*Nettavisen* Sportspill.

Strømsgodset slår tilbake

Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix

Godset tapte toppkampen på Lerkendal og er revansjesugne mot Tromsø. Sjekk dagens tippetips.

29.06.13 12:43

Sportspills meny lørdag:
Eksperten:Spill Nettavisens populære andelslag
Oddstips:Brann fortsetter hjemmedominansen
Lotto:Din tur til å vinne 11 mill?

Lørdagskupongen fra Norsk Tipping består av to kamper fra Tippeligaen, mens resten er fra Oddsen-ligaen.

Bonuspotten er oppe i 2.100.000 kroner. Bonuspotten tilfaller en eventuell alenevinner på dagens kupong.

Les Sportspill på mobilen!

1. Sogndal – Hønefoss
Sogndal røk ut av cupen med 1-3 borte mot Vålerenga i midtuken, og selv om de tapte med to mål var sjansefordelingen relativ jevn. Både Ulrik Flo og Azar Karadas hadde gode muligheter til å utligne like før slutt, men når de ikke lyktes punkterte Mostafa Abdellaoue kampen fire minutter på overtid. Har vist seg å være vanskeligå slå på Fosshaugane, kun tapt mot Rosenborg, men sliter med å avgjøre kampene, tallene hjemme viser 2-3-1: slått Brann og Odd – delt poeng med Sarpsborg, Start og Tromsø. Står med 4-2-1 på de seks siste i serien og viser god form.

Sportspill lanserte Hønefoss seier over Odd som dagens spill på søndag, men kampen endte 1-1. Lagene hadde hver sin omgang. Odd dominerte store deler av førsteomgangen, men problemene foran mål fortsatte og laget klarte ikke omsette sjansene. Hønefoss startet andreomgangen best og Mathisen scoret etter flotte prestasjoner av Groven og Toni. Men gjestene klarte å hente ett poeng etter å ha bli tildelt en noe ufortjent straffe. Alt i alt var det en kamp hvor begge lagene kunne stukket av med seieren. Hønefoss har kun vunnet én bortekamp i år med 1-3-3: slo Vålerenga (12.) – delt poeng med Sandnes Ulf (16.), Viking (4.) og Sarpsborg (9.) – tapt for Molde (15.), Start (13.) og Aalesund (3.)

De fire siste oppgjørene har endt uavgjort mellom disse to, hvorav de tre siste er blitt målløse. Sogndal er favoritter, men uavgjortfaren er høy. HU

2. Strømsgodset – Tromsø
Strømsgodset tapte toppkampen mot Rosenborg forrige runde, men beholdt likevel serieledelsen med 29 poeng og 9-2-2 totalt. Hadde før kampen på Lerkendal fire seiere på rad, og står med 8-1-1 på de ti siste. Laget har ikke spilt på Marienlyst siden 24. mai da de slo Aalesunds FK med 2 – 1, og dagens match blir deres første seriekampen på nytt kunstgress. Vært solide hjemme med 6-1-0; kun Sarpsborg har tatt poeng på Marienlyst, og Godset har fem strake trepoengere: slått Lillestrøm (10.), Viking (4.), Brann (5.), Sogndal (8.) og Aalesund (3.). Øyvind Storflor, Thomas Sørum og Muhamed Keita er ute med skade.

Tromsø slo Lillestrøm 2-0 på Alfheim søndag, kampen så lenge ut til å gå mot uavgjort, men sveitseren Prijovi¿ kom inn og scoret 10 minutter før slutt. Plukker som vanlig brorparten av poengene sine hjemme, og laget har til gode å vinne borte i år med 0-4-3. Har spilt uavgjort mot sterke hjemmelag som Aalesund (3.) og Sogndal (8.), men skal slite med å få med seg poeng i dagens kamp. H

3. Asker – Nesodden
Etter å ha startet sesongen med 8 strake seiere gikk Asker på sitt første tap borte mot Drøbak/Frogn (6.) for to uker siden. Forventet nok tre nye poeng mot Kvik/Halden (7.) hjemme helgen etter, men tross et stort overtak og mange sjanser endte kampen 1-1. Slo likevel tilbake med en sterk 3-1 seier over Vålerenga 2 (4.) forrige runde. Serieledelsen er krympet ned til ett poeng på Førde som jager rett bak, og bare seier er godt nok i dag.

