FRUSTRASJON: Wayne Rooney og Manchester United hadde en horribel kamp på Boxing Day.
FRUSTRASJON: Wayne Rooney og Manchester United hadde en horribel kamp på Boxing Day. Foto: Mike Egerton (Pa Photos)

Stoler ikke på United

Manchester United må helgarderes i kampen mot Chelsea på mandagens tippekupong. Sjekk tipsene her!

Kommersielt

Det ble strålende treff på et av søndagens to oddstips, da NHL-dobbelen til deilige 3,71 i odds suste inn.

Sportspills øvrige mandagsmeny:
Oddssingel 1:
Chelsea sender van Gaal nærmere stupet
Oddssingel 2: Tottenham er ikke uovervinnerlige
Oddsdobbel: Grufulle Bolton nærmer seg stupet
Oddslangskudd: Tittelsnakket går til hodet på Arsenal

TV-oversikt: Slik ser du fotball i romjula

Det er et virkelig glitrende langoddsprogram om du liker engelsk fotball. Fjerde juledag er det nemlig stappfullt med deilige kamper fra hele England, og fra alle nivåer.

I og med at det er full Premier League-runde mandag, er søndagskupongen flyttet til i dag. Innleveringsfrist er klokken 15.55.

Bonuspotten, som deles ut til en eventuell alenevinner, er nå oppe i 650.000 kroner.

Klikk her for å sette opp og levere din egen kupong!

Komplette analyser og spillforslag finner du under spillboksen.

1. Manchester United — Chelsea
Fire tap på rad, sist 2-0 for Stoke på Boxing Day, ni baklengsmål i samme periode og generelt lite tegn til bedring: Det begynner å se forferdelig stygt ut for Louis van Gaal og Manchester United. Noe bedring var det å spore den siste omgangen mot Stoke, men de tapte til slutt meget fortjent.

Slik ståa er nå, er det ingen tvil om at laget er i en sportslig krise. Ikke bare er de tafatte offensivt, også defensivt har de begynt å vise store svakhetstegn. Den stygge skadesituasjonen hjelper heller ikke.

Chelsea ønsket på sin side å fortsette oppsvinget post Mourinho, men måtte nøye seg med ett poeng hjemme mot høytflyvende Watford på Boxing Day. De kunne tatt seieren om Oscar ikke hadde bommet på straffespark, dog, og Diego Costa viste en ny, glitrende kamp. Dessverre mister han kveldens kamp.

Det er naturligvis meget for tidlig å friskmelde Chelsea, men krisen virker å være klart største i Manchester United akkurat nå. HUB uansett, selv om vi spiller H på langoddsen.

2. Arsenal — Bournemouth
Med en gang tittelsnakket begynte for Arsenal, kollapset de. 4-0 for Southampton var virkelig et stygt resultat, heldigvis tapte også Leicester. Og St. Mary's er tradisjonelt en vanskelig stadion å besøke.

Det er imidlertid godt mulig at Arsenal begynner å merke litt slitasje, med mange viktige spillere ute og tøft kampprogram. Slitasje og tretthet er nok noe man har ventet litt på i Arsenal-leiren.

Bournemouth virker på sin side mer energirike enn på svært lenge, de har nå elleve poeng de siste fem kampene i Premier League og en svært god spillemessig periode bak seg. Boxing Day endte målløs hjemme mot Crystal Palace, et resultat de nok er fornøyde med.

Gjestene har levert noen gode kamper rent spillemessig mot topplagene denne sesongen, og har også slått Chelsea og Manchester United de siste ukene. Kanskje et nytt sjokk ligger i kortene? HB, og vi prøver en helfrekk B på langoddsen.

3. West Ham United — Southampton
Mon tro om West Ham-fansen begynner å bli lei uavgjort, det har nemlig blitt fem av dem på rad i Premier League. Sist borte mot Aston Villa på Boxing Day, da de først ledet. Rent offensivt er det lite som stemmer for hjemmelaget i disse dager, heldigvis reddes de av et solid forsvar.

Southampton hadde ett poeng på fem ligakamper før de knuste Arsenal hele 4-0 på Boxing Day. En virkelig mesterlig prestasjon, de var overalt og overmannet Arsenal i nesten samtlige dueller. Selvtilliten fikk også en etterlengtet boost etter en tøff periode.

Utelukker åpenbart ikke U i denne, men stoler mest på gjestene. UB.

4. Watford — Tottenham
Watford fortsetter å imponere stort og hadde Chelsea på gaffelen i lange perioder under Boxing Day-oppgjøret på Stamford Bridge. Var til slutt heldige som ikke tapte i og med at Chelsea bommet på straffe, men prestasjonen var like fullt svært imponerende. Det ser fortsatt ikke ut til at noen har funnet en resept for å stoppe Troy Deeney og Odion Ighalo på topp. De har imponerende 13 poeng de siste fem ligakampene.

Tottenham hadde på sin side få problemer med å feie til side Norwich på Boxing Day, og har 4-2-1 de siste syv kampene i alle turneringer. Harry Kane har virkelig kommet i gang og er virkelig blitt mannen de ser til på topp igjen.

Her er det svært åpent, og Watford bør absolutt ikke avskrives. Vi spiller H på langoddsen grunnet den spennende oddsen. HB her.

5. Everton — Stoke City
Everton kjørte virkelig over Newcastle i innledning av Boxing Day-oppgjøret på St James' Park, men de måtte vente helt til det 90. minutt for å få seiersmålet. Tom Cleverley ble den usannsynlige helten.

