*Nettavisen* Sportspill.

Sveits griper sjansen

Foto: (AFP/Scanpix)

Sammen med Bosnia-Hercegovina har de gode sjanser på hjemmebane. Sjekk dagens andre oddstips.

07.09.11 15:36

Les også:
Oddstips 1: Finnene blir banket oransje
Tippetips: Norge og England på tippekupongen

Det er EM-kvalifiseringen som gjelder på langoddsen i dag, men det er også gjort plass til privatlandskamper, U21-fotball, 3. divisjon, spansk og engelsk fotball.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
7. Tsjekkia - Ukraina U 3,00

Vi så hvor lite Tsjekkia hadde å by på i privatlandskampen mot Norge. Nå er de slitne etter det heldige 2-2-resultatet mot Skottland. Tidligere i år sprudlet de ikke i 0-0-treningskampen mot Japan, ikke mer enn i 0-0-treningskampen mot Danmark for et år siden. Ukraina spilte 2-2 i borte mot Romania i treningskamp, og møter lignende motstand her. Dette kan bli langdrygt å se på, men et spill på 0-0, eller uavgjort som det må bli hos Norsk Tipping, kan være et godt alternativ.

Dagens avslag
37. Italia - Slovenia H 1,28

Italia er store favoritter hjemme mot Slovenia. Ikke rart, så svakt som Slovenia gjorde det sist fredag da de tapte hjemme for Estland. Men hold an, Italia trenger ikke vinne denne kampen, de lever fint med uavgjort, og er det ett lag som gjerne senker skuldrene når det tillates, er det Italia. Derfor takker vi nei til denne lave oddsen på et hjemmelag som ikke må vinne. Men du verden så lite det frister med spill på U og B også.

Dagens spill
Det ser på forhånd ut som en meget takknemlig dag for oddsspill, men man vet jo aldri. Vi har hatt fire spill i tankene siden forrige EM-runde på fredag, og alle disse er fortsatt aktuelle. Det blir to dobler i dag, først ut er et spill på Norges urviktige kamp mot Danmark, i kombinasjon med laget i oransje drakter som vant 11-0 på fredag.

I dagens andre dobbel spiller vi to hjemmelag med stor motivasjon og styrke i laget, Sveits og Bosnia-Hercegovina.

Følg EM-kvalifiseringen LIVE

19. Bosnia-Hercegovina - Hviterussland
Gruppe D. Det er bare fire dager siden Bosnia-Hercegovina vant 2-0 i Hviterussland. De har hele tiden sett ut som det sterkeste laget bak Frankrike. På hjemmebane har de tapt 0-2 for Frankrike, men slått Romania 2-1 og Albania 2-0. Men 2. plassen er ikke trygg, Romania, Albania og Hviterussland har ennå ikke gitt opp.

Vi har ikke sett lagnyheter fra hjemmelaget, men det er ingen grunn til å vente store endringer. Dog er lagkaptein og forsvarssjef Emir Spahic (spiller i Sevilla til daglig) suspendert, det samme gjelder Miralem Pjanic (spiller i Roma til vanlig). Begge har startet samtlige kvalifiseringskamper til EM for Bosnia. Ellers er det uendret.

Hviterusserne slapp inn to mål i første omgang på fredag, og kom aldri skikkelig med i kampen etter det. På bortebane har de sjokkseieren over Frankrike å vise til, men det begynner å bli en stund siden, og det har bare blitt 0-0 i Luxemburg og tap i Albania siden.

Aleksandr Hleb (m), Vyacheslav Hleb (m) og Vitali Kutuzov (a) var ikke med på fredag, de var tre av syv mer eller mindre faste spillere som manglet. Trener Bernd Stange stilte med en del ungt fra hjemlig liga sist, og det er samme tropp til dagens kamp.

Hviterussland ble for små på fredag, og det blir ikke lettere i Zenica. Hjemmelaget stiller sterkt og er i form, og her ser hjemmeseieren opplagt ut. 1,50 er betalingen for at hjemmelaget tar dette, og vi slår til.

28. Sveits - Bulgaria
Gruppe G. Sveits spilte ikke sist fredag, men var nok meget fornøyd med at både Bulgaria og Montenegro tapte. Nå kan Sveits ta 2. plassen, ved å slå Bulgaria i kveld, og siden Wales borte og Montenegro hjemme i oktober. Slett ikke umulig det. Sveits har tapt 1-3 for England og vunnet 4-1 over Wales i sine to spilte hjemmekamper.

Sveits ser ut til å kunne stille sitt beste mannskap, med ekstremt målfarlige Frei på topp. Han har 42 mål på 84 kamper for Sveits, 46 mål på 61 kamper for Basel, et vanvittig scoringssnitt.

Bulgaria fikk en skikkelig nedtur da de røk 0-3 hjemme for England fredag. Resultatet er svakt og gjør at man ikke kommer til EM, men innsatsen var katastrofal, da man bare skapte én reell målsjanse, på en corner, og spilte helt uten ideer i det offensive.

Vi leser at Stanislav Manolev (f) har forlatt troppen og sier han ikke gidder å spille mer på landslaget så lenge Matthäus er trener. Vi må ta et lite forbehold om dette viser seg å stemme, men det rapporteres om generelt dårlig stemning i garderoben. Delev (a) og Tunchev (f) ble utelatt fra troppen sist, det var trenerens valg, men mange forsto ikke dette valget.

Siste innbyrdes oppgjør:

26.03.2011 Bulgaria - Sveits 0 - 0
11.02.2009 Sveits - Bulgaria 1 - 1

Her er håpet så til de grader tent hos hjemmelaget, mens bortelaget depper og kjefter på hverandre. Sveits blir enda større favoritter enn de ellers ville vært, og dette kan nesten bare gå én vei. Vi spiller hjemmeseieren til 1,45. Vi får en dobbel til 2,17 og setter 100 kroner. Her er spillefristen klokken 20.10.

19. Bosnia-H. - Hviterussland 1,50 3,30 4,85
28. Sveits - Bulgaria 1,45 3,45 5,10

Total odds 2,17

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.