Gå til sidens hovedinnhold

Steve Bruce og Robert Koren, men er det mer?

Det hjelper lite å skifte navn, Hull rykker ned.

Her finner du Nettavisens tabelltips for PL 2013/14.

Hull Tigers (Hull City AFC)
Grunnlagt: 1904
Hjemmebane: KC Stadium (25 586)
Rivaler: Leeds og Sheffield United
Plassering 2012/13: 2.plass championship

Manager: Steve Bruce
En gang ble tidligere Liverpool-spiller Dirk Kuyt spurt om hvilken sang han likte best fra publikum. Han svarte “Steve Bruce got a big fat head.” Det sier kanskje mest om humoren til Kuyt, men som manager passer det. Positivt ment. Steve Bruce er en viljesterk fyr, og sier gjerne i fra. Selv i ganske mørke perioder for sine lag har han stått på, og tatt ansvar. Akkurat det kan bli viktig for et lag som kan slite i årets Premier League. At Bruce også har vært i lignende situasjoner før er en fordel. Han vet hva som skal til. Han har tidligere vært manager for Sheffield United, Huddersfield, Wigan, Crystal Palace, Birmingham, Wigan og Sunderland. Han tok over Hull i juni fjor. Noen stor suksess har det ikke blitt, men lagene har heller ikke vært blant de største.

Spillere inn:
George Boyd (Peterborough)

Maynor Figueroa (Wigan)

Curtis Davies (Birmingham)

Ahmed Elmohamady (Sunderland)

Allan McGregor (Besiktas)

Steve Harper (Newcastle)

Yannick Sagbo (Evian)

Jamie Devitt (Chesterfield)

Danny Graham (Sunderland, lån)

Spillere ut:
Corry Evans (Blackburn)

Sonny Bradley (Portsmouth)

Danny East (Portsmouth)

Mark Cullen (Luton)

Andy Dawson (Scunthorpe)

Jamie Devitt

Paul McKenna

Seyia Olifinjana

Jay Simpson

Jack Hobbs (Nottingham Forest, lån)

Tom Cairney (Blackburn, lån)

Vurdering av overganger:
George Boyd, som kommer fra Peterborough, var på lån andre halvdel i fjor og gjorde sine saker såpass bra at han ble signert i sommer. En offensiv kant/spiss som også har fått en landskamp for Skottland. En teknisk god spiller som kanskje mangler litt fart, men som det uansett skal bli spennende å se i Premier League.

To nye fjes inn i McGregor og Harper. I fjorårssesongen gikk man gjennom fire målvakter: Ben Amos, David Stockdale, Mark Oxley og Eldin Jakupovic (alle fikk seriekamper, Oxley og Cullen kun 1). Eldin kom til Hull forrige sesong (5 seriekamper), og er fortsatt i stallen. Amos var lånt fra Manchester United og Stockdale fra Fulham. Hughes trengte nok å rydde opp på keeperplass. Skotten McGregor er nok førstevalget med Harper som reservemålvakt. Figueroa hadde vært lenge i Wigan før han nå gikk til Hull. Mannen fra Honduras med snart 100 landskamper for sitt hjemland kan spille både venstreback og midtstopper. En relativt god spiller som har en erfaring Hull nok trenger. Erfaring har også Curtis Davies, men han er vel en av de som ble sett på som et stort talent som aldri virkelig slo ordentlig til. Nå har han rukket å bli 28 år gammel og kanskje det er nå det kommer?

Ahmed Elmohamady kan spille både høyre midtbane og høyre back, og har vært på lån fra Sunderland den siste sesongen. Også han signerte permanent i sommer. Han var en favoritt hos Steve Bruce da han var manager i Sunderland, og er altså hentet av Bruce igjen. Elmohamady har 43 landskamper for Egypt.

Den 31 år gamle målvakten Allan McGregor spilte i tyrkiske Besiktas sist sesong etter at Rangers gikk konkurs. Nå er han hentet tilbake til de britiske øyene. McGregor har 29 landskamper for Skottland. Det kunne ha vært flere hadde det ikke vært for at han var litt for glad i festing... En god målvakt. Den nå 38 år gamle Steve Harper er også hentet på målvaktsplass, en erfaren mann som tidvis har vært god og førstevalg i sin lange Newcastle-karriere.

Spissen Yannick Sagbo kom fra Evian i sommer. En 25 år gammel mann som var svært målfarlig som ung. Han har ikke helt greid å gjenskape talentet som etablert A-lagsspiller, men Bruce håper nok at spissen skal klare det i Premier League. Danny Graham er en spiller som egentlig aldri helt har fått sjansen, men hadde en god sesong i Swansea da laget rykket opp i Premier League. En forsterkning er det vel likevel.

