*Nettavisen* Sportspill.

Takk for denne gang, Premier League

FARVEL: Steven Gerrard spiller søndag sin siste Premier League-kamp noensinne. Farvel, Steven. Foto: Jon Super (Ap)

Klarer vi å runde av årets Premier League-sesong med tolv rette på tippekupongen?

24.05.15 14:42

Sportspills øvrige meny søndag:
Oddstips 1: Tottenham har sluknet fullstendig
Oddstips 2: Haugesund slår Godset
Langskudd: Ny nedtur for Liverpool
Oddsdobbel: Newcastle sørger for sjokknedrykk
V64 Lindesberg: Jackpot med norsk banker
V65 Sørlandet: Jackpot med Petter
TV-fotball: Sjekk den herlige oversikten

Det ble en strålende lørdag for Nettavisens oddstips. Den tyske dobbelen (seire til Hamburg og Hannover) til 3,74 i odds satt klokkerent. Det samme gjorde singelspillet på Genoa til 2,35 i odds, og i tillegg lanserte vi vinnerspill på Sverige i MGP til pene 2,40 i odds.

Det er på tide å takke for Premier League-sesongen 2014/15. I tillegg spilles det kamper i Italia og Norge, blant annet, på søndagens langoddsprogram.

Det venter 900 000 kroner i bonuspotten til en eventuell alenevinner denne søndagen.

1, Haugesund — Strømsgodset
Hjemmelaget har fått en merkelig start på sesongen. Da det så ut til å snu etter 5-6 runder, har de nå tatt ett poeng de tre siste kampene og røket ut av cupen mot Fyllingsdalen med 4-1.

Dette begynner virkelig å minne om fjorårets serieåpning og Jostein Grindhaug har en jobb å gjøre for ikke å havne i sumpen også i år.

Godset fikk en viktig og etterlengtet opptur mot Aalesund på 16. mai, men har likevel ikke imponert sesongen sett under ett. På gress har de også tradisjon for å slite, og også i Haugesund.

Fraværet av Jørgen Horn blir også merkbart. HB.

2, Arsenal — West Bromwich Albion
Nå handler det bare om å trygge tredjeplassen for Arsenal, for en fjerdeplass hadde vært unødvendig med tanke på neste sesongoppkjøring. De har sviktet litt den siste tiden, dog uten særlig å spille for.

West Brom har så aldeles ikke sviktet de siste kampene og har elleve poeng de siste fem. Forrige runde slo/knuste de Chelsea 3-0 og Tony Pulis kan stikke nok en fjær i capsen. Men i dag har de lite å spille for og ser vel heller frem mot sommerferie. H.

3, Aston Villa — Burnley
Aston Villa ble feid av banen i løpet av en halvtime mot Southampton sist og 6-1 er et resultat de helst bør glemme. For våren ellers har vært suveren og de har tidvis spilt meget god fotball.

Og historien viser at der to lag har ingenting å spille for i sesongens siste kamp, er det hjemmebanefordelen som ofte avgjør.

Burnley behøvde «bare» å rykke ned før de begynte med festfotballen og nå har de fire poeng de siste to kampene. Men heller ikke i denne kampen har de noe å spille for, så H virker naturlig.

4, Chelsea — Sunderland
Sommerferien begynte tidlig for Chelseas menn og de spilte ingen god kamp mot West Bromwich i midtuken.

Men på hjemmebane er det alltid godt å vise seg frem, først og fremst som en hyllest til fansen.

Sunderland-manager Dick Advocaat sørget for tårene da hans lag berget plassen med uavgjort på Emirates sist. Sesongen er over for deres del også. H.

5, Crystal Palace — Swansea City
Crystal Palace ble festbremsen ingen Liverpool-supportere ville ha. For i Steven Gerrards siste kamp på Anfield, slo de til og vant 3-1 etter en rekke på fire strake tap. De kan fortsatt klatre opp til øvre halvdel av tabellen, noe Pardew nok kunne tenke seg.

Swansea er spikret på en imponerende 8. plass og kan begynne å fokusere på neste sesong.

Forrige runde ble de slått 2-4 hjemme av Manchester City og det er grunn til å stille spørsmålstegn ved motivasjonen deres denne runden.

HU.

6, Everton — Tottenham
Dette kunne fort blitt kampen om 5. eller 6.-plassen i Premier League, men i stedet er det to lag som har levert under forventning denne sesongen.

Everton kom seg tilbake på vinnersporet forrige runde og er trolig veldig lystne på å vise fansen at det er verdt å møte opp også neste sesong.

Tottenham har kavet litt rundt i ingenmannsland denne våren, og bare en strålende Harry Kane og tidvis også Nacer Chadli har gjort at de har plukket jevn med poeng i 2015. Kan forbigå Liverpool med seier, det har det nok lyst til.

HUB, selv om vi spiller H på langoddsen.

7, Hull City — Manchester United
Vinn eller forsvinn for Hull City - i tillegg til at Newcastle ikke kan vinne. Her ligger det så uendelig my i potten, flere hundre millioner og ny Premier League-kontrakt. I tillegg vil fansen gjøre alt for å hjelpe sitt lag. Mer motivasjon kan man ikke be om.

Manchester United er ikke ute av kampen om tredjeplassen, men det er nok bare i teorien. De kan begynne å fokusere på den viktige neste sesongen.

Uten at de skal avskrives av den grunn. HB, men hjemmeoddsen gjør at vi spiller H på langoddsen.

8, Leicester City — Queens Park Rangers
Dette blir den ypperlige muligheten for Leicester-fansen til å hylle sine helter, som stod opp fra de døde. Det er lite annet enn prestisje i potten i denne kampen.

QPR er klar for Championship igjen og det med flagget delvis til bunns. Forrige runde slo de Newcastle og sendte også dem nærmere nedrykk. Men i denne kampen er de nok i feriemodus. H.

9, Manchester City — Southampton
Det så ut til å bli en veldig trist vår for Manchester City, men de siste fem kampene har de overbevist og vunnet alle. Sist tok de en solid 2-4-seier over Swansea i Wales.

Southampton smadret Aston Villa forrige runde. Seieren kom etter en periode på fire kamper med ett poeng. Selv om de har noe å spille for, tror vi City vinner i sesongens siste hjemmekamp. H.

10, Newcastle United — West Ham United
Hvor godt tror dere John Carver sover for tiden? Denne kampen kan de ikke tape, da er det godt mulig at de rykker ned for andre gang på syv år.

Og de har vist fint lite Premier League-kvalitet i 2015. Ett poeng de siste ti kampene er så svakt at det er smått flaut. Skuldrene må være skyhøye før denne siste kampen.

West Ham er ledet av Sam Allardyce, og «Big Sam» fikk sparken fra nettopp Newcastle noen sesonger tilbake. Selv om han ikke er utpreget hevngjerrig, er det alltid godt for trenere å vinne mot gamle arbeidsgivere.

Formen til West Ham har vært svak hele 2015 og de har bare sporadisk spilt godt. Men sånn som Newcastle holder på for tiden, har de alle muligheter til seier.

Får vi et sjokknedrykk i 2015? HUB levner alle muligheter åpne.

11, Stoke City — Liverpool
Mark Hughes fortsetter å forbedre et allerede solid Stoke-lag og denne sesongen har de tatt nye steg. Selv om de en stund har hatt lite å spille for, har de plukket jevnt med poeng også denne våren. Og hjemme vet vi alle hva de er gode for.

Liverpool har absolutt noe å spille for i denne kampen og et tap kan sende dem ut av Europa-plassene. Likevel har de bare én seier de siste seks kampene og forrige runde var de rett og slett dårlige mot Crystal Palace.

Stoke har gode muligheter her. HB.

12, Preston North End — Swindon Town
Preston fikk en bitter slutt på ligaspillet med tap for Colchester og dermed ble de snytt for direkte opprykk til Championship.

De gjorde imidlertid jobben mot Chesterfield i første playoffrunde.

Swindon tok hånd om Sheffield United i den første playoffrunden og gjorde det i en ellevill 5-5-kamp på hjemmebane. Så sent som i det 90. minutt hadde United avansementet i boks, men hjemmelaget gjorde akkurat nok for å møte Preston.

Kampen spilles best av én på Wembley (i motsetning til den første utgaven av artikkelen, som gjorde den tabben å beskrive at det var best av to. Beklager det).

Det er Preston North End som har størst vinnersjanser i denne. HU.

432-rekker:

1, Haugesund — Strømsgodset HB

2, Arsenal — West Bromwich Albion H

3, Aston Villa — Burnley H

4, Chelsea — Sunderland H

5, Crystal Palace — Swansea City HU

6, Everton — Tottenham HUB

7, Hull City — Manchester United HUB

8, Leicester City — Queens Park Rangers H

9, Manchester City — Southampton H

10, Newcastle United — West Ham United HUB

11, Stoke City — Liverpool HB

12, Preston North End — Swindon Town HU

Klikk her for å levere denne kupongen.

96-rekker:

1, Haugesund — Strømsgodset HB

2, Arsenal — West Bromwich Albion H

3, Aston Villa — Burnley H

4, Chelsea — Sunderland H

5, Crystal Palace — Swansea City H

6, Everton — Tottenham HU

7, Hull City — Manchester United HB

8, Leicester City — Queens Park Rangers H

9, Manchester City — Southampton H

10, Newcastle United — West Ham United HUB

11, Stoke City — Liverpool HB

12, Preston North End — Swindon Town HU

Klikk her for å levere denne kupongen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.