Gå til sidens hovedinnhold

Tabelltips Premier League 2021/22: Liverpool

Krisen er løst for Liverpool, og det betyr at de lyseblå må se seg i speilet.

Plassering 2020/21: 3. plass

Vårt tips 2020/21: 2. plass

Stiftet: 1892

Laget som stjal Anfield fra Everton er det mestvinnende laget i England, og klarte endelig å vinne Premier League i 2020. Liverpool FC har vunnet serien 19 ganger, FA-cupen 7 gangerog ligacupen 8 ganger. I tillegg har laget 6 seire i det som nå heter Champions League.

Hjemmebane: Anfield, kapasitet: 53.394

Rivaler: Manchester United, Everton

Stallens verdi: 904,5 millioner euro (kilde: Transfermarkt)

Gjennomsnittsalder: 26,5 år

Kaptein: Jordan Henderson

Manager: Jürgen Klopp

The Normal One, som han kalte seg selv, vil nok få en statue av seg selv utenfor Anfield en gang etter at han gir seg. Noe Liverpool-fansen håper det er lenge til. Tyskeren er allerede en legende i klubben. 54-åringen har gitt klubben den suksessen fansen så lenge tørstet etter. Klopp har en vinnerprosent på 59,1 i Liverpool.

Viktig for sesongen 2021/22

Den forrige sesongen til Liverpool ble ødelagt av et utall skader på midtstoppere. Klok av skade har Liverpool handlet. Til supporternes frustrasjon er det foreløpig kun en, men det er en midtstopper: Konate. På toppen er Van Dijk, Gomez og Matip tilbake fra skade.

Hullet etter Georginio Wijnaldum på midtbanen er foreløpig kun fylt opp med nye kontrakter på sentrale spillere, og en stall som man eksternt sier er mer enn god nok. I treningskampene har det i hvert fall sett ut som at fjorårets utlånte Harvey Elliott kan være enig i det.

Fansen håper og tror på at det ikke skal være en kamp for plass i Champions League, men seriemesterskap denne sesongen.

De beste fantasykjøpene på Liverpool

Trent Alexander-Arnold (7,5) er igjen et godt kjøp siden man har fått på plass et midtforsvar igjen. På midten må du nesten ha Salah (12,5), selv om han nesten har sett litt svak ut i oppkjøringen. Mané er 0,5 billigere.

Så mye som Harvey Elliott har spilt er det overraskende at han ikke er med i spillet, men han er verdt å følge med videre om han får mye spilletid. Hvis Andy Robertson har alvorlig skade så er Tsimikas til 4,0 et godt kjøp.

Vurdering

Liverpools store problem sist sesong var midtstopperkrisen. Den er løst. Framover er det ingen som lurer på hva Liverpool kan, muligens med unntak av det som kan se ut som en midtspiss som ser ut til å ha en nedadgående kurve.

Som lag er det vanskelig å se mange bedre enn Liverpool, men midtbanen er nok spørsmålstegnet sammenlignet med laget vi har på toppen. Vi tror det blir et rotterace om de fire første plassene, og at det er de røde fra Beatles-byen som kommer nærmest de lyseblå fra nabobyen.

Vårt tips: 2. plass

Se oddsen på Premier League her

Her finner du alle tabelltipsene