire. Foto: Andrew Boyers (Reuters)

Raheem Sterling møter sin tidligere klubb Liverpool for første gang siden overgangen til Manchester City, og får god grunn til å nyte gjensynet.

21.11.15 11:53

Oddstips 1: Katastrofale Start er ribbet for selvtillit
Oddstips 2: MSN kommer til kort mot Real Madrid
Oddstips 3: Garantert målfest med Leicester
Oddstips 4: Hull stormer videre
Oddslangskudd: Trøbbel i vente for Manchester United

TV-kampene: Helgens TV-sendte fotball
Skaderapport PL: Disse mister helgens Premier League-runde

V75: 21 millioner ekstra i herlig V75-omgang
V4: Herlig bjerkevorspiel

Tennis: Federer får bank av kompisen

Landslagspausen er endelig over, og vi har mange godbiter å kose oss med på dagens langoddsprogram.

Klikk her for å sette opp din egen kupong på desktop og mobil!

Kampanalyser og andre innleveringsforslag finner du under spillboksen.


1. Manchester City — Liverpool
Manuel Pellegrini og de lyseblå fra Manchester har hatt en svært god start på sesongen, og troner øverst i Premier Leauge med 26 poeng på 12 kamper. Manchester City har vunnet fem av seks hjemmekamper denne sesongen, og med flere spillere som sannsynligvis returnerer til kampen mot Liverpool, blant andre Sergio Aguero.

Liverpool troner også på tabelltoppen i Premier League, men dessverre for deres del er det skadelisten de topper. Jürgen Klopp må klare seg uten spillere som Mamadou Sakho, Jordan Henderson og Danny Ings, i tillegg til at spillere som James Milner og Daniel Sturridge er tvilsomme til oppgjøret. Liverpool ligger på 10. plass i den engelske toppdivisjonen før kampen mot City, og selv om de har en brukbar bortestatistikk med 2-3-1 tror ikke vi Liverpool får med seg mer enn ett poeng. HU.

2. West Bromwich Albion — Arsenal
I den andre kampen på denne tippekupongen er det tabelltoer Arsenal som reiser til The Hawthornes for å møte West Bromwich. Tony Pulis og hans West Brom har en langt fra pen hjemmestatistikk med 1-1-4. Bare rivalen Aston Villa gjør det dårligere på hjemmebane. West Bromwich ligger trygt plassert på 13. plass i ligaen, og kommer til kampen med nesten skadefri tropp, selv om det er litt usikkerhet rundt viktige Chris Brunt.

Arsenal har hatt en forrykende start på sesongen, og når de nå skal til The Hawthornes kan de glede seg over å være Premier Leagues beste bortelag. Arsenal har vunnet fem av seks bortekamper så langt denne sesongen, og har scoret hele 14 mål borte. Det er mer bekymringsverdig for Arsene Wenger at han kommer til kampen uten Alex Oxlade-Chamberlain, Aaron Ramsey og Theo Walcott, men Wenger kan glede seg over at Hector Bellerin kanskje rekke oppgjøret. B.

3. Chelsea — Norwich City
Jose Mourinho og hans Chelsea befinner seg sensasjonelt nok på 16. plass i Premier League, og er også på nedre halvdel av tabellen når det gjelder hjemmestatistikk. Chelsea har ikke lykkes i å gjøre Stamford Bridge til det fortet det var forrige sesong, og selv om 2-1-3 på hjemmebane er helt ok, er det nok en av mange ting Mourinho vil forbedre for London-klubben. Chelsea må klare seg uten keeper Thibaut Courtois, mens det er usikkert om Kurt Zouma og Eden Hazard rekker oppgjøret.

Norwich kan glede seg over at det bare er Matt Jarvis som er ute til oppgjøret, selv om manager Alex Neill kanskje må klare seg uten kantspiller Nathan Redmond til oppgjøret. De gule og grønne kan glede seg over en nesten skadefri tropp, men bortestatistikken får nok Alex Neill ikke til å trekke på smilebåndet. Med 1-2-3 på bortebane er det ikke altfor mye som tilsier at Norwich skal få med seg noe fra denne kampen, men med tanke på at Chelsea ikke er seg selv denne sesongen, er det ikke umulig at Norwich tar med seg poeng fra dette oppgjøret. HU.

4. Newcastle United — Leicester City
Newcastle befinner seg rett over nedrykkstreken i Premier League etter en grusom sesongstart, og det er ikke mange lyspunkter på skadefronten heller. Steve McClaren må klare seg uten Tim Krul og Jack Colback til dette oppgjøret, i tillegg til at Rob Elliott og Massiado Haidara er usikre. St. James' Park er ikke stedet Newcastle plukker mest poeng, og med en hjemmestatistikk på 1-3-2 er det muligens mer trøbbel i vente for Steve McClaren.