Nesodden fikk endelig sesongen første trepoenger hjemme mot Moss forrige runde, hadde til da spilt 10 kamper uten seier. Tallene er likevel fremdeles dystre: 1-2-8 totalt med 9-26 i målforskjell. Står med 0-2-3 borte: klarte å hente poeng mot Drøbak/Frogn (6.) og Birkebeineren (11.), men skal ikke kunne kjempe til seg et nytt ett i dagens kamp. Backen Nikolai Hansen Bjerkestrand er fremdeles ute med skade. Midtbanegeneralen Sorie Samura må stå over grunnet fem gule kort

Kupongens sikreste markering. H

4. Kjelsås – Østsiden
Kjelsås tapte forrige hjemmekamp 1-2 mot svakt plasserte Skarbøvik, og har kun vunnet to av sine ti siste. Står med 10 poeng og ligger på 9.plass med 2-1-3 hjemme: slått Moss (13.) og Molde 2 (11.) - uavgjort mot Bærum (4.) - tapt for Asker (1.), Træff (7.) og Skarbøvik (13.). Mot sistnevnt slet Kjelsås med lagspillet, og da spesielt med å kombinere høyere opp i banen. Har bare tre poengs klarering til nedrykk, og hvis nåværende form ikke forbedres kan resten av sesongen blir svært tung.

Østsiden tapte som forventet borte mot Førde (2.) forrige runde, men har plukket jevnt med poeng i hele år og ligger på 8.plass med 4-3-4 og 15 poeng. Har tatt syv poeng i de tre siste, hvor de blant annet har slått Vålerenga 2 (4.) 3-1 borte. Står med 2-1-3 borte og er helt klart kapable til å ta nye poeng i dagens kamp. HB

5. Nybergsund – Raufoss
Nybergsund klatret til 8.plassen etter 2-0 seieren borte over Strømsgodset 2 (12.), tok dermed sin tredje seier på de fire siste. Lå lenge på nedrykksplass, men har vært bedring i formen og er vanskelige å slå på Nybergsund stadion. Står med 2-2-1 hjemme: slo Fram /Larvik (6.) og Lyn (4.) – delt poeng med FK Tønsberg (14.) - : tapte mot Gjøvik (5.).

Raufoss slår godt i fra seg i avd. 2, ligger på 2.plass med 23 poeng, men er hele 10 poeng bak suverene Alta på topp. Dominerte fullstendig forrige helg hjemme mot Frigg, ledet 3-0, men bekymringsverdig nok reduserte gjestene to ganger mot slutten. Raufoss vant imidlertid høyst fortjent 3-2. Står med 3-2-0 borte: slått Odd 2 (10.), Bossekop (13.) og Strømsgodset 2 (12.) – delt poeng med Pors Grenland (3.) og Fram Larvik (6.). HUB

6. FK Tønsberg – Bossekop
FK Tønsberg har til gode å vinne én eneste kamp i år, har kun tre poeng etter elleve kamper. Klubben har ansatt tidligere assistenttrener i Strømsgodset Ståle Brandsrud som ny hovedtrener i håp om å bedre de dårlige resultatene. Alle tre poengdelingene er tatt på bortebane, hjemme står de med 0-0-5: tapt for Pors Grenland (3.), Strømsgodset 2 (12.), Alta (1.), Valdres (7.) og Frigg (11.). Mot sistnevnte ble det hele 0-5, men resten av nederlagene var med kun ett mål. Har i følge kamprapportene til tider sett udisiplinert og umotivert ut, men kanskje Brandsrud greier å gi laget et sårt tiltrengt løft.

