Gå til sidens hovedinnhold

Tallene som gjør at vi tror på Italia-seier

Italia sin statistikk mot Sveits er brutal. De har aldri tapt en VM- eller EM-kvalifiseringskamp på hjemmebane mot Sveits.

Et dypdykk i historiebøkene viser at Italia kun har tapt én hjemmekamp mot Sveits. De tapte 0-1 i en privatlandskamp på Stadio Olympico i Roma i 1982.

Ca. 98 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Frist for innlevering er fredag 19.00

Fredagens VM-kvalifiseringskamp spilles på nettopp Stadio Olympico, men denne gangen tror vi italienerne vinner.

At Italia vinner mot Sveits gir 1,55 i odds

Italia har vunnet fire av de fem siste hjemmekampene mot Sveits, og i de tre siste kampene har de slått sveitserne uten å slippe inn mål.

De regjerende europamesterne har med andre ord statistikken på sin side før fredagens kamp i Den evige stad.

Italia - Sveits

Odds: Italia vinner og det scores under 2,5 mål - 3,25

Kampstart fredag 12. november kl 20.45

Spillestopp kl 20.44 Live odds etter kampstart

Stadio Olympico, Roma

Kampen kan sees på TV2 Sport 1

Vi tror Italia vinner og at det scores under 2,5 mål. Det spiller du på her til 3,25 i odds

Italia klarte utrolig nok ikke å kvalifisere seg for VM i 2018, og de har ikke fått det helt til i VM-turneringene etter at de sikret nasjonens fjerde VM-trofé i 2006. Italienerne ble slått ut i gruppespillet både i 2010 og 2014, men det virker som Roberto Manchini har satt sammen et lag som kan gjenopprette Italias VM-ære.

Se kampen mellom Italia og Sveits hos TV2 Sport 1. Skaff deg tilgang her!

Italia topper gruppe C i VM-kvalifiseringen på bedre målforskjell enn Sveits. Begge lagene har tatt 14 poeng på de seks første kampene og er sikret en plass i playoffen. Fredagens kamp i Roma vil kunne avgjøre hvilket av lagene som vinner gruppen og går direkte til VM i Qatar.

Gruppespill-finale i Roma

Italia skuffet i Nations League-sluttspillet i oktober. De tapte 1-2 mot Spania i semifinalen, men de tok tredjeplassen i turneringen etter å ha vunnet 2-1 mot Belgia i bronsefinalen fire dager senere.

De regjerende europamesterne har ikke vært i aksjon siden de slo Litauen 5-0 i september. Den seieren kom etter at Roberto Manchinis menn hadde spilt uavgjort i to kamper på rad mot Bulgaria og Sveits.

Ca. 98 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Frist for innlevering er fredag 19.00

I VM-kvalifiseringen har Italia vunnet fire kamper og spilt uavgjort to. De har scoret tolv mål og kun sluppet inn ett i løpet av de seks kampene. Sveits har i likhet med italienerne fire seire og to uavgjorte kamper. De har scoret ti ganger og står også med ett baklengs. Det ligger an til en duraberlig gruppefinalen i Roma fredag kveld. Dette er antakeligvis sveitsernes mulighet til å vinne gruppen. Roberto Manchinis menn spiller siste kampen i VM-kvaliken mot Nord-Irland mandag, og det vil være en kjempeoverraskelse om de ikke vinner den machen komfortabelt.

Julegave-tips. Her kan du kjøpe drakten til Italia

Sveits på sin side hadde en fantastisk oktober-måned. De slo Nord-Irland 2-0 og vant 4-0 mot Litauen. Sveitserne er en sterk fotballnasjon. Det viste de i sommeren EM, hvor de tok seg til kvartfinalen. De slo ut EM-favoritten Frankrike, men tapte mot Spania på straffespark.

Alpenasjonen tok seg også videre fra gruppespillet i VM-sluttspillene i 2014 og 2018. Begge gangene røk de ut i åttendedelsfinalene. Det var også tilfelle i 2006.

Men Sveits trives dårlig mot Italia. Det viser resultatene. De har ikke vunnet mot italienerne siden 1993, men fire av de fem siste kampene har endt uavgjort. Det er samtidig viktig å påpeke at alle uavgjort-resultatene har kommet på hjemmebane. I Italia har de tapt de tre siste kampene med 0-6 i målforskjell.

Skadesmell for Sveits

Nicolo Zaniolo og Lorenzo Pellegrini er begge ute med skader hos Italia. Det samme gjelder Marco Verratti og Ciro Immobile. Det betyr sannsynligvis at Federico Bernardeschi spiller i den offensive midtbaneposisjonen, og at Federico Chiesa og Lorenzo Insigne starter på topp. Leonardo Bonucci er tilbake i midtforsvaret hos Italia etter at han var suspendert mot Belgia sist.

Her er hele ukens oddsprogram!

Sveits må klare seg uten en rekke nøkkelspillere. Nico Elvedi, Steven Zuber, Breel Embolo, Gregor Kobel og Christian Fassnacht er alle ute med skader, i tillegg mangler også Granit Xhaka og Haris Seferovic.

Bundesliga-stjernen Denis Zakaria er tilbake etter å ha vært suspendert i forrige kamp. Mario Gavranovic har scoret 16 ganger på 36 kamper for hjemlandet, og vil trolig starte på topp sammen med Xherdan Shaqiri og Renato Steffen.

Sveits er i stand til å gi Italia kamp, selv om de mangler flere sentrale spillere. Vi forventer at dette blir en tett og jevnspilt affære. Det har vært scoret under tre mål i fem av de seks kampene til Italia i kvaliken, og det har kun vært scoret tre mål eller mer i to av de siste elleve kampene mellom Sveits og Italia.

Vi tror Italia vinner på hjemmebane, men det blir neppe målfest på Stadio Olympico i Roma. At Italia vinner og det scores under 2,5 mål virker å være et sannsynlig utfall på denne matchen.

Vi tror Italia vinner og at det scores under 2,5 mål. Det spiller du på her til 3,25 i odds