Claudio Ranieri nyter en svært god sesongstart som manager for Leicester, og befinner seg i skrivende stund på 3. plass på tabellen. Og det er ikke bare den gode sesongstarten som gir Ranieri grunn til å glise om dagen. Leicester kommer til kampen med en nesten helt skadefri tropp, og selv om det har vært litt usikkerhet rundt Jamie Vardy ser det ut til at Premier Leagues toppscorer kommer til å bli klar til kampen.

Leicester kan også glede seg over en glimrende bortestatistikk, og Ranieris menn har faktisk ikke tapt på bortebane denne sesongen. Jamie Vardy kan bli historisk ved å score på St. James' Park, og bli en av få spillere til å score i ti Premier League-kamper på rad. B.

5. Southampton — Stoke City
Det blir en jevn kamp på St. Marys. Southampton befinner seg på 7. plass i Premier League, men selv om sesongen har vært god så langt for klubben fra Englands sørkyst, er det ikke like godt for Ronald Koeman å måtte klare seg uten førstekeeper Fraser Forster og Jay Rodriguez, i tillegg til at sommersigneringen Virgil Van Dijk er usikker til oppgjøret. Koeman kan derimot glede seg over en brukbar hjemmestatistikk med 3-1-2.

Stoke ligger litt som forventet trygt plassert midt på tabellen, nærmere bestemt 12. plass. Mark Hughes må klare seg uten Shay Given, Marc Muniesa og Joselu til oppgjøret mot Southampton, men kan ellers glede seg over en tilnærmet skadefri tropp. Det er også forventninger knyttet til Jonathan Walters som i landslagspausen sendte Irland til EM nærmest på egenhånd, og Stoke-fansen håper at spissen tar med seg selvtilliten han fikk i Irland og gjentar bedriften på St. Marys.

Med Southamptons brukbare hjemmestatistikk og Stokes solide bortestatistik med 2-3-1 velger vi å helgardere oss til denne matchen. Her kan nemlig alt skje. HUB.

6. Everton — Aston Villa
Roberto Martinez har hatt en middelmådig sesongstart med Merseyside-klubben Everton. "The Toffees" ligger på 9. plass etter 12 spilte kamper, og til helgen kommer tabelljumbo Aston Villa til Goodison Park. Everton har vært middelmådige på hjemmebane denne sesongen, og selv om ikke hjemmestatistikken på 2-2-2 ikke gir altfor stor grunn til å juble, kan Martinez forhåpentligvis glede seg over at Leighton Baines sannsynligvis rekker oppgjøret. Everton må ellers klare seg uten kaptein Phil Jagielka, Steven Pienaar, og gode, gamle Tony Hibbert.

Remi Garde skal være den nye redningsmannen på Villa Park, og laget hans viste gode tendenser mot Manchester City før landslagspausen. Aston Villa er i en vanskelig situasjon om dagen. Ikke nok med at Gardes menn ligger sist i Premier League, men de må klare seg uten Jores Okore, Jordan Amavi og Gabby Agbonlahor til oppgjøret. I tillegg er det stor usikkerhet knyttet rundt Rudy Gestede og Ashley Westwood.

Aston Villa har en bekmørk bortestatistikk å vise til, med 1-0-5. Vi tror Everton kommer til å ta alle poengene, men vitamininnsprøytingen Remi Garde gir Aston Villa kan skaffe dem poeng mot den Liverpool-baserte klubben. HU.

7. Swansea City — Bournemouth
Garry Monk og Swansea har ikke levert det helt store så langt denne sesongen. Klubben fra Wales ligger på 14. plass i Premier League før runden, og har en middelmådig hjemmestatistikk med 2-2-2. Men Monk & co kan glede seg over en skadefri tropp, og etter at vi forteller deg om Bournemouth sin situasjon, skjønner du nok at det blir mer å glede seg over for Garry Monk.

Å lese om sensasjonslaget Bournemouth sin sesong så langt er ikke akkurat gledelig lesing. Eddie Howe har en tøff jobb foran seg med å snu skuta for klubben fra Englands sørkyst. Bournemouth befinner seg under nedrykkstreken i Premier League, og med en bortestatistikk på 1-0-5 er det ikke mye å juble for på sørkysten.

"The Cherries" har i tillegg vært svært uheldige på skadefronten, og mangler flere nøkkelspillere til oppgjøret. Howe må klare seg uten Callum Wilson, Max Gradel, Tyrone Mings og Christian Atsu til oppgjøret mot Swansea, i tillegg til at Marc Pugh er usikker. Garry Monk kan glede seg over tre nye poeng til Swansea, mens det blir mer hodebry for Eddie Howe og Bournemouth. H.

8. Derby County — Cardiff City
Derby ligger for øyeblikket på 5. plass i Championship, og kan med seier mot Cardiff klatre opp til en 3. plass dersom andre resultat går veien. Derby ligger på 6. plass når det kommer til hjemmestatistikk. Derby kan glede seg over god poengfangst på hjemmebane, noe statistikken på 4-3-1 absolutt viser.