Everton har spillemessig vært solide i det siste, men de mangler fortsatt en del edge for å avgjøre kampene i sin favør. Seieren mot Newcastle gir uansett etterlengtet selvtillit.

Apropos selvtillit: Stoke hadde en virkelig strålende Boxing Day mot Manchester United hjemme på Britannia, vant til slutt fortjent 2-0. De har levert noen mesterlige kamper denne sesongen og spesielt defensivt har de virkelig sett solide ut denne sesongen.

Everton må finne seg i å være favoritt, men vi tar med poengdeling. HU.

6. Crystal Palace — Swansea City
Alan Pardews menn flyr høyt for tiden, og har elleve poeng de siste fem Premier League-kampene. Boxing Day endte med et godkjent poeng borte mot Bournemouth.

Etter Pardew tok over Palace for et lite år siden, har de faktisk hatt en tendens til å være best på bortebane. De kontringssterke angrepsspillerne trives best med mye rom å løpe i, det får de neppe hjemme mot lag som Swansea.

Gjestene fikk endelig en opptur på Boxing Day, etter en hardt tilkjempet seier hjemme over West Bromwich sendte dem over nedrykksstreken igjen. Kvaliteten i dette mannskapet er fortsatt god, kanskje er selvtilliten endelig på vei opp også. H uansett.

7. West Bromwich Albion — Newcastle United
Hjemmelaget var en stund svært vanskelige å ha med å gjøre, nå har de imidlertid fem kamper uten seier og plassert seg på nedre halvdel av tabellen igjen. Tap for Swansea og Bournemouth er neppe noe de hadde regnet med, West Bromwich er uansett et lag som klarer seg best mot de beste. Salomon Rondon og James McClean er begge suspenderte for de noe udisiplinerte vertene.

Gjestene hadde en viss formopptur med syv poeng på tre kamper, men ble tidvis utspilt hjemme mot Everton på lørdag. Newcastle sliter fortsatt med å finne sin form og selvtilliten er neppe på topp før denne kampen - som de vet vil bli svært tøff.

Stor fare for U her. HU.

8. Norwich City — Aston Villa
Norwich gikk på et forventet tap for Tottenham på Boxing Day, runden etter at de slo Manchester United på bortebane. De ligger så vidt over nedrykksstreken og formen er helt godkjent med 2-2-3 de siste syv kampene.

Aston Villa har fortsatt ikke klart å skrape sammen en seier etter Remi Gardes ankomst. Om det har vært noen spillemessig forbedring har det ikke sørget for økt poengfangst, i alle fall ikke nok til å heve dem opp mot trygg plass. 1-1 hjemme mot West Ham på Boxing Day.

Tap er noe begge lag vil unngå, men jeg holder en knapp på Norwich her. HU.

9. Queens Park Rangers — Huddersfield Town
QPR tok ledelsen borte mot Ipswich på Boxing Day, men tapte til slutt 2-1. Det betyr at de fortsatt står uten seier under Jimmy Floyd Hasselbainks ledelse, noe de forventer å gjøre noe med.

Huddersfield har begynt å plukke poeng og står med ni poeng de siste fem kampene, dog har motstanden vært uhyre svak i det siste. Kommer ikke utenom hjemmesterke QPR her. H.

10. Charlton Athletic — Wolverhampton Wanderers
Det kan ikke vært munter stemning i Charlton for tiden, de ligger nest sist og har fattige tre poeng de siste seks kampene og ingen seire i samme periode.

Wolverhampton har også rast på tabellen i det siste, men fikk en vitkig og etterlengtet seier over Reading på Boxing Day. Derfor får de favorittstempelet her. B.

11. Preston North End — Hull City
Hjemmelaget kommer til kampen med to strake tap i ryggen, borte for Leeds og Huddersfield, sistnevnte nå på Boxing Day med 3-1. De har plukket greit med poeng siden opprykket.

Hull er best hjemme og har faktisk tap sine tre siste bortekamper. På Boxing Day ble det imidlertid 3-0-seier hjemme over Burnley og selvtilliten bør dermed være på topp. B.

12. Reading FC — Brentford
Hjemmelaget planla å bygge på 1-0-seieren over Blackburn før de møtte Wolverhampton på Boxing Day, men tapte til slutt 1-0. Dermed har de hele fem tap de siste seks kampene.

Brentford holdt på sin side Brighton til uavgjort hjemme på Boxing Day og er inne i en god formperiode med 3-3-1 de siste syv kampene. Denne kan fort bli åpen. HB.

384-rekker:

1. Manchester United — Chelsea HUB

2. Arsenal — Bournemouth HB

3. West Ham United — Southampton UB

4. Watford — Tottenham HB

5. Everton — Stoke City HU

6. Crystal Palace — Swansea City H

7. West Bromwich Albion — Newcastle United HU

8. Norwich City — Aston Villa HU

9. Queens Park Rangers — Huddersfield Town H

10. Charlton Athletic — Wolverhampton Wanderers B

11. Preston North End — Hull City B

12. Reading FC — Brentford HB192-rekker:

1. Manchester United — Chelsea HUB

2. Arsenal — Bournemouth H

3. West Ham United — Southampton UB

4. Watford — Tottenham HB

5. Everton — Stoke City HU

6. Crystal Palace — Swansea City H

7. West Bromwich Albion — Newcastle United HU

8. Norwich City — Aston Villa HU

9. Queens Park Rangers — Huddersfield Town H

10. Charlton Athletic — Wolverhampton Wanderers B

11. Preston North End — Hull City B

12. Reading FC — Brentford HBsterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør