Sportspills øvrige mandagsmeny:
V5 Bjerke: Ukestart på Bjerke
V4 Östersund: Vi går hardt ut i lunsjen fra Sverige
V64 Sverige: Spennende V64-omgang med VM for kusker
V65 Leangen: Vi ganger opp V65-bongene på Leangen
Oddssingel Playoff-finale: Vi tror Aston Villa er i Premier League neste sesong
Oddssingel Bundesliga: Stuttgart takler presset
Oddssingel U20-VM: Vi tror Norge vinner nøkkelkampen

Mandagen er her! Hvilken utrolig kamp vi skal få se allerede i ettermiddag. 16:00 spiller Derby og Aston Villa Championship-playoffinale på Wembley. Vi gleder oss! Ved siden av dette spilles det fotball i Bundesliga og Allsvenskan, mens U20 VM ruller videre. Høydepunktet er altså playoff-finalen.

NB! Førstepremiepotten i Vikinglotto er på 101 millioner kroner onsdag. Lever kupongen her!

1. FC Union Berlin – VfB Stuttgart 2,15 – 3,20 – 2,80 B (spillestopp kl. 2025)

Klikk her for å levere dette spillet

Tysk, Bundesliga-playoff. Kamp 2 av 2. 1. Bundesliga-lagene bruker å ha en fordel i kvaliken. I de fem siste playoffene har laget fra 1. Bundesliga beholdt plassen, men Union Berlin har skaffet seg et godt utgangspunkt før returoppgjøret i hovedstaden etter at de klarte 2–2 i bortekampen.

Stuttgart kom inn i denne kvaliken som soleklare favoritter, men etter 2–2 i første kampen viste Union Berlin at de virkelig har lyst på plassen i 1. Bundesliga.

Urs Fischer sine menn leverte en solid prestasjon på Mercedes-Benz Arena i den første kampen, og nå kan de skaffe seg opprykket til øverste nivå foran egne fans. Stuttgart har en knalltøff oppgave foran seg i den tyske hovedstaden. Union Berlin var det beste hjemmelaget i 2. Bundesliga denne sesongen. De tapte kun én av sine 17 kamper på Stadion An der Alten Försterei. Fasiten viser 11-5-1 og 34–11 i målforskjell.

Stuttgart imponerte ikke i den første kampen. De hadde riktignok ballen mest, men skape likevel lite offensivt. Union Berlin var mer effektive fremover. De hadde både flest skudd totalt og flest skudd på mål i kampen. Etter den gode prestasjonen på bortebane, bør Union Berlin har selvtilliten i orden før mandagens kamp.

På bortebane har Stuttgart vært en katastrofe denne sesongen. De vant kun én av 17 bortekamper. Ja, laget tok faktisk kun seks poeng på fremmed gress hele sesongen. Nå er det selvsagt tøffere å spille i 1. Bundesliga enn i 2. Bundesliga, men bortestatistikken til Stuttgart viser iallfall ikke at de er for gode for den divisjonen Union Berlin håper å rykke opp fra.

Nå kan du skrape Flax-lodd her!

Med tanke på den svake prestasjonen Stuttgart viste foran egne fans i den første kampen, så mener jeg Union Berlin har en god mulighet til å ta dette opprykket.

Kampen i forrige uke viste at Union Berlin kan senke et Stuttgart-mannskap som fortsatt sliter defensivt.

Samtidig får Stuttgart Santiago Ascacibar og Steven Zuber tilbake, og begge er aktuelle for startelleveren. Det vil forsterke laget. Union Berlin mangler Felix Kroos, broren til Real Madrid-spilleren Toni Kroos, og Christopher Trimmel. Begge er supendert i denne kampen. I tillegg er Fabian Schönheim fortsatt ute med en kneskade.

1. Bundesliga-lagene har skjerpet seg når de har vært presset. I de tre siste kvalikene har Bundesliga-laget vunnet på bortebane. Wolfsburg slo Kiel 1–0 på bortebane i 2018. Wolfsburg var også i kvaliken i 2017. Den gangen vant de 01–0 borte mot Eintracht Braunschweig. Eintracht Frankfurt klinket også til på bortebane når de var presset i 2016. Etter 1–1 i første kvalikkampen på hjemmebane, vant de 1–0 borte mot Nürnberg.

Jeg tror historien gjentar seg mandag kveld. Stuttgart, som rykket ned til 2. Bundesliga etter 2015-2016-sesongen, skal ha kapasitet til å holde seg på øverste nivå, og jeg tror de har innsett alvoret nå. 2,80 i odds på at Mario Gomez og Co. er ok. Vi prøver derfor borteseier til Stuttgart.Klikk her for å levere dette spillet