Det ser lysere ut enn på lenge for Cardiff City. Den Wales-baserte klubben ligger på 7. plass i Championship, men med tap mot Derby kan de falle helt til 9. plass, avhengig av andre resultat. Det er faktisk gode sjanser for at nettopp det skjer. Cardiff har bare vunnet èn bortekamp denne sesongen, men kan vise til hele fem poengdelinger på bortebane. Det er derfor god grunn til å spille HU her.

9. Birmingham City — Charlton Athletic
Det gror godt i Birmingham også. Birmingham befinner seg på 6. plass i Championship, men det er på bortebane klubben har plukket mest poeng. Hjemmestatistikken på middelmådige 3-2-3 er helt ok.

De fleste av oss husker Charlton som en klubb i konstant nedrykkskamp i Premier League, men det er ikke langt i fra situasjonen per dags dato. Charlton ligger på 22. plass i Championship, og har fortsatt ikke vunnet på bortebane denne sesongen. 0-2-6 er bortestatistikken deres, og vi tror den blir 0-2-7 etter helgens runde. H.

10. Reading FC — Bolton Wanderers
Reading har hatt en brukbar start på sesongen, og ligger i skrivende stund på 8. plass i Championship. Brukbar er et ord man kan bruke til å beskrive hjemmestatistikken deres også. 3-4-1 er absolutt ikke dårlig, og kan være godt for Steve Clarkes menn å ta med seg til oppgjøret mot Bolton.

En av grunnene til at vi husker Bolton svært godt, er at de før i tiden var fast inventar i Premier League, med underholdend spillere som Jay-Jay Okocha og Ivan Campos. I likhet med Championship-kollega Charlton er det ikke mye som ligner på den tiden for Bolton. Bolton ligger nest-sist i Championship, og har bare vunnet èn kamp denne sesongen. Men Bolton har sikret seg hele åtte poengdelinger så langt, og selv om brorparten av de poengdelingene har vært på hjemmebane, er det ikke utenkelig at de når gamle høyder og får med seg ett poeng borte mot Reading. HU.

11. Ipswich Town — Wolverhampton Wanderers
Ipswich har hatt en litt skuffende start på sesongen, og i skrivende stund befinner de seg på 10. plass i Championship. De er i tillegg på 10. plass når det gjelder hjemmestatistikk, og med 3-4-1 er det gode sjanser for poeng for Mick McCarthy.

Wolverhampton Wanderers er nr 14 i Championship, men hadde vært på 11. plass dersom bare bortekamper var gjeldende. Wolves har en bortestatistikk på 3-1-4, og selv om det er en helt ok statistikk på bortebane, er de oransje altfor ustabile, og får ikke med seg mer enn ett poeng. HU.

12. Preston North End — Blackburn Rovers
Preston har hatt en skuffende sesong så langt, og ligger på 17. plass i Championship før runden. Preston har en av de dårligste hjemmestatistikkene på Englands nest-øverste nivå, og med bare èn seier på hjemmebane denne sesongen er det ikke mye som tyder på hjemmeseier.

Det har ikke gått så mye bedre for den tradisjonsrike klubben Blackburn. Blackburn befinner seg på 16. plass i Championship, èn plassering foran helgens motstander. Blackburn har ikke en glimrende bortestatistikk, noe 1-4-3 absolutt beviser. Men med tanke på Prestons grusomme hjemmestatistikk er det mer sannsynlig for UB enn hjemmeseier.

384-rekker:

1. Manchester City — Liverpool HU

2. West Bromwich Albion — Arsenal B

3. Chelsea — Norwich City HU

4. Newcastle United — Leicester City B

5. Southampton — Stoke City HUB

6. Everton — Aston Villa HU

7. Swansea City — Bournemouth H

8. Derby County — Cardiff City HU

9. Birmingham City — Charlton Athletic H

10. Reading FC — Bolton Wanderers HU

11. Ipswich Town — Wolverhampton Wanderers HU

12. Preston North End — Blackburn Rovers UB

Klikk her for å levere denne kupongen.

Klikk her for å levere denne kupongen på mobil.

192-rekker:

1. Manchester City — Liverpool H

2. West Bromwich Albion — Arsenal B

3. Chelsea — Norwich City HU

4. Newcastle United — Leicester City B

5. Southampton — Stoke City HUB

6. Everton — Aston Villa HU

7. Swansea City — Bournemouth H

8. Derby County — Cardiff City HU

9. Birmingham City — Charlton Athletic H

10. Reading FC — Bolton Wanderers HU

11. Ipswich Town — Wolverhampton Wanderers HU

12. Preston North End — Blackburn Rovers UB

Klikk her for å levere denne kupongen.

Klikk her for å levere denne kupongen på mobil.

Annonsebilag