Hørt uttrykket "Lotto-millionærer er ikke som andre millionærer"? Vel, Supertrekning i Lotto er ikke som andre Lotto-trekninger heller.

Siden forrige Supertrekning har 7,5 prosent av premiepotten hver uke blitt overført til den store trekningen som bare skjer fire ganger i året.

Lørdag 18. september endte Supertrekning-potten på 36 millioner kroner, og dermed får vi 36 ekstra milliongevinster på 1 million kroner - i tillegg til de som får sju rette i den ordinære trekningen i kveld.

Fire fikk sju rette i ordinær trekning

I kveld var det fire stykker som prikket inn sju rette, som ga dem hele 4 353 425 kroner hver. Dette var vinnertallene:

5 - 7- 13 - 14 - 16 - 20 - 31

Tilleggstall: 27

To av vinnerne er fra Kristiansund i Møre og Romsdal, en mann fra Tønsberg og en mann fra Ramberg i Nordland.

Det ble som sagt litt ekstra jubel for de to kvinnene fra Kristiansund. De satt nemlig hver for seg og så eliteseriekampen mellom Kristiansund og Haugesund.

Den ene kvinnen fikk riktignok ikke med seg Snorre Nilsens scoring i kampens 89. minutt, som sikret seier til Kristiansund.

- Var så spennende

- Du det ble akkurat scoring rett før du ringte. Jeg turte ikke se på slutten av kampen. Det var så spennende at jeg gikk ut og gjemte meg, sier kvinnen til Norsk Tipping, som prioriterte fotballkamp foran Lotto-trekningen.

- Jeg tror jeg svimer av. Over fire millioner kroner er mye penger. Det er nesten så jeg ikke tror på det, men jeg må jo bare det, sier kvinnen.

- Hva er mest gøy, å vinne i Lotto eller at Kristiansund vant?

- Begge deler er toppers. Og det var helt tilfeldig at jeg leverte Lotto i dag. Jeg kom på det da jeg var på butikken og kjøpte batterier tidligere i dag, at nå må jeg levere en kupong, sier kvinnen.

- Helt svett

Like etterpå får Norsk Tipping tak i den andre nybakte Lotto-millionæren fra Kristiansund denne kvelden. Også hun hadde sittet foran TV'n og heiet på Kristiansund.

- Å, er det sant? Herregud, sa kvinnen da hun skjønte at hun hadde vunnet over 4,3 millioner kroner i Lotto.

- Jeg er på besøk og har sett på fotball og koser oss med seier. Herregud, nå ble jeg helt svett. Tror nesten det blir feiring i kveld, og tror jeg skal bytte ut vannet i glasset med noe annet, sier kvinnen, som vant på en lykkekupong hun har levert i over 10 år.

- Dropper fisketur

Kveldens tredje nybakte Lotto-millionær er en mann fra Ramberg i Nordland.

- Du verden! Jeg blir helt stum. Jeg rakk ikke å få med meg trekningen på TV. Vi har vært ute hele dagen. Jeg har blant annet kjørt kona til blomsterbutikken, og det var mens jeg ventet på henne jeg tenkte at "søren, jeg må huske å levere Lotto". Og det var jammen bra jeg gjorde det da, sier mannen til Norsk Tipping.

- Jeg var akkurat ferdig i dusjen da du ringte og hadde egentlig tenkt å legge meg. Planen var å stå opp 04.30 og dra på fisketur i morgen. Jeg har jobbet som fisker i mange år. Men jeg dropper fisking i morgen nå. Tror heller jeg blir hjemme og koser meg med familien, sier mannen, som leverte kupongen via mobilen.

- En gledens dag

Lørdagens fjerde Lotto-millionær er en mann fra Tønsberg i Viken.

- Dette var deilig. Skal nok feire litt sammen med barna mine, sier mannen, som også leverte kupongen via mobilen.

Neste Lotto-trekning er lørdag 25. september - innleveringsfrist kl. 18

Vinnerne som ble ringt i Supertrekningen

Klokka 20.00 lørdag begynte vinnerteamet hos Norsk Tipping jobben med å ringe Supertrekning-millionærene. Samtlige vinnere ble kontaktet i løpet av kvelden, og hvis noen ikke har tatt telefonen, blir det gjort nye forsøk på søndag.

Telefonen fra Hamar har nummer 625 60 000. Et anrop fra dette nummeret betydde med andre ord at mottakeren var blitt millionær.

Her er en oversikt over vinnerne:

Agder - 1 vinner

Mann i 50-årene fra Vennesla
- Hæ!!! Har jeg vunnet? Er det mulig? Kveldens eneste Supertrekning-vinner på Sørlandet fikk sitt livs overraskelse. - Kjære mi tid, nå ble jeg helt satt ut. Det passer så utrolig bra at jeg føler jeg får frysninger. Nå blir det et lite glass og feiring, sa den glade Vennesla-mannen. Vinnerkupongen ble levert i Norsk Tippings app.

Innlandet - 3 vinnere

Kvinne i 40-årene fra Brumunddal
- Å, herregud, har jeg vunnet en million? Så utrolig morsomt, nå ble jeg helt satt ut, og pulsen øker, jublet kvinnen fra Ringsaker kommune da Norsk Tipping ringte fra nabokommunen. - Du aner ikke hvor glad jeg ble nå, det er den beste telefonen jeg noen gang har fått. Dette har en jo drømt om, og så skjer det. Det er vanskelig å begripe, sa kvinnen, men familien jublet høyere i bakgrunnen. - Jeg tror jeg får love gutta nye Liverpool-drakter, sa hun, og stemningen ble ikke akkurat dårligere. Og jammen gikk det ikke en kork i taket også.

Kvinne fra Skarnes
-Nei dæven er det sant? Du verden dette hadde jeg aldri trodd. Oj, nå fikk jeg så høy puls her også. Det er helt uvirkelig å vinne så mye penger. Jeg hadde ikke fått med meg at det var Supertrekning, for jeg har sittet og sett på “Skal vi danse”, sier kvinnen. Hun kjøpte kupongen på mobilen.

Mann i 70-årene fra Østre Toten
- Det hørtes bra ut, sa totningen da Norsk Tipping ringte. - Jeg må jo innrømme at jeg har venta noen år på denne telefonen, så dette var moro, sa mannen. Han ble trukket ut på en kupong med faste tall som han har levert en årrekke. Akkurat den kupongen han ble trukket ut på i Supertrekningen, ble levert hos Extra på Lena i august.

Møre og Romsdal - 3 vinnere

Mann i 50-årene fra Ålesund
Norsk Tipping fikk ikke tak i mannen etter første oppringing, men da de ringte for andre gang var det en oppspilt stemme i andre enden. -Jeg har sjekket nummeret du ringer fra. Nå har jeg gjort klar sjampagnen, sa mannen. Da Norsk Tipping kunne bekrefte at mannen var blitt millionær ble han glad. -Det er kjempestas, sa mannen, til lyden av jubel i bakgrunnen. -Nå kan vi betale ned litt gjeld, også blir det ny bil. Ikke helt ny da, vi er jo sunnmøringer tross alt, lo mannen. Kupongen ble kjøpt på internett.

Mann i 70-årene fra Vestnes
- Hva sa du nå? - Jeg sa at du har vunnet én million kroner i Supertrekning i Lotto! - Neeiii, næmmen, det går ikke an, sa mannen fra Vestnes. Men han forsto at det stemte, og takket så mye. - Jeg vet ikke helt, men det var nå et lite sjokk, men et veldig hyggelig et. Tusen takk, sa mannen. Vinnerkupongen ble levert hos Joker Tomrefjord.