Målvakter:
To nye fjes inn i McGregor og Harper. I fjorårssesongen gikk man gjennom fire målvakter: Ben Amos, David Stockdale, Mark Oxley og Eldin Jakupovic (alle fikk seriekamper, Oxley og Cullen kun 1). Eldin kom til Hull forrige sesong (5 seriekamper), og er fortsatt i stallen. Amos var lånt fra Manchester United og Stockdale fra Fulham. Hughes trengte nok å rydde opp på keeperplass. Skotten McGregor er nok førstevalget med Harper som reservemålvakt.

Forsvar:

Elmohamady ser ut til å bli foretrukket på høyre back/vingback (han spilte i kampen mot Real Betis, som Hull vant 3-0). Liam Rosenior kan utfordre, men han kan også spille andre steder i forsvar (Rosenior fikk 36 seriekamper i fjor).

Den tidligere Manchester United-unggutten James Chester er midtstopper. Chester har vært fast inventar på laget etter at han kom i 2011. 24-åringen vil nok i år prøve å vise at han er god nok for Premier League. Hull under Bruce spiller ofte med tre stoppere og såkalte vingbacker, og Chester har vist at han mestret det godt forrige sesong.

Curtis Davies og Figueroa er også naturlige valg bakerst hos Hull. En utfordrer til plassene er Paul McShane, mens Abdoulaya Faye kan brukes både som midstopper og defensiv midtbane. Det samme gjelder vel for nordiren Alex Bruce.

Alt i alt er det et relativt erfaren forsvar Bruce har tilgjengelig, med spillere som har vært ute en stormende dag før. Det kan selvfølgelig være en fordel. Chester har litt å bevise i Premier League, mens de andre har erfaringen man trenger.

Midtbane:
Den irske landslagsspilleren Robbie Brady er en spiller du nok vil se mye til for Hull. En spiller som i oppkjøringen til sesongen har spilt venstreback, venstre ving, midtbane og som defensiv spiss. Han kan vel brukes til det meste. Stephen Quinn er en annen ire på laget, en kantspiller som var viktig i opprykssesongen i fjor. Han ble likevel skadet før sesongstart (ute til midten av september).

Den ganske velkjente Robert Koren er selvskreven på midten for Hull. Den tidligere Lillestrøm-spilleren er kaptein på laget, og har også god nok erfaring til å holde hodet kaldt hvis det skulle blåse litt hardt (som det nok vil) for Hull. Iren David Meyler spilte fra start mot Real Betis, og ble en viktig mann for Hull etter at han kom på lån i november i fjor (fra Sunderland).

Mot Real Betis spilte Bruce med tre spisser, og det kan se ut som det, i hvert fall i enkelte kamper, går mot et system som ligner på 4-3-3 (eventuelt et system med tall spredd mer utover som 3-2-2-2-1, men som tidligere skrevet begynner de gamle tallsystemene å ha utspilt sin rolle).

Det er ellers ikke alt for mange rene midtbanespillere i Hulls lag. Elmohamady kan spille på midtbanen, og man har også Cameron Stewart (som spilte ungdomsårene i Manchester United). Han var på utlån til Burnley og Blackburn i store deler av forrige sesong.

HTML EMBED

Angrep:
De tre spissene som startet mot Real Betis var Yannick Sagbo, Danny Graham og Sone Aluko. Sagbo har vi vært innom over, det samme med Graham. Den engelskfødte Omatsone Aluko spilte en håndfull ungdomskamper for England, men har som A-spiller valgt å representere Nigeria (2 landskamper). Slet litt med skader i fjor, men han viste gode takter. For Rangers laget han 12 mål på 21 kamper før han kom til Hull foran forrige sesong.

Noe av problemet til Hull i fjor var en målscorer. Koren ble toppscorer med 9 mål (Aluko laget 8) mens Jay Simpson laget 6. Simpson er frigitt.

30 år gamle Aaron McLean er en sterk spiss som en gang hadde noen gode sesonger for Peterborough. Han har ikke helt slått til for Hull som målscorer, men som såkalt murbrekker har han fungert. Han var på lån hos Ipswich i fjor. George Boyd kan også spille foran, og er omtalt over.

Den 26 år gamle Nick Proschwitz kom til Hull i fjor fra SC Paderborn 07. Den høye spissen har laget mye mål for sine tidligere klubber, men han er kanskje litt for enkel som spiller for Premier League.

Vårt tips: 19. plass
Det er vanskelig å finne noen grunner for at Hull ikke skal rykke ned. Det nærmeste vi kan komme er at Steve Bruce er så vrang at han får det til. Laget slet virkelig med å lage mål i fjor (det var kun 9 lag som laget færre mål, ingen av de på topp 12). Det var i championship. Laget har forsterket seg framover, men det er vanskelig å se at Hull er gode nok for en sesong til i Premier League. Da må det komme noen virkelig store forsterkninger før overgangsvinduet stenger.

Her finner du Nettavisens tabelltips for PL 2013/14.

Nettavisen følger overgangsvinduet direkte her.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken