Gå til sidens hovedinnhold

Tabelltips Premier League 2021/22: Watford

Den gamle klubben til Elton John er tilbake i det beste selskapet. Blir det som et lys i vinden?

Plassering 2020/21: 2. plass Championship

Vårt tips 2020/21: -

Stiftet: 1881

Watford er eid av italieneren Gino Pozzo, eller Pozzo-familien. Hans far, Giampaolo Pozzo, eier Udinese. Pengene kommer fra verktøymerket Freud, som nå er eid av Bosch.

To ganger har Watford vært tapende finalist i FA-cupen, den første gangen da Elton John var styreformann i klubben og Graham Taylor manageren som tok de fra nivå 4 til nesten helt til topps. Klubben endte på andreplass, bak Liverpool i 1983.

Hjemmebane: Vicarage Road, kapasitet: 22 000

Rivaler: Luton

Stallens verdi: 140,10 millioner euro (kilde: Transfermarkt)

Gjennomsnittsalder: 26.3 år

Kaptein: Troy Deeney

Manager: Xisco

Xisco tok over Watford før jul 2020, etter en kort - og suksessfull tid - i Dinamo Tblisi (han styrte laget til seriemesterskap). Som manager for Watford har han den imponerende statistikken 18 seire, 3 uavgjort og 6 tap. Den spanske seriemesteren, som spiller, fra 2004 regnes som et stort managertalent.

Han er den 15. manageren for Watford siden Pozzi-familien tok over i 2012.

Viktig for sesongen 2021/22

Watford har en stor stall, og har også handlet mye før sesongen. Joshua King er signert, det samme er Danny Rose. Ashley Fletcher har vært god i flere sesonger for Middlesbrough, men skal i årets sesong spille for Watford etter at hans kontrakt gikk ut. Nigerianske Emmanuel Dennis kommer fra Club Brugge, mens landsmannen Peter Etebo er på lån fra Stoke for sesongen.

Den store stjernen er likevel Sarr, og om Watford klarer å beholde ham vil mye av det offensive vært satt. Imrân Louza, som kommer fra Nantes er også spennende.

Puslespillet er hvem som skal spille, og klarer den noe uerfarne Xisco å stable det riktige mannskapet?

Watford har hentet 13 spillere før sesongen. Juraj Kucka kommer fra Parma, den 34 år gamle slovaken er kjent for å jobbe hardt og kompromissløst. I tillegg til spillerne nevnt over, samt en del unge spillere. Om det er nok for å overleve? Neppe.

De beste fantasykjøpene på Watford

Watford var særdeles gjerrige bakover i fjor, og Kiko Femenia (4,5) er verdt å kikke på. Framover, derimot, er det vanskeligere. Du kan tenke på Sarr til 6 på midtbanen, men det er kanskje sikrere å velge Daniel Bachmann som en målvakt til 4,5. Han var imponerende etter at han tok plassen fra Ben Foster i fjor.

Spissene til Watford er rimelige, og er det et klart førstevalg kan du vurdere å ha en på laget. Bare husk at om den ene er Troy Deeney så har han ikke laget over 10 mål i en sesong i serien siden 2016.

Vi har også Imrân Louza på vår liste over spillere vi følger med på. Prisen er interessante 5,5.

Vurdering

Watford kan kanskje være gjerrige nok til å overraske mange nok, men det mangler virkelig kvalitet i flere ledd. Laget har en enorm stall, som sikkert skal slankes noe. Samtidig: Det er ikke nok å holde nullen, noen mål må scores også. Akkurat der er akilleshælen til Watford slik vi ser det nå.

Vårt tips: 19. plass

Oddsen på at Watford skal vinne Premier League er 750 . Her finner du all oddsen.

Her finner du alle tabelltipsene