Bossekop ligger på nedrykk med ett poeng mer en dagens motstander. Har én seier så langt, slo Strømsgodset 2 i begynnelsen av mai, men siden er det blitt svake 0-1-4. Står med 1-1-9 og har i likhet med Tønsberg kun tatt poeng på bortebane med 1-1-3: slo nevnte Strømsgodset 2 - delt poeng med Frigg (11.) – tapt for Valdres (7.), Alta (1.) og Lyn (4.). HUB

7. Fana – Vidar
Fana (12.) falt under nedrykksstreken etter 0-1 tapet borte mot Åsane sist, men i en jevn avdeling er det bare tre poeng opp til 8.plassen. Forrige hjemmekamp endte 3-3 mot Fløy Flekkerøy, et resultat Fana skal si seg mest fornøyd med; lå under hele tre ganger, men utlignet gang på gang og reddet ett poeng med scoring på overtid. Står med 1-2-2 på Varden Amfi: tapt for Notodden (6.) og Arna-Bjørnar (7.) – delt poeng med Fyllingsdalen (4.) og Fløy (11.) – slått Viking 2 (8.). Joachim Dankertsen og Markus Brun Bjørheim er tilbake fra karantene, mens playmaker Espen Birkeland er tilbake fra skade.

Vidar brøt Fyllingsdalens (4.) rekke på seks kamper uten tap med 3-1 seieren i forrige bortekamp. Greide ikke følge opp den sterke prestasjonen helgen etter med 1-1 hjemme mot tabelljumbo Arendal. Ligger på 5.plass med 5-2-4 totalt og 2-0-3 borte: slått Notodden (6.) og Fyllingsdalen – tapt for Arna-Bjørnar(7.), Viking 2 (8.) og Åsane (3.). HB

8. FK Fyllingsdalen – Notodden
Fyllingsdalen FK var tippet blant favorittene til å vinne avdelingen, men har startet sesogen litt svakere enn forventet. Jager toppen fra 4. plass med syv poeng opp til serieleder Vindbjart. Skuffet stort i 1-3 tapet hjemme mot Vidar forrige helg, men hadde før det 6 på rad uten tap (5-1-0). Står med 6-1-3 totalt og 3-0-2 på hjemmebane: slo Viking 2 (9.), Arendal (14.) og Fløy Flekkerøy (11.) – tapt for Arna-Bjørnar (8.) og nevnte Vidar (5.). Har som eneste lag slått serieleder Vindbjart.

Notodden har tatt poeng i sine seks siste (3-3-0) og har klatret opp til 6.plassen med 4-3-4 totalt og 3-0-2 borte: vant over Arna-Bjørnar (7.), Viking 2 (8.) og Fana (12.) – tapt for Nest Sotra (2.) og Åsane (3.). Sliter fortsatt med skader i troppen, men melder at de håper å stille med noenlunde det samme laget som mot spilte 1-1 hjemme mot Brann2 på mandag. HUB

9. Ålgård – Vindbjart
Ålgård vant 4-2 over Fløy Flekkerøy i forrige hjemmekamp og tok dermed sin første seier siden april. Har 1-1-6 på de åtte siste og ligger nest sist med 10 poeng. Står med 3-0-3 hjemme: slått Arna-Bjørnar (7.), Brann 2 (8.) og nevnte Fløy (11.) – men har bekymringsverdige tap mot blant annet Fana (12.) og Arendal (14.). Vil få det meget tøft fremover hvis de ikke makter å ta poeng mot sine tabellnaboer.

Vindbjart leder avdeling 3 men både Nest-Sotra og Åsane jager bare tre poeng bak. Kun tapt én kamp i år og har gode 5-1-0 med 18-2 på bortebane, hvor de blant annet har slått Vidar (5.) hele 5-0. Poengdelingen kom mot Notodden (6.). Tatt poeng i syv strake med 5-2-0 og er klare favoritter i dagens kamp.