Kvinne fra Ulstein
På søndag formiddag fikk Norsk Tipping tak i den siste av de 36 ny Lotto-millionærene. Kvinnen var ikke klar over premien, men hadde fått med seg at noen fra hennes kommune hadde vunnet. - Er det mulig? Jeg så at det var noen fra Ulstein som hadde vunnet, men tenkte at det sikkert var noen annen. Dette var litt av en overraskelse, sier kvinnen. Kupongen ble kjøpt på Kiwi Ulsteinvik.

Oslo - 3 vinnere

Mann fra Oslo
En ellers rolig kveld i sofaen foran TV-en fikk en brå vending for en mann fra Oslo. -Du verden, snakk om å ha flaks, utbryter mannen når Norsk Tipping gir millionbudskapet. -Det var på tide, nå har jeg spilt i mange år. Det har blitt noen småpremier, men ikke noe i nærheten av dette. Jeg tåler å bli avbrutt av en million kroner på en lørdagskveld, humrer mannen. Kvelden videre kommer ifølge vinneren til å forløpe seg rolig. -Jeg skal nok tenke på hva pengene skal gå til, men jeg har ingen umiddelbare planer.

Espen Hansen fra Oslo
Det måtte et par oppringninger til før Norsk Tipping fikk tak i den heldige mannen fra Oslo. Han var, passende nok, ute og spiste middag med noen venner. -Haha! Så gøy. Dette kommer veldig godt med. Leiligheten min trenger nemlig en oppussing, sier den nybakte Lotto-millionæren. Kvelden skulle han fortsette med gode venner. -Jeg må nesten spandere på de nå, flirer Hansen, som legger til at han skulle slå på tråden til samboeren sin med det samme. Hansen ble millionær på en kupong han kjøpte 26.0621 via mobil.

Kvinne i 40-årene fra Oslo
-Jippi, hurra! For en gledelig nyhet, fortalte kvinnen fra Oslo. Hun kunne fortelle at hun har levert Lotto i mange år, men at hun aldri i livet hadde trodd hun skulle vinne så mye som 1 million kroner. -Premien skal gå til barna mine. Jeg er alenemor og de skal få både klær og ting de ønsker seg. Jeg trenger nok litt tid på å fordøye dette, avsluttet den glade vinneren. Kupongen ble levert 6. juni via Norsk Tipping sine nettsider.

Rogaland - 7 vinnere

May Bente Kyle Finnesand fra Stavanger
-Nei du tuller?! 1 million?! Nå fikk jeg hjertebank. Skikkelig hjertebank, er Finnesand sin første reaksjon når hun får beskjed om at hun har vunnet 1 million kroner. En ellers rolig kveld ble plutselig litt mer actionfylt. Hva kan man bruke en slik premie på da? -Det har jeg ikke tenk på. Dette kom så brått på at det må jeg om mannen snakke om. Jeg er litt småsjuk, men jeg kjenner at formen ble bedre nå, flirer den nybakte Lotto-millionæren.

Kvinne i 50-åra fra Haugesund
-Å, så fantastisk, jublet damen da hun mottok vinnertelefonen. - Det føles veldig bra, så god nyhet og hyggelig beskjed å få, sa hun. Haugesund-kvinnen hadde ingen konkrete planer, men fastslo at premien ville komme godt med. - Jeg gleder meg til de står på kontoen, de kommer godt med. Så nå blir det litt feiring, sa hun. Vinnerkupongen kjøpte hun i Norsk Tippings app.

Kvinne i 40-åra fra Stavanger
-Er det sant? Én million..å, hallo! utbrøt Stavanger-kvinnen da Norsk Tipping ringte. Hun svarte ikke første gang vi ringte, men tok telefonen på forsøk nummer to. Hun var litt usikker på nummeret, men hadde en anelse da vi ringte en gang til. - Ja, nå er jeg helt skjelven, herregud, tusen, tusen takk. For en beskjed å få, sa vinneren. Kupongen ble levert i mobilappen.

