Foto: Norsk Tipping

Streik truer Lotto og Tipping

Alle Norsk Tippings spill kan bli stengt lørdag morgen.

Kommersielt

Ved 12-tiden fredag ble det startet mekling mellom LO Stat og Norsk Tipping på Riksmeklingsmannens kontor.

Dersom partene ikke kommer til enighet i lønnsforhandlingene innen midnatt, vil 142 fagorganiserte i Norsk Tipping bli tatt ut i streik. Flere av de ansatte som risikerer å bli tatt ut i streik, er sentralt involvert i Norsk Tippings driftssystemer.

- Konsekvensen av en eventuell streik er at vi må ta ned alle systemene våre natt til lørdag. Dermed vil alle spill bli stengt, og trekninger vil bli utsatt til de kan gjennomføres igjen, sier kommunikasjonsdirektør Per Jacob Svenkerud i Norsk Tipping til Sportspill.no.

Lever kupongene i dag
Svenkerud understreker at ingen spillere vil tape penger på spill som allerede er satt dersom det blir streik. Dersom du for eksempel har en 10 ukers lottokupong inne, vil du delta i trekningen som gjennomføres når systemene er oppe igjen.

Dersom du allerede har levert tippekupong eller spilt på oddsen på lørdagens kamper, vil spillene dine bli stående. Men utbetalingen av eventuell gevinst vil ikke skje før streiken er over.

Hvis du vil forsikre deg om at du får levert tippekupongen eller oddskuponger til helgens kamper, lønner det seg derfor å levere oddskupongen eller tippekupongen allerede nå. Du kan spille hos vanlige kommisjonærer og på nett eller mobilen.

Klikk her for å laste ned gratis mobilklient fra Norsk Tipping.

En annen konsekvens av en eventuell streik er at Norsk Tippings resultatservice for sportsresultater og tippeprognoser på internett og tekst-tv ikke vil bli oppdatert.

Håper på løsning
Ifølge Svenkerud har ansatte i Norsk Tipping aldri vært tatt ut i streik tidligere.

- Vi har et godt håp om at vi skal unngå det denne gangen også, men vi er nødt til å være forberedt på at streik kan inntreffe i natt, sier han.

Forhandlingsleder Eivind Gran i LO stat sier til NRK at han sitter i mekling og ikke kan kommentere om han tror det vil være mulig å komme til enighet med Norsk Tipping - og dermed unngå streik.

Han bekrefter imidlertid at alle LO-organiserte i Norsk Tipping vil tas ut i streik dersom det ikke kommer til enighet.

Her finner du fredagens oddstips fra Sportspill.no.

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Sportspill.no on Facebook

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus