Plassering 2020/21: 4. plass

Vårt tips 2020/21: 3. plass

Stiftet: 1905

Chelsea ble startet da Gus Mears kjøpte Stamford Bridge, og ikke fikk leie Fulham. Siden navnet på området stadionen var i var tatt gikk han for naboområdet, Chelsea.

Chelsea har 6 seriemesterskap. Det første i 1955, det andre i 2005. Laget har vunnet cupen 8 ganger.

Hjemmebane: Stamford Bridge, 40 834

Rivaler: Arsenal, Fulham, QPR, Tottenham og West Ham

Stallens verdi: 896,5 millioner euro (kilde: Transfermarkt)

Gjennomsnittsalder: 26,6 år

Kaptein: César Azpilicueta

Manager: Thomas Tuchel

Den tidligere Dortmund og PSG-manageren kom nok overraskende inn som manager da klubblegenden Lampard fikk fyken. Det ble suksess, selv med tap i FA-cupfinalen. Tuchel som har indirekte fulgt sporene til Jürgen Klopp fra Mainz til Dortmund har vist seg som en minst like god taktiker som sin landsmann. Den 192 cm høye tidligere forsvarsspilleren kan fort bli en manager som blir en stund i Chelsea.

Viktig for sesongen 2021/22

Chelsea har vært kjent for et lag som gjerne handler mye, men før denne sesongen har det vært stille. Vinneren av Champions League har kun hentet inn Marcus Bettinelli, men i skrivende stund ser det ut som om en spisslegende er på vei tilbake til klubben. Den siste puslespillbiten for Tuchel kan være Lukaku.

Olivier Giroud er i AC Milan, Victor Moses i Russland, Fikayo Tomori i Milan og i tillegg har klubben som vanlig lånt ut en haug med spillere. For Chelsea handler det vel likevel først og fremst om å fortsette der man slapp.

De beste fantasykjøpene på Chelsea

Mason Mount (7,5) og Kai Havertz (8,5) virker som om er sentrale for Tuchel. I tillegg ville vi vurdert Lukaku om/når han kommer med i spillet. Bakover er Chilwell (6) interessant, men vi ville styrt unna Werner om han ikke finner formen. Vent og se, er vel holdningen der.

Vurdering

Chelsea var det beste laget i Europa i fjor, om Champions League er målestokken. Det kan selvfølgelig diskuteres, men at Tuchel klarte å stable stallen bedre sammen enn det Lampard gjorde er det vel ingen tvil om.

Det som manglet var en spiss som laget mange mål, og det ser ut til at det ordner seg. Det vil bli veldig spennende å være Chelsea-fan i år.

Vårt tips: 3. plass

Se all oddsen her.

Se alle tabelltipsene her