Viking leverte festfotball i den tredje kvalifiseringsrunden til Conference League. De knuste Sligo Rovers 5–1 i Stavanger, men et usedvanlig tamt Viking-lag klarte ikke å score i returoppgjøret i Conference League.

Dette spillet gir 3,00 i odds på en ny Viking-nedtur i Europa

Det har vært et kjent problem for Viking de siste 17 årene.

Nå har Viking spilt syv bortekamper på rad i Europa uten å vinne, og i de seks siste av dem har de ikke klart å score.

Finske Peter Koptef er den siste Viking-spilleren som har scoret i en bortekamp. Han ble matchvinner for siddisene med sin scoring etter 20 minutter mot walisiske Rhyl i 2005.

Det betyr at Viking nå har spilt 610 minutter ute i Europa uten å få nettkjenning.

Nå møter de rumenske FC FCSB i playoffen til Conference League. Det er ingen grunn til å tro at de plutselig skal begynne å score i den kampen.

FCSB - Viking

Odds: Steaua Bucharest vinner og holder nullen - 3,00

Kampstart torsdag 18. august klokken 20.30

Spillestopp kl 20.29 Live odds etter kampstart

Arena Nationala

Slik ser du kampen:

Den vises på VG+

Vi tror at Steaua vinner og holder nullen. Det kan du spille på her til 3,00 i odds

Viking har i likhet med flere andre norske klubber svake resultater å vise til på bortebane i Europa.

Stavanger-klubben har kun vunnet to av de siste 16 bortekampene i Europa. Den siste seieren kom tilbake i 2005 mot walisiske Rhyl.

Siden den gang har siddisene spilt syv bortekamper i europacupene. De har tapt fem av dem og to har endt uavgjort. De har i denne perioden møtt tre lag fra det gamle Øst-Europa, og de har tapt to av dem og spilt uavgjort én.

Fire bortekamper på rad uten seier

Torsdag møter de en gammel storhet. FCSB , eller Steaua Bucuresti som mange sikkert har hørt om. Klubben måtte bytte navn etter en rettsavgjørelse i 2017. Klubben måtte fjerne «Steaua» fra klubbnavnet etter at Romanias forsvarsdepartement tok klubben til retten med krav om at den måtte slutte å kalle seg dette.

Ca. 177 millioner i Eurojackpot-potten. Husk å levere kupongen før tirsdag kl. 19.

FCSB har så langt slått Saburtalo fra Georgia og Dunajska Streda fra Slovakia i denne turneringen. I hjemlig liga har det gått fryktelig trått denne sesongen. De måtte vente til femte serierunden før de skaffet seg sesongens første trepoenger. Fasit viser: 1-3-1. Det er svakt at storklubben.

Steaua har spilt 12 hjemmekamper i Europa League og Conference League siden 2018. De har vunnet åtte av dem. Vi tror de tar en ny seier i torsdagens kamp mot Viking.

Dette blir en vanskelig kamp for Viking. De står uten seier i de fire siste bortekampene i Eliteserien og i Europa, og det er ingen grunn til å tro at den negative trenden skal snu i Romania.

Viking har spilt tre kamper mot lag fra tidligere Øst-Europa uten å score siden 2005. De tapte 0-2 mot bulgarske CSKA Sofia i 2006, og i 2008 gikk de på et 0-1-nederlag mot Vetra fra Litauen. Samtidig imponerte de med å spille 0-0 mot den tsjekkiske storklubben Sparta Praha.

Vi tror at Steaua vinner og det scores over 2,5 mål i denne kampen. Det kan du spille på her til 2,95 i odds

Oddsen er flytende hos Norsk Tipping, så oddsen på objektene vi anbefaler kan endre seg.