Begge oppgjørene mellom disse to endte uavgjort i fjor, men Vindbjart har vist klart mest i år. B

10. Grorud – Lørenskog
Grorud ligger på 4.plass med 5-3-3 og 18 poeng. Vant tre på rad i mai, men fulgte det opp med å tape tre strake: borte for Levanger (3.) og Tromsø 2 (9.) - hjemme mot Nardo (6.). Er dog klar forbedring i formen igjen, tatt poeng i sine tre siste: slo Byåsen (8.) og Strindheim (13.), mens det sist helg fikk med seg et sterkt bortepoeng mot KFUM Oslo. Står med 2-2-1 på hjemmebane: slått Byåsen (8.) og Senja (13.) – delt poeng med Rosenborg 2 (12.) og Tromsdalen (1.) – tapt for Nardo (5.). Holdt i tillegg Lillestrøm til 2-2 i cupen, men røk ut etter ekstraomganger.

Lørenskog kom seg over nedrykksstreken etter 4-2 seieren hjemme mot Strindheim forrige helg. I følge kamprapportene var det tydelig at det var to bunnlag som møttes til dyst, matchen var preget av dårlig spill og pasningsfeilene florerte. Ligger på 10.plass med 12 poeng og står med 1-1-3 borte: vant over Nardo (5.) – uavgjort mot Senja (13.) – tapt for Tromsdalen (1.), Rosenborg 2 (12.) og Byåsen (8.). Tapte 0-3 mot sistnevnte etter dårlig forsvarsspill og mange personlige feil. H

11. Levanger - Mo IL
Levanger spilte jevnt borte mot serieleder Tromsdalen i midten av juni, men tapte til slutt 0-1. Vant de to neste, hjemme mot Eidsvold TF (6.) og borte mot Rosenborg 2 (12.). Har plukket godt med poeng og ligger på 3.plass med 7-1-3. Har til gode å tape hjemme med 4-1-0: slått Nardo (5.), Mo (7.), Byåsen (8.) og Eidsvold TF (6.) – delt poeng med Skedsmo (11.). Daniel Stensland, Erik Skeie og Espen Winnberg er ute med skade. Andreas Skeie soner karantene.

Mo ligger midt på tabellen med 14 poeng og 4-2-5. Har ikke bedre enn 1-1-4 hjemme, men har foreløpig vært blant seriens bedre bortelag med 3-1-1: slått Tromsø 2 (9.), Lørenskog (10.) og Rosenborg 2 (12.) – delt poeng med Strindheim (14.) – tapte for Tromsdalen (1.). Samtlige seiere er altså tatt mot lag fra nedre halvdel, og vi tror ikke de skal være i stand til å ta poeng mot hjemmesterke Levanger. H

12. Strindheim – Skedsmo
Tabelljumbo Strindheim tapte forrige runde 2-4 borte mot Lørenskog og laget har fremdeles til gode å ta poeng på bortebane. Er uten seier på de seks siste (0-1-5), og hjemme står de med 2-2-1: slått Eidsvold TF (6.) og Levanger (3.) – delt poeng med Mo IL (7.) og Tromsø 2 (9.) – tapt for Grorud (4.)

Skedsmo karet seg over nedrykksstreken med 2-0 over Nardo for to uker siden, lagets andre seier for sesongen. Greide ikke å følge opp helgen etter borte mot Tromsø 2, hvor de tapte 2-3. Men fikk i det minste med seg ett poeng hjemme mot bortesvake Byåsen forrige lørdag. Tallene viser 1-2-3 på hjemmebane og har til nå tatt mer poeng borte hvor de har 1-3-1: slått Mo IL (7.) - delt poeng med Eidsvold TF (6.), Levanger (3.) og Lørenskog (10.) - tapt for Tromsø 2 (9.). HU

96-rekker:

1.H
2.H
3.H
4.HB
5.HUB
6.HU
7.HB
8.HB
9.B
10.H
11.H
12.HU

Klikk her for å levere vår 96-rekker

432-rekker:

1.HU
2.H
3.H
4.HB
5.HUB
6.HUB
7.HB
8.HUB
9.B
10.H
11.H
12.HU

Klikk her for å levere vår 432-rekker

Nyttige lenker for odds og tipping
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/MestSpilte.swf','popular','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=favorites','Nettavisen_Oddsen2.0');


HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.