Plassering 2020/21: 11. plass

Vårt tips 2020/21: 18. plass

Stiftet: 1874

Sju ganger har Aston Villa blitt seriemestere, men sist gang var i 1981. Laget har også sju cupmesterskap, men det siste der var i 1957. Villa er også ett av få engelske lag som har vunnet det som nå heter Champions League. Året var 1982, og motstanderen var Bayern München. Peter Withe laget kampens eneste mål, og mannen som ble født i Liverpool skrev seg dermed inn i Villa-historien.

Hjemmebane: Villa Park, 42 749

Rivaler: Birmingham City og WBA

Stallens verdi: 429,30 millioner euro (kilde: Transfermarkt)

Gjennomsnittsalder: 26,4

Kaptein: Tyrone Mings

Manager: Dean Smith

Den tidligere Brentford-manageren får møte sitt gamle lag i årets sesong, og det som var en midstopper som aktiv tok over Aston Villa i 2018. Det har gått rimelig bra. Elsket av fansen, og fryktet av motstanderne. Slik skal det være.

Viktig for sesongen 2021/22

Jack Grealish er borte. Slik er det bare.

Inn har man hentet Emiliano Buendia fra Norwich for å skape kreativ magi, Danny Ings for å lage mål og Ashley Young? Vel, bakover er også Alex Tuanzebe lånt inn fra Manchester United.

Spørsmålet er likevel om pengene som man har tjent på Grealish vil investeres i laget, eller om laget skal fortsette sin langsiktige ferd mot toppen. Utfordringen er kanskje sentral midtbane, så ikke bli overrasket om man til slutt klarer å lokke til seg en stjerne fra ett av de andre lagene. Pengene finnes i hvert fall.

Ollie Watkins er strålende, og et stort talent. Spørsmålet er litt hva som skjer hvis han blir skadet. Det er ikke veldig mange andre alternativer på topp.

Hele neste sesong kommer til å være i skyggen av Jack Grealish. Kan Aston Villa klare seg unna magikeren? Som en dyktig leser påpekte så glemte vi den viktigste grunnen til at det skal gå bra: Leon Bailey.

De beste fantasykjøpene på Aston Villa

Tyrone Mings? 5.0 er bra, og Villa er et gjerrig lag. Targett koster det samme, for øvrig. Buendia (6,5) er kreativ som få, og vil nok gi Watkins (7,5) mye å jobbe med. Dessverre er begge de to sistnevnte gule på fantasy, altså småskadet, før seriestart.

Vi har også Anwar El Ghazi på vår shortlist. Kun 6.0, og han er særdeles spennende. Og Ings.

Vurdering

Aston Villa er mer enn Jack Grealish, og med spennende signeringer og en langsiktig strategi bør fansen være forsiktig optimister selv om den store stjernen er borte. Laget er godt nok, manageren smart nok og det er muligheter for å hente inn spillere om det skulle trengs. Framtiden er er såpass lys for Birmingham-laget at det er håp om at Aston Villa-butikken har solbriller til salgs.

Vårt tips: 9. plass

Se all oddsen her.

Se alle tabelltipsene her