Gå til sidens hovedinnhold

Tabelltips Premier League 2021/22: Newcastle

En klubb til salgs lever på drømmen om en spiss som lager mål.

Plassering 2020/21: 12. plass

Vårt tips 2020/21: 14. plass

Stiftet: 1892

The Magpies ble stiftet i 1892, og har vunnet seriemesterskapet 4 ganger. Sist var i 1927. 6 ganger har laget vunnet cupen, men det begynner også bli en god stund siden sist: 1955.

Newcastle eies foreløpig av 55 år gamle Mike Ashley, mannen som startet og bygget opp Sports Direct. Ashley kjøpte klubben i 2007. Om du for øvrig synes vår ingress ser veldig lik ut som i fjor, så stemmer det. For Newcastle er det veldig lite nytt.

Hjemmebane: St. James' Park, kapasitet: 52 305

Rivaler: Sunderland

Stallens verdi: 230,40 millioner euro (kilde: Transfermarkt)

Gjennomsnittsalder: 28.1 år

Kaptein: Jamaal Lascelles

Manager: Steve Bruce

Steve Bruce har sittet relativt trygt som manager for Newcastle siden han tok over i juli 2019. Det går helt greit, og for eier Mike Ashley virker det som om det er helt greit nok.

Viktig for sesongen 2021/22

Newcastle starter sesongen med omtrent helt det samme laget som forrige sesong. Ett lite unntak er muligens at skadeforfulgte Andy Caroll ikke lenger er i klubben. Muligens ikke så overraskende etter 1 mål på 2 sesonger. Nytt blod i laget finnes i skrivende stund ikke i det hele tatt.

Spørsmålet som fansen stilte seg var om man får kjøpt eller lånt Joe Willock, som var så strålende på lån i fjor (8 mål på 14 kamper). Når den var i boks så er det ingen tvil om at fansen får et lite lys i tunnelen.

Så er det lov for Newcastle-fans å håpe at man får alt det beste ut av Allan Saint-Maximim, og at de mange spillerne som beceger seg mot sine beste år skal slå til skikkelig.

De beste fantasykjøpene på Newcastle

Det er vanskelig å peke på et virkelig godt kjøp på Newcastle. Willock er interessant til prisen (6.0). Dubravka er skadet, og spiller ikke i starten slik at Darlow i mål til 4,5 er fin for den som begynner å få lite penger. Callum Wilson, selv på et lag som lager lite mål, til 7,5 kan også vurderes.

Vurdering

Newcastle er verken svart eller hvitt, men ganske grått. Fansen er ikke glad for situasjonen, manageren venter på noe som skal skje og laget trenger en vitamininnsprøyting. Bruce har ryddet plass i stallen til Willock, og kanskje et par andre. Så spørs det bare om han får ønsket oppfylt.

Vårt tips: 14. plass

Se oddsen på Premier League her

Her finner du alle tabelltipsene