Plassering 2020/21: 5. plass

Vårt tips 2020/21: 7. plass

Stiftet: 1884

Leicester ble stiftet i 1884, og begynte å spille i serien ti år senere. I 1908 rykket laget for første gang opp i toppdivisjonen.

Som de fleste husker vant Leicester serien i sesongen 2015/16, i det som er deres eneste ligamesterskap. Ligacupen har laget vunnet 3 ganger, mens man har tapt finalen i FA-cupen hele 4 ganger før våren 2021.

Klubben er eid av taxfree-selskapet King Power. Den thailandske grunnleggeren av selskapet som kjøpte klubben, Vichai Srivaddhanaprabha, omkom i en helikopterulykke i 2018. Etter ulykken ble hans sønn styreleder og CEO for selskapet som eier klubben.

Hjemmebane: King Power Stadium, kapasitet: 32.261

Rivaler: Derby og Aston Villa

Stallens verdi: 549,10 millioner euro (kilde: Transfermarkt)

Gjennomsnittsalder: 27,1 år

Kaptein: Kasper Schmeichel

Manager: Brendan Rodgers

Aiyawatt Srivaddhanaprabha kommer nok ikke til å gi annet enn Rodgers det spillerommet han trenger. Etter seieren i FA-cupen har han nok allerede blitt en legende i sin sjette klubb som manager. Nordiren som først ble kjent for det store fotballpublikummet da han tok over Liverpool har gjort sine Leicester-saker godt.

Viktig for sesongen 2021/22

Patson Daka laget 27 seriemål på 28 seriekamper for Red Bull Salzburg forrige sesong, og det var mange som ønsket landslagsspilleren fra Zambia. Den raske spissen kan bli en viktig arvtager for den nå 34 år gamle Vardy.

Boubakary Soumaré kommer fra seriemester Lille i Frankrike, og det franske stortalentet er en spiller det forventes mye av fra mange hold i fotballverdenen.

I tillegg har Leicester signert Ryan Bertrand som var kontraktløs etter oppholdet i Southampton. Fofana har fått en vond skade, og mange spillere skal være med i Africa Cup of Nations. Utfordringen er mange skader i forsvar, og det er bare å spørre Liverpool hvordan det er.

De beste fantasykjøpene på Leicester

Vi ville vurdert Iheanacho for 7,5. Han kan få mange poeng for den prisen, men det er Harvey Barnes (7.0) på midten vi velger først. Så ville vi valgt Fofana, men han ble skadet. Bakover vil vi derfor vente litt.

Vurdering

Leicester er et godt lag, og de holdt et Manchester City unna seg i Charity Shield som de til slutt vant. Ingen tvil om at dette er et godt lag, som kan hevde seg. Utfordringen er forsvaret.

Laget har beholdt viktige spillere, og gjort - igjen - smarte signeringer. Det blir nok en spennende sesong for Leicester-fansen.

Vårt tips: 5. plass

Se oddsen på Premier League her

Her finner du alle tabelltipsene