Kvinne fra Randaberg
Kvelden fikk en brå vending for kvinnen fra Randaberg. -Jeg så at det sto Norsk Tipping på displayet, og da snudde jeg i soveromsdøra. Jeg hadde egentlig tenkt til å legge meg, men nå blir det heller litt feiring. Kvinnen hadde fått med seg at noen fra Randaberg hadde vunnet. -Det var noen som fortalte meg at noen herfra hadde vunnet, men det falt meg ikke inn at det kunne være meg. Helt fantastisk, altså, sier kvinnen lattermildt.

Mann i 40-åra fra Stavanger
Godt plantet i sofaen med dansing på TV, fikk mannen fra Stavanger vinnerbudskapet fra Norsk Tipping. -Er du seriøs? Så bra, dette er helt utrolig, sier den noe sjokkerte rogalendingen. -Nå må vi nesten feire litt. Vinneren har ingen umiddelbare planer for pengene. -Vi må nok unne oss noe ekstra, men hva det skal være vet jeg ikke enda. Vi får bruke kvelden på å tenke ut noe.

Mann fra Stavanger
Det ble en litt annen kveld enn forventet da en mann fra Stavanger fikk Telefonen fra Hamar. -Har jeg vunnet 1 million? Da må vel kona få en tusenlapp og, flirer mannen lurt. Latteren sitter løst og mannen meddeler at det er mange følelser som går raser gjennom kroppen hans. -Jeg er sprudlende, nervøs, sjelven... Ja, alt mulig egentlig, fortsetter han. Kvelden endte altså med en telefon han aldri trodde han skulle få, og det skulle feires med noe godt i glasset.

Mann fra Sandnes
Mannen var i bryllup da Norsk Tipping ringte og gav han millionbeskjeden. -Nå ble jeg glad. Tusen takk, sa mannen. Han avslørte at de akkurat skulle til å kjøpe leilighet og premien kom til å gå til det. Kupongen ble kjøpt på mobil.

Troms og Finnmark - 3 vinnere

Mann i 80-årene fra Tromsø
- Jeg har tippa siden Norsk Tipping starta i 1948, og så komme denne telefonen nå, lo den glade nybakte Lotto-millionæren fra Tromsø. Men han hadde vanskelig for å tro det. - Nei, du må tulle med meg, var hans første reaksjon. Dette var imidlertid ikke noe tull, én million kroner er på vei. - Det er helt utrolig. Jeg har jo som sagt holdt på noen år og egentlig slått meg til ro med å være en støttespiller for gode formål, men nå..ha, ha, det var artig, sa tromsøværingen. Han leverte vinnerkupongen i Norsk Tippings app.

Mann i 50-årene fra Sørreisa
Mannen var på besøk hos noen venner da Norsk Tipping ringte. Det var god stemning, og nysgjerrige stemmer kunne høres i bakgrunnen. Mannen hadde satt telefonen på høyttaler, og da millionbeskjeden kom satt jubelen i taket. -Er det sant? Jeg tror ikke på deg, lo mannen. Etter kort tid skjønte mannen at han var blitt millionær. -Dette var en kjempeopptur. Det passet fint, jeg trenger å få byttet et vindu, sa mannen lurt til lyden av latter i bakgrunnen. Kupongen ble kjøpt på mobil.

Kvinne fra Skjervøy
-Har jeg vunnet en million kroner? Det hadde jeg aldri forventet at jeg skulle gjøre. Noe så moro. Det var som sagt veldig overraskende. Barna mine skal få en del av disse pengene, sier kvinnen, som kjøpte kupongen på mobilen.

Trøndelag - 3 vinnere

Mustafa Iqbalzadeh fra Trondheim
-Har jeg vunnet 1 million? Det er bra, ler Iqbalzadeh. -Jeg jeg har ventet lenge på dette, jeg har spilt Lotto i snart 20 år. Jeg er en heldig mann og har oppnådd mye i livet, men dette hadde jeg ikke trodd. På spørsmål om hva han ønsker å bruke premien på kom svaret fort. -Ny bil. En fin en, sier Iqbalzadeh lurt. Kupongen ble kjøpt på Rema 1000 Breidablikk.

