Gå til sidens hovedinnhold

Tabelltips Premier League 2020/21: Brighton

Det er ingen tvil om at Brighton må leve på brødsmuler sammenlignet med de aller største.

Plassering 2020/21: 16. plass

Vårt tips 2020/21: 16. plass

Stiftet: 1901

Seagulls kom med i serien i 1920, 19 år etter at klubben ble stiftet på sørkysten av England. Klubben hadde sin storhetstid mellom 1979 og 1983, og spilte da også i en FA-cupfinale. Laget rykket så helt ned til nivå 4, og unngikk så vidt i 1997 å falle utenfor seriesystemet. Nye eiere reddet klubben, og man begynte klatringen igjen.

Hjemmebane: Falmer Stadium, 31 800

Rivaler: Crystal Palace

Stallens verdi: 248,10 millioner euro (kilde: Transfermarkt)

Gjennomsnittsalder: 25,6 år

Kaptein: Lewis Dunk

Manager: Graham Potter

Potter tok over Brighton i 2019, og har vært en suksess med relativt små midler. En manager som bruker mange formasjoner, og jobber aktivt med laget. Potter kalles ofte en moderne type av manager. 46-åringen blir ofte nevnt som mulig ny manager for andre, såkalte større, lag.

Som spiller var Potter venstreback for blant annet Stoke, Southampton og WBA.

Viktig for sesongen 2021/22

Det er ganske stille på innkjøpsfronten for Brighton, men det er heller ikke noe nytt. Midtbanespilleren Enock Mwepu fra Red Bull Salzburg er spennende, men ut har Ben White gått. Han vil bli savnet. Alireza Jahanbakhsh er solgt etter to skuffende sesonger, mens Pröpper og Ryan er også borte.

Brightons problem er backer og kantspillere, noe skaden til Lamptey sist sesong viste. Likevel, en sterk første-ellever kan klare nok poeng. Skader er utfordringen, og med en spiller som Adam Lallana som relativt sentral så vet man at det er noe man får.

Leo Østigård er i år utlånt til Stoke.

De beste fantasykjøpene på Brighton

Brighton er gode bakover. Det er fakta. De slipper inn få mål, og holder ofte nullen. Dunk er den som du kan stole mest på, og til 5.0 vet du hva du får (130 poeng sist sesong). Lamptey sliter med å komme tilbake fra skaden, men kommer han for fullt bør du skrive ham bak øret (4.5). Sanchez i mål til 4.5 er fin, og en vi selv har satset på.

Vurdering

Det er mulig å kalle Brighton det kjedeligste laget i Premier League, men det er spenning i om de klarer å overleve. For framover, og kreativ eller morsom fotball får du nok litt lite av. En glitrende manager har et bittelite budsjett, og ikke mange nok spillere til at sesongen som kommer blir annet enn en kamp mot nedrykk.

Vårt tips: 16. plass

Se all oddsen her.

Se alle tabelltipsene her