Gå til sidens hovedinnhold

Tabelltips Premier League 2021/22: Tottenham

En ny manager, og en ny start for laget som så gjerne vil vinne et trofé?

Plassering 2020/21: 7. plass

Vårt tips 2020/21: 5. plass

Stiftet: 1882

Hotspur Football Club ble startet av cricketspillerne på Hotspur for å ha noe å gjøre om vinteren, og skiftet senere navn til Tottenham Hotspur. Klubben var den første engelske klubben som vant en europeisk cup, i 1963.

Navnet Hotspur kommer fra ridderen Henry Percy, som hadde klengenavnet Hotspur.

Klubben er eid av ENIC International Ltd, som har Joe Lewis som hovedeier og Daniel Levy som minoritetseier. Selskapet eier også deler av Rangers og Basel, for å nevne noen.

Hjemmebane: Tottenham Hotspur Stadium, kapasitet: 62 850

Rivaler: Arsenal, og andre London-klubber som Chelsea

Stallens verdi: 670 millioner euro (kilde: Transfermarkt)

Gjennomsnittsalder: 25.8 år

Kaptein: Hugo Lloris

Manager: Nuno Espiroto Santo

Managersagaen for Tottenham var lang etter at Jose Mourinho fikk fyken. Mange ble spurt, og mange sa nei. Til slutt sa den tidligere Wolves-manageren ja. 47-åringen som selv var målvakt i sin aktive seniorkarriere har også vært manager for Valencia og Porto tidligere. Nuno hadde en vinnerprosent på 47,74 for Wolverhampton, og vant månedens manager i Premier League i oktober 2020.

Viktig for sesongen 2021/22

London calling er ikke låten fra The Clash som Tottenham-fansen nynner på, det er nok Should I Stay or Should I Go. Ja, vi snakker om Harry Kane. I skrivende stund er han fortsatt Tottenham-spiller til tross for alle utspill og innspill.

Samtidig har Tottenham ryddet i stallen. Danny Rose, Erik Lamela, Toby Alderweireld, Joe Hart og Paulo Gazzinga er alle borte i tillegg til flere andre mindre kjente spillere. På malvaktsplass har man lånt inn Pierluigi Gollini, mens Bryan Gil kom fra Sevilla i avtalen som sendte Lamela andre veien. Gil er regnet som et virkelig stortalent, og en haug med U-kamper og 3 A-kamper for Spania. Kantspilleren er en spennende tilvekst, men enda mer spennende er nok midstopper Cristian Romero som ryktene sier at Messi så gjerne ville ha til sin gamle klubb. Den 23 år gamle argentineren ble årets forsvarsspiller i Serie A sist sesong.

Hvordan Nuno gjør det i en litt større klubb enn Wolverhampton er også et stort spørsmålstegn. Portugiseren har vært god i Premier League, og med spillerstallen til Tottenham bør det være gode muligheter for hans taktiske kunnskaper.

De beste fantasykjøpene på Tottenham

Det er vanskelig å ikke vurdere Son og Kane på fantasy, men siden sistnevntes situasjon er usikker er det også et lite sikkert kort å satse på før sesongstart. Son har faktisk bedre tall uten Kane, så muligens er det spilleren du velger (10.0 er prisen)

Liker du gambling på outsidere kan du vurdere Bryan (Gil) til 6.0. Riktignok er det ikke for mange mål og målgivende for ham i La Liga, men hans talent kan ingen si noe på. Siden han hadde en lang sesong er det lite sannsynlig at han starter i begynnelsen av sesongen.

Ellers tror vi at Nuno kommer til å gi de portugisisktalende Eric Dier (4.5) og Lucas Moura (6,5) en del minutter.

Nå er den første kampen til Tottenham mot Manchester City, så muligens er det greit til å vente til uke 2 med spillere fra Nunos lag. Kamp 2? Mot Wolves...

Vurdering

Tottenham har gått fra andreplass så tredjeplass, så ned til fjerdeplass, sjetteplass og så syvendeplass sist sesong. Utviklingen har ikke vært bare positiv. Spillerkjøp har ikke slått til, og det er er klare mangler i laget om man sammenligner med de store konkurrentene.

Med alt det så er det likevel en stamme i laget som sitter som støpt, og med litt flyt i seilene skal det være nok talent og nok erfaring med spillere i sine beste aldre til å levere virkelig klasse.

Vårt tips: 6. plass

Tror du Tottenham vinner Premier League er oddsen 40. Se all oddsen her.

Her finner du alle tabelltipsene