Mann fra Indre Fosen
Mannen var hjemme med samboer og så på TV da Norsk Tipping ringte og spurte om han tilfeldigvis hadde fått med seg Lotto-trekningen. -Ja det har vi, sa mannen. -Jeg så at det var Supertrekning i kveld, er jeg en av de? spurte han nysgjerrig. Norsk Tipping kunne bekrefte mistanken. -Ikke verst! Det er mye rart man kan finne på da, men det blir kanskje en ny bil, sa mannen. Kupongen ble kjøpt på mobil.

Mann fra Oppdal
Mannen fra Oppdal hadde lagret vinnernummeret, men visste ikke helt hva han skulle tro da Norsk Tipping fortalte om millionpremien. -Jeg ble helt skjelven da jeg så nummeret som ringte, og det er jeg fortsatt. -Tøyser du nå? Jeg er helt satt ut, og vet ikke helt om jeg tror på deg, sier mannen lattermildt.

Vestfold og Telemark - 2 vinnere

Mann fra Sandefjord
Sandefjordingen var i en perfekt setting, som han selv omtalte det som, da vi ringte. Sammen med gode venner og samboer ble telefonen satt på høyttaler. Det ble full jubel da de fikk høre ordene mange drømmer om “Du har vunnet 1 million kroner”. -Kan du gjenta det? fleipet mannen, som fortalte at premien skal gå til oppussing. Kvelden skulle de fortsette med noe ekstra godt i glasset. Dessuten fleipet mannen om at de antageligvis ville ta seg råd til å bestille taxi hjem. Kupongen ble levert 16. juli via mobil.

Kvinne fra Porsgrunn
Premien kunne ikke kommet på et bedre tidspunkt for kvinnen fra Porsgrunn. -Nå må du gi deg, er det sant? Kvinnen vet allerede hva en del av pengene vil gå til. -Wow, vi skal snart gifte oss. Dette kommer jo helt perfekt. Vi sitter egentlig og ser på en serie nå, men det spørs om vi klarer å konsentrere oss videre nå. Det må nok spoles litt, humrer kvinnen.

Vestland - 4 vinnere

Mann fra Alver
Mannen var hjemme med samboeren og så på skal vi danse på TV-en da Norsk Tipping ringte og kunne gratulere med millionpremie. -Wow! Det var jo kjempegreier, sa mannen umiddelbart. -Veldig hyggelig beskjed å få. Nå blir det nok en liten feiring med noe godt i glasset, sa mannen avslutningsvis. Kupongen ble kjøpt på mobil.

Trygve Eldevik fra Fjaler
Eldevik rakk å parkere bilen sin, før Norsk Tipping overrakte budskapet om at han hadde vunnet 1 million kroner. -Ah, det var moro! Jess! Tusen takk, sa vinneren, mens kona jublet fra passasjersetet. -Vi har mange oldebarn som vi skal dele med, utbrøt kona flirende. Premien skal gå til å nedbetale gjeld. Dessuten har de planlagt en reise til varmere strøk og da kommer 1 million kroner godt med. Kupongen ble levert via mobil.

Mann i 50-årene fra Alver
Mannen var hjemme med hunden sin og slappet av da han fikk Telefonen fra Hamar med beskjeden om at han var en av de som hadde blitt trukket ut i Supertrekning og var blitt millionær. -Steike! kom det fra mannen. -Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Det var ikke i nærheten av mine tanker det her. Det blir moro å fortelle kona, sa mannen videre. -Nå kan vi kvitte oss med litt gjeld, også lurer vi litt på å skaffe oss båt, så kanskje det blir det etter hvert, sa mannen avslutningsvis. Kupongen ble kjøpt på Esso Frekhaug Bilsenter.

