Plassering 2020/21: 1. plass Championship

Vårt tips 2020/21: -

Stiftet: 1902

Kanarifuglene ble startet i 1902, og har en tredjeplass i den øverste divisjonen å se tilbake på i tillegg til to ligacuper. Laget er eid av den tidligere TV-kokken Delia Smith sammen med mediamannen Michael Wynn-Jones, hennes mann.

Hjemmebane: Carrow Road, kapasitet: 27 359

Rivaler: Ipswich

Stallens verdi: 128,3 millioner euro (kilde: Transfermarkt)

Gjennomsnittsalder: 25.8 år

Kaptein: Grant Hanley

Manager: Daniel Farke

Tyskeren Farke har nå ledet Norwich siden 2017, og dette er hans andre opprykk med laget. Han har akkurat skrevet en ny kontrakt for 4 nye år, og det er all grunn til å tro at han har all den arbeidsroen han fortjener.

Viktig for sesongen 2021/22

Norwich spiller et langt spill, og eierne har investert pengene man tjente i Premier League for å få langsiktig gevinst. De unge spillerne Todd Cantwell og Max Aarons har nå erfaring nok til å virkelig vise hva de kan i Premier League. Innlånet av Billy Gilmour kan vise seg å være genialt, og kjøpene av Milot Rachia, Angus Gunn samt flere permanente overganger for innleide spillere.

Norwich anno 2021 er noe annet enn laget som rykket ned fra Premier League sist, selv om mange navn kan virke like. Det er mer solid, viktige talenter har mer erfaring og laget har noe ved seg som gjorde at alle som så dem i Championship i hvert fall vet hva de kan komme med. Så spørs det om Norwich øker rekorden i antall nedrykk fra Premier League fra 5 til 6...

Se opp for kjøpet av Pierre Lees-Melou, som var visekaptein for Nice. En mann med mye erfaring som vil være viktig for midtbanen til Norwich. Spørsmålet er bare hva man gjør med hullet etter Emiliano Buendia, som nå spiller for Aston Villa.

De beste fantasykjøpene på Norwich

Vi har allerede nevnt Cantwell (5.5), og Gilmour (4.5). Lees-Melou koster 5. Milot Raschia 5.5. De fire er fine å ha på midtbanen (ikke alle, selvfølgelig) for deg som vil har råd til de virkelig store stjernene.

Max Aarons i forsvar er også noe å vurdere.

Vurdering

Norwich er et lag som kan overraske, og som har en god nok midtbane med spennende folk bakover og framover ellers. Det kan holde lengre enn mange tror, spesielt med en så god manager som Farke. Fortsetter man leken fra Championship kan Liverpool få en overraskelse i første kamp, og fra der...

Vårt tips: 18. plass

Se oddsen på Premier League her

Her finner du alle tabelltipsene