De norske gullmedaljene fortsetter å renne inn i ski-VM i Oberstdorf og onsdag ble det gull til både Hans Christian Holund på 15 km og Maren Lundby med et historisk hopp-gull i storbakken. Torsdag er Jarl Magnus Riiber storfavoritt til gull i kombinert stor bakke, mens Sverige er favoritt på kvinnestafetten.

Fredag er det ca 489 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Spill før fredag klokken 19.00.

4 x 5 km stafett kvinner - Sverige vinner - 1,50 (spillestopp kl 13.15)
Det er duket for en vanvittig spennende stafett for jentene i dag. Det var stor spenning til det norske laguttaket onsdag ettermiddag- ville Therese Johaug bli satt opp på ankeretappen. Det skjedde ikke, Therese går 3. etappe.

Klikk her for å levere dette spillet

Vi tar etappe for etappe:

1. etappe - Tiril Udnes Weng - Jonna Sundling

Tiril Udnes Weng har ikke hatt et perfekt VM hittil. Gjorde en middels 10 km tirsdag og endte på 19. plass i den. Lyktes heller ikke i søndagens lagpsprint sammen med Maiken Caspersen Falla der det ble 6. plass.

Jonna Sundling er allerede dobbelt verdensmester med gull både på sprint og lagsprint og er normalt ett sikkert kort for Sverige på 1. etappe.

Vurdering 1. etappe: Jevnt, liten fordel Sundling

2. etappe - Heidi Weng - Charlotte Kalla

Heidi Weng har levert under pari på de to første øvelsene hun har gått i Oberstdorf. Godkjent 9. plass på lørdagens skiathlon, men endte helt nede på 15. plass på tirsdagens 10 km.

Charlotte Kalla har levert over forventning. Slitt med skader og corona denne sesongen. Sterk 5. plass på lørdagens skiathlon og solid 6. plass på tirsdagens 15 km.

Vurdering 2. etappe: Kalla har vært klart best hittil i VM og er kapabel til å gi Sverige luke.

3. etappe - Therese Johaug - Ebba Andersson

Therese Johaug gjorde kanskje karrierebeste på tirsdagens 10 km. En seiersmargin på over 54 sekunder var rett og slett fenomenalt og også overlegen på lørdagens skiathlon.

Ebba Andersson med bronsemedalje både på lørdagens skiathlon og tirsdagens 10 km. Hang på Therese under hele klassiskdelen på lørdag og vekslet likt, men gjorde et elendig skibytte og gikk ut over 4 sekunder bak på skøytedelen. Den luken klarte Ebba aldri å tette.

Vurdering 3. etappe: Det kan være at Ebba Andersson har luke før denne etappen, men Therese Johaug vil nok tette den. Skulle de gå samlet ut, vil Therese gjøre alt for å riste av seg Ebba Andersson. Men Ebba viste at han kunne henge med Therese over 7,5 km i lørdagens skiathlon. At stafettetappene kun er 5 km, taler til Ebba Anderssons fordel.

4. etappe - Helene Marie Fossesholm - Frida Karlsson

VM-debutant Helene Marie Fossesholm med 6. plass på lørdagens skiathlon (men 45 sekunder bak Frida Karlsson) og en litt "skuffende" 8. plass på tirsdagens 10 km da, og var 47 sekunder bak Frida Karlsson.

Frida Karlsson med ulykksalig fall på første del av lørdagens skiathlon, men kom tilbake og tok seg lett av Ebba Andersson i kampen om sølvet. Fulgte opp med en sterk andreplass og sølv på tirsdagens 10 km.

Vurdering 4. etappe: Det er ikke usannsynlig at Fossesholm og Karlsson går ut likt på den siste etappen. Da er det fordel Frida Karlsson. Det kan også være så at Therese Johaug makter å gi Fossesholm en liten ledelse, men det er heller ikke helt usannsynlig at Frida Karlsson går ut først.

Uansett hvilket av de scenarioene som skjer, har Frida Karlsson vist seg klart sterkere enn Helene Marie Fossesholm hittil i VM. Stafettfrasen til legendariske Jon Herwig Carlsen gjelder fortsatt "stafett er stafett".

Uansett hvordan vi snur og vender på det. Sverige er den klare gullfavoritten på jentenes 4 x 5 km stafett i dag. 1,50 på svensk gull er greit nok og spilles.

Klikk her for å levere dette spillet