Kvinne i 70-årene fra Bergen
Millionen kom meget overraskende på kvinnen fra Bergen. -Norsk Tipping fra Hamar, sier du? Tuller du med meg? spør kvinnen undrende når vi presenterer oss. -Dette kom meget overraskende på, vi sitter her og ser på fjernsynet. Kvinnen sier at hun har dagdrømt om å vinne. -Jeg har jo tenkt på hva jeg skal bruke pengene på om jeg vant, men akkurat nå klarer jeg ikke komme på det. Jeg trenger nok kvelden på å roe meg litt.

Viken - 7 vinnere

Mann fra Eidsvoll
Det kom som et sjokk på mannen fra Eidsvoll. -Men i alle dager, helt fantastisk, utbryter han når Norsk Tipping forteller hvorfor de ringer sent en lørdag. -Nå har jeg ikke ord, jeg vet rett og slett ikke hva jeg skal si.

Mann i 70-årene fra Drammen
- Jeg synes jeg ikke har så mye flaks, men nå jubler jeg, sa mannen da Norsk Tipping ringte. Han hadde ikke fått med seg at det var Supertrekning denne lørdagen, og tok i mot beskjeden med stor overraskelse og glede. -Det nærmeste jeg har vært en stor premie, var da jeg gikk ut fra Kiwi og fikk melding om at jeg hadde vunnet og ville få tilbake beløpet jeg akkurat hadde betalt. Dette var noe annet, lo mannen. Han leverte vinnerkupongen hos Fungames i Mjøndalen i juni.

Mann fra Østfold
-Nei, sier du det. Er det mulig? Jeg trodde først det var en selger som ringte. Dette var veldig gøy altså! Det skjer ikke i mitt liv tenkte jeg. Jeg pleier levere fast hver lørdag av en vane. Jeg har litt lyst til å bruke noen penger for å kjøpe en ny båt, men tror jeg må ha et par ord med fruen først, sier mannen, som kjøpte kupongen via mobilen.

Mann fra Sarpsborg
-Du store alpakka! Det er helt utrolig. Jeg pleier å levere Lotto sporadisk. Det er helt makeløst, og 1 million kroner er mye penger. Er det mulig å være så heldig. Det er helt enestående, sier mannen. Han leverte kupongen via mobilen.

Mann i 80-årene fra Modum
Mannen satt hjemme alene og så film da Norsk Tipping ringte og fortalte at han var blitt millionær. -Er det sant? Oida, dette syns jeg var litt for gæli, sa en tydelig preget vinner. -Jeg må nok sette meg ned og la det synke inn litt. Jeg får ringe barna mine og fortelle det, sa mannen avslutningsvis. Kupongen ble kjøp på Mix Go’biten kiosk, Åmot.

Kvinne i 40-årene fra Asker
-Herregud, var kvinnen fra Asker sin første reaksjon på millionbudskapet. Hun var hjemme alene og innrømmet at hun ble helt skjelven idet hun forsto hva som hadde skjedd. -Jeg skjelver, men smiler som bare det, utbrøt hun mens stemmen var i ferd med å briste. Hun innrømmet at denne beskjeden fikk tårekanalene til å åpne seg. -Jeg skal nok dele med familie, men det hadde vært godt med en reise når pandemien er over, avsluttet den rørte askerbøringen.

Gro-Anne Ygre fra Kongsberg
Ei blid dame plukket opp telefonen mens hun var på jobb. Ygre er sykepleier og hadde akkurat satt seg ned for en liten pause, da Telefonen fra Hamar ringte. Da føyk pulsen i været. -Er du gal? Nå fikk jeg virkelig høy puls. Jeg har nettopp vært inne hos en covid-pasient og skulle finne roen, men nå ble det fart på meg, sier Ygre. Premien ønsker hun å bruke på å nedbetale gjeld, men på spørsmål om det er noe hun vil unne seg, legger hun til at en ferie når pandemien er over, frister. -Nei, herlighet. Tusen takk, avslutter Ygre som skulle fortsette vakten som intensivsykepleier.

