FRUSTRERT, PEP?: Vi tror Pep Guardiola kan gå på en bortesmell mot Olympiakos.
FRUSTRERT, PEP?: Vi tror Pep Guardiola kan gå på en bortesmell mot Olympiakos. Foto: Michaela Rehle (Reuters)

Stoler ikke på storfavorittene

På en favoritt-tung tippekupong denne midtuken, garderer vi i håp om de store premiene. Her er våre tips!

Kommersielt

Sportspills øvrige meny onsdag:
Dagens singel:
Müller er i fyr og flamme
Dagens langskudd:
Endelig er Dzeko midtpunktet
Dagens dobbel:
Valencia er "umulige" hjemme

V76 Bjerke: Kim styrer butikken på Bjerke
V4 Øvrevoll
: Det lukter store penger

ENORM VikingLotto-pott: Hva er det med tallet 69?

Champions League gruppe E/F: Les vår analyse
Champions League gruppe G/H: Les vår analyse

TV-kampene: Slik ser du CL-festen på TV

Det er nok en gang Champions League som dominerer langoddsprogrammet og det er en rekke storkamper som pryder oppsettet.

Bonuspotten er stadig voksende og er nå oppe i småpene 2,5 millioner kroner.

1. Roma — Barcelona
Dette kan bli en skikkelig høydare! Roma er tilbake i godt slag etter en noe svak vårsesong, og ser mer komplette ut på lenge. I helgen hadde de få problemer med å slå Frosinone, og de slo også Juventus for to uker siden.

Romerne er naturligvis ute etter å revansjere den noe bitre exiten forrige sesong, da de hadde avansement i sikte veldig lenge. På hjemmebane er de nødt til å ta poeng, og selv om dette kanskje ikke er kampen man forventer seier, har de mulighet til å ta poeng på en god dag.

Roma er solide denne sesongen, men motstanderen er rett og slett formidabel. For Barcelona ristet av seg det ydmykende supercup-tapet på rekordtid, og har tre seiere av tre mulige i hjemlig liga. Sist helg slo de Atletico på bortebane, en imponerende prestasjon.

Nå er også Neymar tilbake for å danne den uhyre solide angrepstrioen. Å utelukke Barcelona er dermed galskap. Vi anerkjenner en viss U-fare, og utelukker heller ikke hjemmeseier. HUB.

2. Bayer 04 Leverkusen — BATE Borisov
Det har ikke vært en perfekt sesongstart for Leverkusen. Fire tap de siste seks - dog en i vennskapskamp - er virkelig ikke solid, og de tapte hjemme for Darmstadt i helgen. Det var et sjokk og tyder på at Leverkusen ikke er helt på.

Samtidig er tyske lag alltid å regne med på hjemmebane og de var solide mot Lazio i kvalifiseringen.

BATE er underdogen i denne gruppen, men de har blitt gradvis bedre de siste sesongene. De kommer nok sist i år også, men har mer enn før et materiale til å ta poeng. Selv mot formsvake Leverkusen skjer det neppe. H.

3. Chelsea — Maccabi Tel Aviv
Chelsea har kanskje startet sesongen helt begredelig hjemme, men denne roter de ikke bort. Det er et uhyre solid lag og de vet de må heve seg fra den stakkarslige prestasjonen i helgens Everton-kamp.

I tillegg er de vanligvis mye bedre hjemme i London.

Maccabi Tel Aviv imponerte da de slo ut Basel fra kvalifiseringen, men det blir neppe en triumf i denne kampen. Selv om de har mulighet til å legge seg lavt og satse på poeng, bør de ikke klare å stå imot i 2 ganger 45 minutter. H.

4. Dynamo Kiev — FC Porto
Denne kan bli interessant! Kiev har imponert ved å kvalifisere seg til turneringen og har spillere i absolutt toppklasse i sin stall. På syv kamper i hjemlig liga har de 6-1-0 og leder med tre poeng over Shakhtar Donetsk.

Porto har åpnet sesongen sterkt og har en tabelltopp etter fire kamper, med ti poeng på bok. Overbevisende har de også vært, og maksnivået til dette laget er som vanlig solid. Det kan likevel hende vi får et lite sjokk og Kiev kan være tilliten verd. Stor U-fare er det også. HUB.

5. Olympiakos Piraeus — Bayern München
Olympiakos og Omar Elabdellaoue har fått en - som ventet - god start på hjemlig liga, og de har tre seire fra tre kamper. De har dog møtt svak motstand i det som er en svak liga totalt sett.

Når Olympiakos spiller hjemme mot storlag som dette, vil fansen sørge for å sette helt ekstreme rammer rundt kampen. Det kan føre til at de kjemper til seg et poeng, og med over 70 % på folkerekka, drister vi oss med en UB.

Bayern München skal etter alle solemerker ta denne kampen, men de slet stort mot Augsburg i helgen, og måtte ha hjelp fra et noe tvilsomt straffespark for å sikre triumfen. Uavgjort her ville heller ikke vært helt krise, tross alt.

6. NK Dinamo Zagreb — Arsenal
Etter en tøff start på sesongen har endelig flyten ankommet Zagreb. Nå har de 5-2-0 de siste syv kampene og tre seire på rad, som naturligvis gir selvtillit før dette storoppgjøret. 5-4-0 har de fra sine ni første kamper i ligaen denne sesongen, og hadde vel egentlig få problemer med å kvalifisere seg for turneringen.

