Gå til sidens hovedinnhold

Tabelltips Premier League 2021/22: Manchester City

Manchester City bruker penger som andre drikker vann, er det mulig å slå laget?

Plassering 2020/21: 1. plass

Vårt tips 2020/21: 1. plass

Stiftet: 1880

St. Mark's var forløperen til Ardwick som senere ble Manchester City, og laget har vunnet serien sju ganger. Første gangen var i 1937. Laget har aldri vunnet Champions League, verken i nåværende eller tidligere formater.

Hjemmebane: Etihad Stadium, kapasitet: 55 017

Rivaler: Manchester United

Stallens verdi: 1060 millioner euro (kilde: Transfermarkt)

Gjennomsnittsalder: 27,1 år

Kaptein: Fernandinho

Manager: Pep Guardiola

50 år gamle Pep har vært manager for Barcelona, Bayern München og Manchester City. Som spiller var han defensiv midtbanespiller, og vant OL-gull i 1992.

Guardiola har 15 seriemesterskap, 6 som spiller.

Viktig for sesongen 2021/22

City har styrket stallen med Jack Grealish. I tillegg har man hentet inn Scott Carson som reservemålvakt. Ut har spillere som Sergio Aguero og Eric Garcia gått, en av de to vil bli sterkt savnet.

Leeds har fått signert Jack Harrison på ordentlig. Spørsmålet er også hva som skjer med et par av de andre på laget som har blitt ryktet bort, og om man klarer å få signert en viss spiss fra London. Uansett er stallen til Manchester City så god at laget nesten kunne stilt to lag i Premier League.

Det er sjelden lag klarer å vinne to år på rad, og fokuset til City er nok et håp om å endelig klare å vinne Champions League. Det kan være et lite forstyrrende element, og mot Leicester i Charity Shield skjøt laget med løskrutt. Kan laget som laget klart flest mål i Premier League i fjor ha fått vått krutt?

De beste fantasykjøpene på Manchester City

Problemet til City er rotasjonen av spillere, ikke hvor mange poeng hver spiller får i kampene de spiller. Unngå Gundogan og Jesus.

City slipper inn få mål. Ruben Dias er dyr (6.0), og siden det ser ut til at Stones (5.5) spiller kan han være like så interessant. Skadefri Foden (8) bør du ha med på listen. Likevel; Vi ville ventet litt for å se. Det er vanskelig å se hvilken av City-spillerne som virkelig er innertier, med unntak av en De Bruyne (skadefri).

Vurdering

Det er ingen tvil om at Manchester City har den beste stallen, og med tanke på at man skal hente inn en spiss (om vi skal tro ryktene) som lager veldig mye mål er det vanskelig å se hvem som kan stoppe dette godstoget.

Utfordringen kan være sulten på Champions League, og at det da blir lett å prioritere ned Premier League. Det kan City gjøre i hvert fall med 12 poeng, som var det laget vant med i fjor.

Jack Grealish er en joker, og kanskje den jokeren som manglet. Eneste lille spørsmålstegn er hva som skjer om de lyseblå ikke får den spissen de så gjerne ønsker seg.

Bruket Manchester City forbruker mye penger, og det skal være umulig å stoppe et så godt lag.

Vårt tips: 1. plass

Se oddsen på Premier League her

Her finner du alle tabelltipsene