Joker-vinnere

Denne begivenhetsrike lørdagskvelden var det selvsagt Joker-trekning også. Vinnertallene ble: 2 - 2 - 4 - 7 - 8, hvor fem rette ga 146 270 kr. Totalt var det hele 49 538 Joker-vinnere i kveld.

Forrige onsdag kom ikke Joker-kandidaten helt til topps, og dermed ble over 1,6 millioner kroner overført til lørdagens Joker-pott, som totalt kom på nøyaktig 3 958 000 kroner.

En heldig mann i 30-årene fra Trondheim ble kveldens Joker-kandidat. Siden Norsk Tipping ikke kunne få tak i mannen, ble de logiske valgene overlatt til datamaskinen Ask.

Dette var Joker-kandidatens tall: 5 - 4- 8 - 2 - 0

Som vanlig begynte Ask bakerst, og han gikk opp på 0. Det var lurt for der lå 5. På neste tall som var 2, gikk Ask opp, og der lå 4. På det tredje tallet som var 8 gikk Ask ned, og der spratt jokeren frem. 3 958 060 kroner er dermed på vei til Trondheim.

- Det er mye penger, og de kommer godt med, sier mannen til Norsk Tipping.

Han hadde vært borte hele dagen og hadde verken fått med seg TV-sendingen eller at han hadde anrop fra Norsk Tippings vinnernummer.

- Ikke vunnet stort før

- Jeg har vært i ishallen hele dagen sammen med barna mine og spilt ishockey. Så jeg har ikke sett på telefonen min. Jeg gjorde det ved 20-tiden, og da så jeg at dere hadde ringt, så jeg sjekket Norsk Tipping-appen, og der så jeg at jeg hadde vunnet, sier mannen.

- Det føles helt utrolig! Pulsen er på vei opp kjenner jeg, sier trønderen, som pleier å levere Joker.

- Men jeg har ikke vunnet stort der før. Mye av pengene kommer til å gå med til huskjøp. Men vi skal ikke stresse, sier han.

- Får du sove i natt nå?

- Jeg håper det. Jeg skal veldig tidlig opp på jobb mandag, så jeg må få meg litt søvn, sier han.

Vinnersjanse Supertrekning

Supertrekning i Lotto gjennomføres fire ganger i året. Dette er et tilleggsspill du automatisk er med på når du leverer dine ordinære Lotto-rekker. Her trekkes det ut flere tilfeldige vinnere av 1 million kroner. Vinnerne trekkes tilfeldig blant alle som har spilt Lotto siden forrige Supertrekning. Alle Lotto-rekker innlevert mellom to Supertrekninger er med i trekningen. Hver rekke spilt omgjøres til en deltagelse (lodd) i trekningen.

Vinnersjanse i Supertrekning er ca. 1:5,5 millioner per deltagende rekke. Forklaring: Hver uke overføres 7,35 prosent av premiepotten i Lotto til neste Supertrekning-pott, eller på mikronivå: 18,375 øre per rekke. Hvis potten eksempelvis er på 35 millioner kroner, betyr det at cirka 190 millioner rekker er innlevert, har bidratt til potten og er med i trekningen. 190 millioner delt på 35, gir ca. 1:5,5 mill. per rekke i vinnersjanse. Med andre ord vil vinnersjansen være fast, mens antall millionvinnere vil variere ut fra antall innleverte rekker. Jo flere innleverte rekker mellom hver Supertrekning, jo flere millionvinnere trekkes ut.

Antall vinnere i Supertrekning i 2020 (1 million kroner hver) var 149. I tillegg vant 6 andelsbanker (1 andelsbank består av 10 personer hver - som hver seg vinner 100 000 kroner)