Sportspills øvrige torsdagsmeny:
Oddsdobbel 1: Atalanta kan snyte Milan for konfekten
Oddssingel La Liga: Denne kampen stinker U
V64 Åby
: Herlig V64-jackpot med over 900 000 kr ekstra
V65 Bergen: Vi jakter ny V65-suksess i Bergen
V5 Drammen
: Lunsj med stor potensial

Torsdagens langoddsprogram byr på to kamper fra Serie A og tre kamper fra midtukerunden i La Liga. Det er også midtukerunde i Nederland denne uken og denne avsluttes med to kamper i kveld. I tillegg er det også kamper fra Sveits og mesterskapsserien i Danmark. I kvinnenes eliteserie i håndball spilles det en viktig kamp mellom Tertnes og Fredrikstad i kveld, mens Timrå og Oskarshamn gjør klar for femte kamp i SHL-kvaliken om en ledig plass i neste sesongs SHL. Natt til fredag spilles det 12 kamper i NHL.

Tertnes – Fredrikstad BK H 1,65 (spillestopp kl 19.10)
Tertnes er i kjempeform. De er ubeseiret i de syv siste serierundene, hvorav seks av kampene er vunnet. Det eneste poengtapet i denne perioden kom borte mot Molde. Tertnes spilte 28–28 mot Røkkelaget.

Tertnes har vært solide siden november. Tore Johannessen sine jenter har bare ett tap på de 13 siste kampene. Tapet kom borte mot Larvik (25-29).

Tertnes kan stille med en skadefri tropp torsdag, og jeg går ut fra at det er et revansjesugent bergenslag som går på banen i Haukelandshallen siden de tapte bortekampen i Fredrikstad 19–24.

Det er ingen enkel oppgave å møte Tertnes i Haukelandshallen. På hjemmebane har Tertnes vunnet ni av ti kamper. Det eneste laget som har vunnet i Bergen er serieleder Vipers.

Fredrikstad imponerte i forrige serierunde da de slo Larvik 26–24. Den seieren sørget for at medaljehåpet lever i plankebyen.

Larvik har to poengs forsprang på FBK, men har én kamp mer spilt. Derfor er torsdagens kamp mot Tertnes så viktig. Med FBK-seier i Bergen vil Christer Karlssons jenter være likt med Larvik. Vestfold-klubben har en tøff bortekamp mot Storhamar i siste serierunde, mens FBK tar imot bunnlaget Rælingen i sin avslutning.

Dersom FBK vinner i Bergen vil det også fortsatt være mulig å ta igjen Tertnes på tredjeplass, som da vil ha to poeng mer enn FBK. Bergenserne møter Vipers borte i sin avsluttende kamp.

Men, og det er et stort men. Fredrikstad har svinget litt i prestasjonene de siste par månedene. De tapte mot Byåsen hjemme i Kongstenhallen i slutten av februar. Deretter dro til Skien og vant så vidt mot nedrykkstruede Gjerpen (22-21). Deretter klarte østfoldingene kun 27–27 borte mot Skrim som ligger på nedrykkskvalik.

De hadde to strake tap mot topplagene Storhamar og Vipers før de slo Larvik i forrige serierunde.

Fredrikstad har et fysisk sterkt lag med stor fart i ankomstspillet. Duellspillet vil være nøkkelen bakover og fremover skal Tertnes kjøre tempo. Det kan bli en underholdende match. Jeg tror det blir en jevn batalje i Bergen torsdag.

Tertnes har hatt medalje som målsetting hele sesongen, og nå kan de avgjøre medaljekampen på hjemmebane. Det er en fordel. Samtidig har de vært solide hjemme i Bergen. Jeg tror ikke FBK får med seg poeng fra denne matchen. Oddsen på hjemmeseier er 1,65. Denne kan spilles som singel, men det synes jeg er litt i kjipeste laget. Derfor bruker jeg denne i en dobbel.

Luzern – Young Boys B 1,80 (spillestopp 19.55)

Sveitsisk, Super League. Luzern står uten seier i de to siste seriekampene. De spilte 1–1 borte mot Thun for drøye to uker siden, og i forrige serierunde tapte de 0–1 mot Basel.

Vertene ligger svett an før torsdagens kamp. De er på nest sisteplass, men det er bare to poeng opp til trygg plass. Luzern har hatt et godt tak på Young Boys. De slo serielederen hele 4–0 på denne banen i cupen i mars, og de slo dem også 3–2 på bortebane i ligaen i slutten av oktober. Det er Young Boys sitt eneste tap på 26 ligakamper denne sesongen.

Jeg går ut fra at det er et revansjesugent Young Boys -lag som går på banen torsdag. Jeg tror ikke de vil tape sin tredje kamp mot Luzern på rad.

Young Boys er suveren serieleder i den sveitsisk toppserien. De ligger 18 poeng foran Basel etter 26 serierunder.

Laget fra Bern har vært bunnsolide på bortebane, hvor statistikken viser 10-3-0. Young Boys skal være det beste laget, og jeg tror de viser det i denne kampen. Oddsen på borteseier er respektable 1,80. Det funker fint i en dobbel sammen med Tertnes.

Torsdagens andre dobbelttips er Tertnes + Young Boys. Denne kombinasjonen gir finfine 2,97 i odds. Spillestopp er klokken 1910.