Gå til sidens hovedinnhold

Storhamar tar sin tredje strake seier mot Oilers

Vi tror Patrick Thoresen og Storhamar tar første stikk i NM-semifinalen.

Sportspills øvrige fredagsmeny:
Oddstips EM-Kvalik: Southgate har gjort Wembley til et fort
V65 Eskilstuna: Deilig lunsj fra Sverige
Oddsdobbel fredag: Spenstig fredagsdobbel til 5,50 i odds
V65 Biri: Det kan være duket for helgecash på Biri
V64 Boden: Spennende V64-omgang med banker fra Norge

Fredagens langoddsprogram preges av at EM-kvalifiseringen ruller videre. Det spilles syv kamper fredag, og det definitive høydepunktet er England – Tsjekkia på Wembley. Det spilles også fire NM-kvalikkamper her hjemme, samt en interessant treningskamp mellom erkerivalene Vålerenga og Lillestrøm. Ellers spilles den første semifinalen i NM-sluttspillet i hockey mellom Storhamar og Stavanger. Det er en godbit. Det er også playoff kamper i svensk SHL, og i flere av de andre europeiske hockeyligaene.

Fredag kan du stikke av med 97 millioner kroner i Eurojackpot. Lever kupongen her!

Storhamar Hockey – Stavanger Oilers 1,75 – 4,15 – 3,20 H (spillestopp kl. 1855)

NM-semifinale, best av syv, kamp 1. Disse to lagene møtes for 34. gang i sluttspillet. Det var mange som før sesongen ventet at dette skulle være finalen. Storhamar fikk en svak start på sesongen. Det skyldtes selvsagt at de spilte i Champions League.

Hedmarkingen leverte en sterk avslutning på sesongen. De vant de siste åtte kampene i grunnserien. I kvartfinalen gjorde de kort prosess med Stjernen og vant fire kamper på rad.

Storhamar har også vunnet begge kampene mot Oilers i 2019. De slo dem først 4–0 hjemme i starten av januar, og de fulgte opp med å vinne 3–1 i Stavanger i midten av februar.

Patrick Thoresen har hatt en strålende sesong for hedmarkingene. Han var tredje best på poengstatistikken i grunnserien. Thoresen hadde 26 mål og 39 målgivende pasninger. Landslagsspilleren med erfaring fra russisk KHL og NHL blir garantert en nøkkelspiller i Storhamar-laget i sluttspillet.

Joakim Jensen og Simen Løvhaug Hansen spiller ikke. Førstnevnte er Storhamar-spilleren med suverent flest scoringer og målgivende pasninger mot Oilers. Han har spilt 81 kamper mot siddisene og har scoret 26 mål og har 39 målgivende pasninger.

Stavanger Oilers hadde en berg- og dalbane-sesong. Før nyttår var de det beste laget i ligaen, men i 2019 har de ikke levert like bra spill. Særlig på bortebane har det klabbet litt for Stavanger-laget. De har blant annet tapt mot Frisk Asker (2-3 e.str.) og Lillehammer (3-2). På hjemmebane har de trengt straffeslag for å avgjøre mot Manglerud/Star.

Oilers brukte også mer krefter i kvartfinalen enn de blågule fra Hamar. Siddisene trengte syv kamper for å slå Sparta ut i kvartfinalen. Det betyr at Storhamar har hatt mer hvile før denne første semifinalekampen.

Storhamar-keeper Oskar Östlund har reddet 72 av 74 skudd for en redningsprosent på 97,3 og en GAA på 0,5, han har også holdt nullen en gang. Jonas Strand har stanset 16 av 18 skudd for en redningsprosent på 88,9 og 2 i GAA.

For Oilers har Henrik Holm stoppet 176 av 193 skudd for en redningsprosent på 91,2 og en GAA på 2,6. Målvaktkampen taler til vertenes fordel, slik jeg ser det. Det er viktig.

Storhamar var solide på hjemmebane. De vant 18 av 24 kamper på Hamar og hadde solide 99–51 i målforskjell. Jeg tror de tar sin tredje strake seier mot Stavanger i 2019. Oddsen er 1,75. Det funker i en dobbel.


Färjestads BK - HV71 1,70 - 4,10 - 3,30 H (spillestopp kl. 1855)
SM-sluttspillet, kvartfinale. Färjestad gikk til topps i SHL-grunnspillet. De endte på 101 poeng, og kun målforskjellen skilte dem fra Luleå på andreplass.

Karlstad-laget møter HV71 i kvartfinalen. Laget fra Jönköping endte 21 poeng bak Färjestad på tabellen.

Färjestad avsluttet sesongen sterkt. De vant fem av de seks siste kampene i grunnserien. De hadde åtte hjemmeseire på rad før de tapte 2-3 på straffeslag i Löfbergs Arena mot Djurgården i siste serierunden.

Vertene var det beste hjemmelaget i SHL denne sesongen. De vant 20 av 26 kamper foran egne fans, og de tapte kun to kamper etter ordinær spilletid. De innleder playoffen på hjemmebane. De har vunnet de fire siste hjemmekampene mot HV71, og vi tror de tar sin femte strake hjemmeseier mot Jönköping-laget fredag.

Bortelaget mangler

HV71 imponerte ingen på bortebane denne sesongen. De har kun vunnet ti av 26 bortekamper, og jeg tror de får trøbbel i Karlstad fredag. Oddsen på hjemmeseier er 1,70. Det brukes i en dobbel sammen med Storhamar.

Fredagens ishockeydobbel er Storhamar + Färjestad. Denne kombinasjonen gir flotte 2,97 i odds. Spillestopp er klokken 1855.

Klikk her for å levere dette spillet

Kommentarer til denne saken