Plassering 2020/21: 8. plass

Vårt tips 2020/21: 6. plass

Stiftet: 1886

Dial Square har vært med lenge i gamet, og laget har også dratt med seg 13 seriemesterskap til rivalen Tottenhams store misunnelse. Ingen har vunnet FA-cupen mer enn Arsenal (14), men i Europa er det litt mindre å glede seg over selv om man vant i cupvinnercupen 1994. Uansett, Arsenal er et lag som er vant til å vinne.

Hjemmebane: Emirates Stadium, 60.704

Rivaler: Tottenham

Stallens verdi: 553 millioner euro (kilde: Transfermarkt)

Gjennomsnittsalder: 25,7

Kaptein: Pierre-Emerick Aubameyang

Manager: Mikel Arteta

Arsenal gamblet på et noe ubeskrevet blad som manager i desember 2019. Det har ikke vært noen ubetinget suksess til nå utenom i FA-cupen, da laget ble mestvinnende i historien i juli 2020. I serien ble det en særdeles skuffende 8.plass, og for første gang på 25 år spiller ikke Arsenal i Europa. Arteta har mye å bevise kommende sesong, også for seg selv for å vise at han kan være mer enn assistenten til Guardiola.

Viktig for sesongen 2021/22

Ben White inn, David Luiz ut. Det er i hvert fall mye tryggere.

Litt mindre kjent er nok Albert Sambi Lokonga, som har overbevist stort for Anderlecht. Ung og spennende, noe som også man kan si om venstrebacken Nuno Tavares fra Benfica.

Mange spillere er visstnok for salg, men markedet er ikke helt med Arsenal. Klubben skal slite noe økonomisk, og må selge for å kjøpe mer. Og starten på sesongen, motstandsmessig, er grusom.

De beste fantasykjøpene på Arsenal

Fjorårets kanskje dårligste kjøp var kapteinen Pierre-Emerick Aubameyang, og ser du på statistikken kan du vurdere Smith Rowe til lave 5. Kanskje etter de 3 første kampene, dog. Tierney er også interessant, men følg med i de kampene før du handler. Om Pepe får nok sjanser er også noe du kan bite deg merke i. Ben White er også billig, men det blir nok baklengs på de tre første kampene.

Vurdering

Arsenal er et tveegget sverd. Mange gode nok spillere, men også mange nok spillere som burde være bedre. Om Partey får det til på midten så skal Arsenal ha stallen til å kjempe om Champions League-plass, men det er mye om og hvis foreløpig.

Vårt tips: 7. plass

Se all oddsen her.

Se alle tabelltipsene her