Sportspills øvrige torsdagsmeny:
Oddssingel Eliteserie håndball: Fana kjemper for å overleve
V64 Sverige: Lekker V64-omgang fra Sverige
V4/ V5 Bjerke: Vidar Hop er vår mann i V4-lunsjen
Eliteserien fotball: Her er Nettavisens tabelltips
Omtale: Hvem er vinneren av 6,5 milliarder kroner?

Torsdagens langoddsprogram er ganske tynt. På fotballfronten er vi i et vakum etter landslagspausen, så det er ikke en eneste fotballkamp på oddsmenyen denne torsdagen. I ishockeyverden spilles den fjerde semifinalen mellom Stavanger og Storhamar, og det er også to interessante playoffkamper fra SHL i Sverige. Eller er det en del håndballkamper fra Sverige og Tyskland, og i den hjemlige eliteserien for kvinner spiller Fana mot Oppsal en viktig kamp i nedrykksstriden. Natt til fredag er det fullt kjør i NHL med åtte kamper på menyen.

NB! Førstepremiepotten i Eurojackpot er på flotte 183 millioner kroner fredag. Lever kupongen her!

Stavanger Oilers - Storhamar Hockey 2,55 - 3,90 - 2,10 B (spillestopp kl. 1855)

Klikk her for å levere dette spillet

NM-sluttspillet ishockey, semifinale. Storhamar leder 2-1 i kamper før den fjerde semifinalen. Hedmarkingene har initiativet i serien, og Stavanger kjemper for ikke å havne bakpå.

Storhamar-fansen bet negler etter den andre semifinalen. Den regjerende mesteren gikk på overtidstap i oljebyen, i tillegg ble Patrick Thoresen skadet. Men frykten var ubegrunnet. Storhamar var det klart beste laget hjemme i CC Amfi.

Christian Larrivée og Mikael Zettergren ledet Storhamar til 3-0-seier over Stavanger Oilers i den tredje NM-semifinalen. Stavanger har fått veldig lite til i de to bortekampene i semifinalen, og i tirsdagens kamp var Oilers usedvanlig tamme. De vant kamp to etter sudden, men det hjelper lite når hamarsingene har hjemmebanefordelen.

Jeg synes Stavanger har skuffet spillemessig i denne seieren, og jeg de har alt presset på før denne kampen. Det burde være et varsku for Oilers at Storhamar var så mye bedre enn dem, selv uten hedmarkingens beste spiller, Patrick Thoresen. Jeg har holdt Storhamar som favoritt til å vinne bøtten en stund, og jeg er styrket i troen etter prestasjonene i de tre første semifinalekampene.

Verken Vålerenga eller Stavanger har overbevist i sluttspillet. Nå vet jeg at det blir tøffere å møte Stavanger hjemme i oljebyen. Det blir antakeligvis en jevnere. Sist sto det uavgjort etter ordinær spilletid i DNB Arena, og det kan selvsagt også bli utfallet av torsdagens kamp. Men jeg tror ikke det.

Storhamar kan slippe seg litt mer løs enn hjemmelaget i denne kampen, og det tror jeg kan bli avgjørende. Storhamar har kommet best i gang i alle de tre semifinalekampene, og jeg tror også at de kommer til å tråkke til fra start i torsdagens kamp. Stavanger vil for alt i verden ikke tape denne kampen, og spørsmålet er hvordan det vil prege spillet deres.

Det er klart at Joakim Jensen og Simen Løvhaug Hansen ikke spiller bortekampen i Stavanger, mens det er uvisst om kaptein Patrick Thoresen blir spilleklar.

Det er interessant å se på tallene i keeperkampen når disse to lagene har møtt hverandre. Oskar Östlund har en redningsprosent på 93,1 og har sluppet inn 1,7 mål i snitt, mens Oilers-keeper Henrik Holm har en redningsprosent på 90,6 og har sluppet inn 3,3 mål i snitt. Nettopp keeperkampen kan bli avgjørende.

Storhamar har vunnet fire av de fem siste bortekampene mot Stavanger i grunnserien, og de spilte også jevnt i den første bortekampen i semifinaleserien. Jeg synes at Storhamar har vist at de er det beste laget, og jeg tror de kan skape problemer for siddisene i torsdagens bortekamp.

2,10 i odds holder akkurat som singelspill, men jeg skulle gjerne ønsket meg litt høyere odds. Spillestopp er klokken 1855.

Klikk her for å levere dette spillet