Plassering 2020/21: 15. plass

Vårt tips 2020/21: 9. plass

Stiftet: 1885

St. Mary's Y.M.A. ble stiftet i 1885. 9 år senere ble klubben med i Southern League, og klubben spilte sin første FA cup-finale i 1900. Klubben fikk et internasjonalt rykte, og en representant for Athletic Bilbao, som spilte for Atlético Madrid, kjøpte 50 spillerskjorter i 1909. Noe som er grunnen til at begge lag har samme farger som Southampton den dag i dag.

I 1984 kom Southampton på andreplass i toppdivisjonen, kun 3 poeng bak serievinner Liverpool. I 1976 vant laget FA-cupen, mot Manchester United. Southampton eies i dag av Gao Jisheng, en kinesisk forretningsmann. Hans selskap, Lander Sports Development, ble tatt over av den kinesiske stat i 2019 grunnet finansielle problemer. Han har derfor sagt at han ønsker å selge klubben siden våren 2020.

Hjemmebane: St. Mary's Stadium, kapasitet: 32 384

Rivaler: Portsmouth

Stallens verdi: 252,4 millioner euro (kilde: Transfermarkt)

Gjennomsnittsalder: 25.9 år

Kaptein: James Ward-Prowse

Manager: Ralph Hasenhüttl

Ralph Hasenhüttl blir ofte omtalt som bedre manager enn laget hans fortjener, men det vil aldri kunne stemme. Østerrikeren hadde en lang karriere som spiss, men det er som manager han har vist sin styrke som lagleder og lagbygger. Han har vært i Southampton siden desember 2018. Han kom fra RB Leipzig.

Ikke overraskende blir Ralph Hasenhüttl ofte sammenlignet med Jürgen Klopp, både som person og spillerstilmessig.

Viktig for sesongen 2021/22

Southampton skuffet stort sist sesong, og mangelen på støtte fra eieren på overgnagsmarkedet er merkbart for laget fra sør. Der det gikk skeis i serien i fjor ble det semifinale i FA-cupen, noe som viste litt i hva som egentlig bor i laget.

Før sesongen har Walcott signert permanent, mens den franske backen Romain Perraud er hentet fra Rennes. Spilleren som blir 24 år i september var lenge regnet som stort talent i Frankrike, men har aldri tatt det neste steget. Kanskje vil han blomstre under gegenpresset sør på balløya. På backplass, men kanskje mer for framtiden har Southampton hentet supertalentet Tino Livramento fra Chelsea. Høyrebacken er kun 18, men plutselig ser du ham i Premier League.

Danny Ings har gått fra klubben, og spiller nå for Aston Villa. Det betyr at det er særdeles tomt, i skrivende stund, for gode målscorere på laget. Che Adams laget 9 mål på 42 kamper i fjor, Shane Long 0 på 13 kamper og Obafemi 0 på 5 kamper. Det er foreløpig de 3 eneste spissene som er i stallen til laget.

Bakover er det sterkere, og med en Jannik Vestergaard som var strålende i EM er det i hvert fall håp på at nullen holdes i flere kamper i år.

De beste fantasykjøpene på Southampton

James Ward-Prowse. Uten tvil. Dødballspesialisten vil gi deg mange poeng, og koster kun 6.5 på midtbanen. Om Southampton får orden på forsvaret er deres spillere bakover på banen relativt rimelige. Sjekk etter kampene mot Everton og Manchester United.

Vurdering

Southampton er ikke et styrket lag sett opp mot forrige sesong, men stabilt med en spillerstall som sitter relativt godt. Det mangler litt framover på banen for å lage noen flere mål, men gegenpresset kan gi mange målscorere. Om man klarer å beholder Ward-Prowse er det viktig, og hvis det i tillegg dukker opp en spiss vil det bety mye for laget.

Vårt tips: 15. plass

Se oddsen på Premier League her

Her finner du alle tabelltipsene