Plassering 2020/21: 10. plass

Vårt tips 2020/21: 10. plass

Stiftet: 1872

Everton spilte først sine hjemmekamper på Anfield. Etter en intern krangel i klubben, om alkoholservering på kampene blant annet, ble klubben delt i to. Dog etter at klubben hadde vunnet sitt første seriemesterskap i 1891. Det var det første av det som nå er totalt ni mesterskap, det siste kom i 1987. Everton har også vunnet fem ganger i FA-cupen, og cupvinnercupen i Europa i 1985.

Hjemmebane: Goodison Park, 39.414

Rivaler: Liverpool

Stallens verdi: 495,50 millioner euro (kilde: Transfermarkt)

Gjennomsnittsalder: 26.6 år

Kaptein: Seamus Coleman

Manager: Rafael Benitez

Everton kikket ikke langt etter manager da de signerte Benitez. Den tidligere Liverpool FC-manageren bor i byen, og ble med en gang møtt med sine tidligere uttalelser om klubben. Fansen er nok delt i utnevnelsen, og Benitez har noe å bevise som manager for de blå i byen. 61-åringen har lang erfaring, men det gjenstår å se om han kan styre laget oppover på tabellen.

Viktig for sesongen 2021/22

Forsesongen til Everton ble preget av utnevnelsen av Benitez, og at en av spillerne er under politietterforskning. Ellers har klubben stort sett kvitt seg med spillere uten særlig framtid i klubben (blant annet Theo Walcott og Joshua King), mens det inn på laget har kommet Andros Townsend, Asmir Begovic og Demarai Gray. Av de tre er det nok sistnevnte som er den mest spennende for de blå.

Eieren til laget har brukt mye penger på laget, uten særlig effekt. Det er grunn til å tro at det forventes noe i år. Calvert-Lewin kan få flere gode innlegg nå med Gray og Townsend, og det er grunn til å tro at det som er den mest spennende unge spissen i Premier League kan blomstre.

Pickford var god i EM, men laget mangler fart.

De beste fantasykjøpene på Manchester Unied

Vi har selv kjøpt Lucas Digne, en spennende back som er offensiv og med et lag som starter relativt enkelt. Prisen er 5,5. På vår liste står også Dominic Calvert-Lewin (8), han vil lage mange mål.

På draft hentet vi Michael Keane, og vi har han også på listen over forsvarsspillere vi vurderer på vanlig fantasy. Benitez er kjent for å tette bakover, selv om treningskampene kanskje ikke har gitt det inntrykket.

Vurdering

Everton er en liten joker i år. Det er vanskelig å si hvordan utnevnelsen av Benitez vil fungere i praksis. Spillerne skal være gode nok, men mangelen på kreativitet og fart på midten vil prege laget. At de også har fått problemer av utenomsportslig støy for laget kan også gjøre ting litt vanskeligere.

Muligens ett av de mest usikre kortene der ute, men om laget får seg en høyreback til og Benitez klarer en god start ...

Vårt tips: 11. plass

Se all oddsen her.

Se alle tabelltipsene her