*Nettavisen* Sportspill.

Steve Bruce går på sitt første tap med onsdagslaget

Owls-boss Steve Bruce startet managerkarrieren i Sheffield United i 1998.  Mandag møter han gamleklubben som manager for byrivalen Wednesday.  Foto: Craig Brough (Reuters)

Steve Bruce er ubeseiret i seks kamper som manager i Sheffield Wednesday. Vi tror han går på sitt første tap i mandagens stålby-derby.

04.03.19 14:29

Sportspills øvrige mandagsmeny:
Oddssingel Championship: Bruce ryker i lokaloppgjøret
Oddsdobbel 1: Eks-Brann-keeper sliter i polske Lubin
Oddsdobbel 2: Ellevill dobbel til over 12 i odds
V65 Leangen: Amanda rir Nettavisens V65-banker
V64 Østersund: Mattis Djuse fikser V64-suksess
VM skiskyting
: Her er programmet

Det definitive høydepunktet på mandagens langoddsprogram er byderbyet i Championship mellom Sheffield United og Sheffield Wednesday. I tillegg spilles det interessante kamper i den danske Superligaen, i spansk La Liga og i tysk 2. Bundesliga. Natt til tirsdag spilles det tre kamper i den argentinske Superligaen og to kamper fra NHL.

NB! Onsdag er det ca 199 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

Sheffield Wednesday - Sheffield United B 2,00 (spillestopp kl 20.40)

Mandag er det klart for et av engelsk fotballs hissigste lokaloppgjør. «Kampen om stålbyen» kalles møtet, og derbyet mellom Sheffield United og Sheffield Wednesday er et av engelsk fotballs eldste og mest tradisjonsrike.

Sheffield Wednesday viser fin form før byderbyet. The Owls er ubeseiret etter at Steve Bruce tok over som manager i starten av februar. Hillsborough-laget har vunnet de to siste kampene, og de har nå klatret opp til tolvteplass på tabellen.

De to siste ligakampene mellom Sheffield Wednesday og Sheffield United har endt 0-0, og sist de spilte uavgjort i tre kamper på rad i ligaen var i 1992 til 1993. Begge de to siste 0-0-kampene ble spit på Bramall Lane.

Sist lagene møttes på Hillsborough vant Sheffied United 4-2, og the Blades kan mandag vinne to bortekamper på rad mot erkerivalen siden oktober 1937.

Gjestene har vært solide defensivt de siste ukene. The Blades har nemlig vunnet de tre siste Championship-kampene sine uten å slippe inn mål.

Sheffield United kjemper om direkte opprykk til Premier League denne sesongen, og de har ikke råd til å tape poeng her. Da vil de i så fall havne på etterskudd i kampen om en av de to direkte opprykksplassene.

Opprykksrivalene Norwich og Leeds vant sine kamper i helgen, og de har før mandagens kamp henholdsvis 69 poeng og 67 poeng. The Blades står med 64, men de vil ta tilbake annenplassen med seier mot onsdagslaget fordi de har bedre målforskjell enn Leeds.

Men Sheffield United har en tøff oppgave. Steve Bruve har nemlig hatt et godt tak på the Blades som manager. Han har vunnet syv av ni kamper mot Sheffield United med sine tidligere lag, men han tapte den siste kampen mot the Blades som Aston Villa-manager i september i fjor.

Jeg tror han får problemer mot Sheffield United igjen mandag. Ja, jeg tror Billy Sharp & Co. påfører Steve Bruce sitt første tap som manager i Sheffield Wednesday.

Billy Sharp har scoret 22 mål for the Blades denne sesongen. Det gjør ham til spilleren som har scoret nest mest i Championship. Kun finske Teemu Pukki har scoret flere mål enn ham. Han har scoret 24 ganger for Norwich. Sharp har imidlertid ikke klart å score i de fem siste ligakampene mot Wednesday. Etter å ha scoret ale tre målene i 3-3-kampen mot Aston Villa, er han målløs i de tre siste kampene.

Jeg tror han kan komme til å putte i denne matchen, men the Blades har også andre målscore i Kieron Freeman, Scott Hogan og Gary Madine, så det er ikke bare Shap Wednesday må passe seg for.

Sheffield Wednesday håper å få tilbake forsvarsspillerne Morgan Fox og Jordan Thorniley til lokaloppgjøret mandag.

Høytflyvende Sheffield United får tilbake Jack O'Connell. Han har vært ute i tre kamper med en strekkskade. George Baldock er også tilgjengelig.

Dette er den første ligakampen mellom Sheffield Wednesday og Sheffield United på en mandag siden april 1971. Den gangen spilte lagene også på nest øverste nivå og sluttresultatet ble 0-0. Jeg tror ikke mandagens kamp ender uten scoringer. Det er altid en viss fare for U i denne typen derbykamper, men jeg har størst tro på Sheffield United.

Steve Bruce har vunnet tre av fire hjemmekamper som Wednesday-sjef, men han har ikke møtt noen av de tre topp-lagene. Nå venter et Sheffield United-lag som jager opprykk. Det tror jeg blir en for tøff oppgave. Oddsen på United-seier er 2,00. Det er greit som singelspill.

Klikk her for å levere spillet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.