Foto: Scanpix

Stoke for alle penga

Etter noen tøffe bortkamper er det duket for tre hjemmepoeng for Stoke. Sjekk dagens to oddstips.

Kommersielt

Tipsmeny tirsdag:
Odds: Lesernes tips tirsdag
Trav Forus: Gir ikke 50 ganger pengene nå
Trav Momarken: De ser den aldri

Det spilles cupfotball i Spania, Danmark og England, og vi finner utvalgte oppgjør herfra på langoddsen. Det er også midtukerunde i Premier League og The Championship, med flere interessante oppgjør på programmet. Vi ser nærmere på to av disse.

Nå kan du tippe på iPhone

Stoke - Birmingham
Premier League. Stoke er langt nede på formtabellen for tiden. Fire av de fem siste spilte har vært bortekamper, mens den ene hjemmekampen ble spilt mot Manchester United. Man har klart 0-1-4 på disse fem, 1-1 borte mot West Ham og ett poeng på kontoen er frustrerende for et lag som har spilt mye bra fotball og hatt såpass uflaks med så mange dommeravgjørelser i det siste at praten går både på puben og i de engelske avisene. Stoke ligger fjerde sist og har 2-1-2 på hjemmebane hittil.

Stokes Shawcross er en viktig brikke i forsvaret, han fikk rødt kort mot Sunderland sist og må stå over dagens kamp. Vi får trolig se Higginbotham eller Wilkinson på hans plass. Sidibe (legg) er tilbake på nyåret. Fuller (skulder) er tilbake på benken, han kan muligens være aktuell for et innhopp mot slutten.

Birmingham ligger et par poeng foran Stoke. De har 0-3-2 på bortebane hittil. De lå under 0-2 på hjemmebane mot West Ham i helgen, men våknet da drøye timen var spilt og kampen endte 2-2. Det ser ut til at det er lite nye skader i troppen og vi antar at Birmingham stiller ganske likt lag som mot West Ham. McFadden (kne) er tilbake i midten av februar.

Innbyrdes oppgjør av nyere dato:

28.12.2009 Stoke - Birmingham City 0 - 1
12.08.2006 Stoke - Birmingham City 0 - 0
19.02.2006 Stoke - Birmingham City 0 - 1

Historien, og Birminghams evne til å knipe poeng i kamper de ser ut til å tape, er begge argumenter for bortepoeng, men vi mener dette skal være en H, en situasjonsbetinget H mer enn noe annet, da Stoke har fått dårlig betalt for innsatsen i det siste, spilt mange bortekamper og nå trenger de en seier foran egne fans. Birmingham, som ikke vinner bortekamper og gjerne starter rufsete, virker som et et passelig offer. Et spill på H blir enda mer aktuelt når Norsk Tipping betaler relativt godt for hjemmeseieren med sine 2,10 i odds. 4,15 på at Stoke vinner med to mål eller mer, samt 2,80 på at de leder til pause, er også god odds i skrivende stund. Denne spiller vi som single, innsats 100 kroner. Spillefristen er klokken 20.40.

10. Stoke - Birmingham 2,10 2,95 3,00

Klikk her for å levere dette spillet.

Burnley - Doncaster
The Championship. Burnley var ikke gode i sin forrige hjemmekamp som endte med 0-4 tap for Reading, men bortsett fra denne har de vært sterke på Turf Moor. De har spilt to bortekamper på rad nå, 2-2 i Norwich der man var nær seier og 1-1 i London mot serieleder QPR. Burnley er blant divisjonens beste hjemmelag med 5-1-1 totalt. Martin Paterson var tilbake etter to måneders fravær og scoret to mål mot Norwich sist, og det er nå konkurranse om spissplassen(e) hos Burnley. - Et luksusproblem, sier manager Brian Laws. Han kan velge fra en skadefri tropp i dag.

Doncaster Rovers tar de aller fleste poengene sine hjemme på Keepmoat Stadium. 2-1-4 på bortebane totalt er ikke helt tannløst, Scunthorpe og Preston er slått, sistnevnte i sesongåpningen. Man ledet også på bortebane i Reading sist, men tapte til slutt 3-4. Doncaster-manager Sean O'Driscoll må klare seg uten Lockwood, Woods, Chambers og den faste spissen Sharp. Healy spiller på topp igjen, han scoret mot Millwall i sin debut sist lørdag.

Burnley skal tilbake i Premier League og grunnlaget for dette må sannsynligvis legges på hjemmebane. Med fullt lag og spisser som scorer på bestilling skal de vinne denne hjemmekampen også. Med 1,75 på H er Norsk Tipping ikke best i klassen, men dette er spillbart i vår bok. Objektet må kombineres.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping! Bestill gratis kortleser her.

Stoke - Birmingham (pause)
Vi har allerede satt penger på at Stoke slår Birmingham, og mens noen vil hevde at det er dumt å sette penger på flere spill i samme kamp, vil andre, og gjerne de samme, hevde at det er dumt å avstå fra spill til når man tilbys en av markedets beste odds. 2,80 på at Stoke leder til pause mot Birmingham er god odds i skrivende stund, og vi anbefaler selvsagt ikke spillet bare fordi oddsen er god, men den fordi vi tror Stoke går hardt ut fra start i dag. Som tidligere nevnt har de fått dårlig betalt for innsatsen i det siste, spesielt mot Sunderland, og nå skal det vinnes. H til pause spilles til 2,80. Vi får en dobbel til 4,90 i odds og setter 100 kroner på denne.

12. Stoke - Birmingham - (pause) 2,80 1,85 3,60
18. Burnley - Doncaster 1,75 3,10 3,55

Total odds 4,90

Klikk her for å levere dette spillet.

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Sportspill.no on Facebook

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus