Plassering 2020/21: 2. plass

Vårt tips 2020/21: 4. plass

Stiftet: 1878

Newton Heath LYR F.C. ble stiftet 24 år før laget skiftet navn til Manchester United. Laget er eid av Joel og Avram Glazer, som kjøpte laget i 2005. Den originale eieren av klubben var Lancashire and Yorkshire Railway Company.

Klubben har ny sponsor før årets sesong: TeamViewer, som tar over fra Chevrolet.

Hjemmebane: Old Trafford, kapasitet: 74 140

Rivaler: Liverpool, Manchester City, Leeds

Stallens verdi: 872,55 millioner euro (kilde: Transfermarkt)

Gjennomsnittsalder: 26.6 år

Kaptein: Harry Maguire

Manager: Ole Gunnar Solskjær

Ole Gunnar Solskjær er velkjent for oss i Norge, og har akkurat skrevet under ny kontrakt med klubben. Hans vinnerprosent er 55,63 som United-manager.

Les også: Solskjær har bitt sg merke i Van de Beeks forandring

Viktig for sesongen 2021/22

Ole Gunnar har hentet inn Jadon Sancho og Raphael Varane til førstelaget før sesongen. Spørsmålet som de fleste utenfor klubben stiller seg er hvem som er førstekeeper. At det ikke er Tom Heaton, som er hentet inn fra Aston Villa, er nok de fleste sikre på.

At Cavani er med i en sesong til er viktig framover, noen må lage målene eller motta innleggene fra Fernandes. Skal Manchester United virkelig heve seg trenger man nok bedre defensiv midtbane enn Fred og McTominay, men det spørs hvor mye penger som kan skrapes ut fra kassen til Glazers.

Romero er foreløpig den eneste kjente spilleren som har forlatt klubben.

Manchester United starter sesongen hjemme mot Leeds. Stemningen er i hvert fall sikret, så spørs det hvor høyt man kommer over kulen.

De beste fantasykjøpene på Manchester Unied

Se opp for svenske Anthony Elenga om han skulle dukke opp i fantasyspillet. Han har spilt godt i treningskampene. Husk også at Rashford er skadet (1 prosent av alle spillerne på fantasy har ham på laget nå).

Fernandes er umulig å komme unna (12.0), og så spørs det bakover om du tror Shaw fortsetter formen fra EM eller om det blir sikre Wan-Bissaka. Sistnevnte fikk mer poeng sist sesong. Begge koster 5.5.

Lingard er i skrivende stund i koronakarantene, og hans poeng kom ikke som United-spiller sist sesong.

12,5 prosent av alle fantasyspillerne har satset på at Jadon Sancho tar med seg tallene sine fra Bundesliga til Premier League. Utfordringen er kanskje at man mangler en Haaland å sende ballen til? Prisen er 9,5 og det er fristende, men neppe noe vi anbefaler fra start - om du ikke virkelig har ståltroen.

Vurdering

Ved siden av Maguire skal Varane tette bakover. Så spørs det om det er De Gea eller Henderson som står bak de to. Bakover er det ingen problemer, helt bakerst. For å kjempe helt i toppen er det likevel et par brikker som mangler. Den viktigste er defensiv midtbane. Det er mulig Fred har et gir til, eller at McTominay har det i seg til å vokse noen centimeter som fotballspiller til.

Ole Gunnar Solskjær snakker selv om tittelen, men foreløpig har han bare vunnet som spiller i Manchester United. Mot Leeds kan det også være litt tomt framover siden Cavani eventuelt akkurat er tilbake i troppen, det samme med Sancho.

Forrige sesong var vanskelig å planlegge for Solskjær, men med en Mason Greenwood som ikke har vært i EM og en Wan-Bissaka som har fått ordentlig ferie er kanskje de to hemmeligheten som folk glemmer. For, som fan av Manchester United, er det virkelig lov å håpe.

Vårt tips: 4. plass

Oddsen på at Manchester United skal vinne Premier League er 8.5. Se all oddsen her.

Se alle tabelltipsene her