Arsenal er naturligvis et kvalitetsmessig mye bedre lag. De har begynt å finne en flyt, og bedrer de effektiviteten fra kampen mot Stoke, vil det bli en særdeles god høst for the Gunners.

Defensivt har de uansett virkelig maktet å snøre igjen, som må være betryggende foran denne bortekampen. Uavgjort er også godkjent for Arsenal, men vi tror de går for alle poengene. B.

7. Valencia — Zenit St. Petersburg
Hjemmelaget har fått en godkjent - men ikke mer - start på sesongen, med fem poeng fra tre kamper. De kvalifiserte seg ved å slå Monaco ut på knepent vis, men den motstanden var solid. Hjemme i Valencia vil de alltid være en helt ekstrem atmosfære.

Zenit St. Petersburg er ikke i sin beste form og de har vunnet kun én av sine siste fire kamper. Nå har de riktig nok møtt tøff motstand i det siste. Zenit har spillere med spisskompetanse som kan avgjøre kampen til sin fordel, men Valencia blir trolig for gode. H.

8. KAA Gent — Lyon
Gent skal ha all ære for å være med i denne lukrative turneringen i år, men de er en klar outsider i sin gruppe. I hjemlig liga har de ikke tapt ennå, men kun to seire fra syv kamper er ikke spesielt imponerende.

Kun én gang de første syv kampene deres denne sesongen har de endt med over 2,5 mål.

Lyon er endelig tilbake i det gode selskap, men virker svekket fra fjorårssesongen. Spesielt Nebil Fekirs skadefravær merkes, men Alexandre Lacazette er ikke kommet tilbake på fjorårets nivå helt ennå. Her kan de få en tøff jobb med å få alle poengene. UB.

9. Fenerbahce — Molde
Svært mange av Molde-spillerne har aldri vært med på noe lignende dette: Et tyrkisk storlag på bortebane, med elleville supportere og en uhyre offensiv tilnærming til kamper som dette. Og spillerne til å feie et stakkars Tippeliga-lag av banen. Robin van Persie i spissen. De har 5-1-1 de siste syv kampene og kapret ti poeng de første fire ligakampene.

Molde har på sin side sjanglet litt videre etter kvalifiseringen mot Standard Liege. Uavgjort mot Lillestrøm ble fulgt opp av seier mot Sandefjord, men de har ikke særlig mye å spille for i hjemlig liga. Her vil ett poeng vil være nok. Og hvorfor ikke? HU.

10. Ajax — Celtic
Ajax vil alltid være å regne med i en turnering som dette, med tradisjoner få lag kan måle seg med. I hjemlig liga har de fått en godkjent start, men skulle nok helst vært med i Champions League. Et pinlig hjemmetap for Rapid Wien stoppet imidlertid det.

Celtic viste i kampene mot Malmö at de ikke lenger er som en storhet å regne, og har åpenbart tapt seg stort de siste årene. Her tror vi Ajax tar alle poengene. H.

11. Bordeaux — Liverpool
1-3-1 er statistikken til Bordeaux etter fem kamper spilt og de har faktisk prestert å holde PSG til uavgjort forrige runde. Det virker som U er deres favorittresultat så langt, og de har ustabile 2-3-2 de siste syv kampene.

Liverpool har tapt seg etter en solid sesongstart og de har ett poeng de tre siste ligakampene, med veldig tafatt spill de to siste. Her kan de få et nytt sjokk, men tap blir det neppe. HUB.

12. Saint-Etienne — Rosenborg
Saint-Etienne på hjemmebane bør ikke undervurderes, uansett hvor patriot man er. De har opparbeidet en fin flyt og har fire seire på rappen, og spesielt hjemme bruker de å være solide.

Rosenborg sikret ligatittelen med seier over Stabæk i helgens toppoppgjør, og feiret det sikkert godt. De vet at sesongen ennå ikke er over, og Europa-eventyret begynner på alvor først nå.

Trønderne har levert en uhyre solid sesong, men det er ikke uvanlig å få en nedtur etter en triumf som den i helgen. Kanskje de kan sikre ett poeng her, men Saint-Etienne bør normalt være altfor sterke. HU.

432-rekker:

1. Roma — Barcelona HUB

2. Bayer 04 Leverkusen — BATE Borisov H

3. Chelsea — Maccabi Tel Aviv H

4. Dynamo Kiev — FC Porto HUB

5. Olympiakos Piraeus — Bayern München UB

6. NK Dinamo Zagreb — Arsenal B

7. Valencia — Zenit St. Petersburg H

8. KAA Gent — Lyon UB

9. Fenerbahce — Molde HU

10. Ajax — Celtic H

11. Bordeaux — Liverpool HUB

12. Saint-Etienne — Rosenborg HU

Klikk her for å levere denne kupongen.

96-rekker:

1. Roma — Barcelona UB

2. Bayer 04 Leverkusen — BATE Borisov H

3. Chelsea — Maccabi Tel Aviv H

4. Dynamo Kiev — FC Porto UB

5. Olympiakos Piraeus — Bayern München B

6. NK Dinamo Zagreb — Arsenal B

7. Valencia — Zenit St. Petersburg H

8. KAA Gent — Lyon UB

9. Fenerbahce — Molde HU

10. Ajax — Celtic H

11. Bordeaux — Liverpool HUB

12. Saint-Etienne — Rosenborg HU

Klikk her for å levere denne kupongen.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus