*Nettavisen* Sportspill.

Storklubbens farmerlag går til finalen

Grodno har hjemmebnefordelen i den syvende og avgjørende kampen. De spiller hjemme her i Ice Sports Palace i Grodno.

Grodno har hjemmefordelen i den syvende og avgjørende kampen. De spiller hjemme her i Ice Sports Palace i Grodno. Foto Wikimedia Commons

Farmerlaget til KHL-laget Dynamo Minsk, Shakhter Soligorsk, har vært overlegne i de to siste bortekampene mot Neman Grodno.

24.03.20 15:53

Ishockeyen har tatt pause over store deler av verden. Men ikke i Hviterussland. Der skal det i kveld avgjøres hvem som får plass i den hviterussiske playoff-finalen.

Neman Grodno - Shakhter Soligorsk 2,20 - 3,60 - 2,50 B (spillestopp kl. 1725)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Hviterussisk, Extra League. Semifinale, playoff. Kamp 7 av 7. Vinneren av denne matchen vil gå til President Cup-finalen.

NHL-profiler fra Hviterussland

Det har vært noen kjente spillere fra Hviterussland i NHL. Tidligere Toronto Maple Leaf-spiller Mikhail Grabovski og Ruslan Salei, som omkom da flyet til hockeylaget til Lokomotiv Yaroslavl styrket i 2011, hadde begge gode karrierer i NHL.

Salei, som er en av de beste hviterussiske hockeyspillerne gjennom tidene, spilte for Neman Grodno på starten av 1990-tallet. Han var best kjent for tiden sin i Anaheim Ducks, men spilte også for Florida Panthers, Colorado Avalanche og Detroit Red Wings.

I likhet med sluttspillet i NHL, spilles også playoffen i Hviterussland, som er kjent som Extraleague, i en best av syv- serie.

Neman Grodno og Shakhtar Soligorsk møtes til den syvende og avgjørende kampen i kveld i Ice Sports Palace i Grodno. De første seks kampene har vært tette og jevne. Grodno tok en sterk borteseier søndag. Det sto 1-1 etter ordinær spilletid, men bortelaget vant 2-1 etter spilleforlengelse mot Shakhter Soligorsk, som er en famerklubb for KHL-laget Dynamo Minsk.

Klikk på bildet for å forstørre. FC Neman Grodno er en hviterussisk fotballklubb fra byen Grodno, oppkalt etter Neman-elven og stiftet i 1964.

FC Neman Grodno er en hviterussisk fotballklubb fra byen Grodno, oppkalt etter Neman-elven og stiftet i 1964. 

Keeper-helt reddet Grodno

Grodno har en solid keeper i Coward Vitaliy 31-åringen imponerte mellom stengene i søndagens thrillerkamp, hvor han kun slapp inn ett mål. Den finske målsniken Timo Hitunen avgjorde kampen med sin scoring kun 19 sekunder ut i spilleforlengelsen. Det var en viktig scoring. Den scoringen tvang frem en syvende kamp for Grodno - på hjemmebane. Der har de hjemmefansen i ryggen. For i likhet med i fotball-ligaen i Hviterussland spilles hockeykampene med publikum på tribunen.

Begge lagene spilte disiplinert i forsvar, og ga vekk veldig lite rom Det gjorde at lagene ikke skape særlig mye offensivt. Vi forventer et tilsvarende scenario i tirsdagens kamp, hvor en finaleplass står på spill. Grodno slet også offensivt i kamp nummer fem, da de tapte 0-3. Det gjorde at de spilte med ryggen mot veggen i søndagens kamp. De taklet presset.

Målløs i to hjemmekamper

Grodno har vært svakere offensivt enn gjestene. De har kun scoret 1,6 mål per kamp i de seks første kampene, mens Soligorsk har scoret 3,2 mål. Dersom Grodno skal sikre finaleplassen trenger de at Vitaliy stenger buret. Vitaliy og Maxim Gorodetsky har delt på spilletiden i Grodno-målet og begge har vært gode, men Vitaliy starter trolig den avgjørende matchen. Han har spilt 27 kamper og har en redningsprosent på 93. Maxim har også vært til å stole på, med en redningsprosent på 92.

Keeperduellen kan bli helt avgjørende i kveld. Soligrosk-målvakt Maxim Malyutin har også levert sterke prestasjoner denne sesongen, men ikke på nivå med Vitaliy. En redningsprosent på 91 gjør ham likevel til en av de beste målvaktene i det hviterussike sluttspillet. Han har hevet seg i semifinalekampene mot Grodno. Malyutin var i den hviterussiske hockeytroppen til OL i Vancouver i 2010. Det viser at han er en habil keeper.

Det er en finaleplass som står på spill i kveld. Vi forventer at denne matchen blir jevnspilt. Den ender trolig med en ettmålsseier. Gjestene har vunnet to av de tre siste kampene i Ice Sports Palace i Grodno, uten at vertene har klart å score. Shakhtyor Soligorsk skal være det beste laget. Vi går for borteseier til 2,50 i odds.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag