Plassering 2020/21: 17. plass

Vårt tips 2020/21: 11. plass

Stiftet: 1881

Burnley startet opprinnelig som en rugby-klubb ved navn Burnley Rovers i 1881 og spilte på Calder Vale Arena. Året etter byttet klubben både idrettsgren og navn til dagens Burnley Football Club og byttet stadion til Turf Moor. Det er også viktig å poengtere at Burnley var en av tolv lag som var med å stifte the Football League i 1888.

Hjemmebane: Turf Moor

Rivaler: Blackburn

Stallens verdi: 127,70millioner euro (kilde: Transfermarkt)

Gjennomsnittsalder: 30 år

Kaptein: Ben Mee

Manager: Sean Dyche

Sean Dyche tok over Burnley i 2012, og har styrt skuta særdeles godt. Et lag som ikke har de store pengene har heller ikke laget de store overskriftene, men Dyche leverer godt nok. At han fortsatt er Burnley-manager er nok fansen særdeles glade for.

Viktig for sesongen 2021/22

Det er ikke de store overskriftene på overgangsmarkedet for Burnley denne sesongen heller. Nathan Collins som kommer fra Stoke er spennende, men ellers er det lite nytt å melde. Burnley har en liten stall, og mangler kraft framover på banen. Det er nok ikke slik at Dyche ikke vet det, men pengene er det vanskelig å finne. Håpet er muligens et lån eller to.

De beste fantasykjøpene på Burnley

Burnley slapp inn 55 mål i fjor. Det var 5 flere enn Leicester, som havnet på 5. plass. Matthew Lowton koster 4.5, Ben Mee 5. begge de to er interessante. Chris Wood? Ja, hvorfor ikke. 7.0 for en spiss som starter er ikke uinteressant.

Pope er for dyr på 5.5, men Brownhill til 4.5 på midten kan du følge med på. Westwood til 5.5 også.

Vurdering

Hvor lenge kan Burnley klare å holde det gående? Vi tipper det så vidt går igjen. Takket være geniet Sean Dyche. Klubben trenger desperat en større stall, men det ser ikke ut som om det kommer.

Vårt tips: 17. plass

Se all oddsen her.

Se alle tabelltipsene her